Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

“The Joy of Being Alive” opettajana Silvija Tomcik

21.9.2018 @ 19:00 - 23.9.2018 @ 17:00

5Rytmiä 5Rhythms Heartbeat Silvija Tomcik Helsinki Finland The Joy of Being Alive
Ilmoittaudu nyt Aikataulu Hinnat

The Joy of Being Alive: Elossa olemisen riemu

5Rytmin tanssityöpaja (Heartbeat-taso*)
opettajana Silvija Tomčik (Kroatia)

alive joy 5rhythms dance

“Sanotaan, että kaikki ihmiset etsivät elämän tarkoitusta. Merkityksellisyyttä elämään. Uskon, että todellisuudessa etsimme jotain aivan muuta. Minun mielestäni etsimme elossa olemisen riemua ja hurmiota.”

– Joseph Campbell (vapaa suomennos)

Tässä työpajassa tutkimme elossa olemisen tunteen monisävyistä luonnetta koko keholla, koko olemuksellamme ja liikkeestä kumpuavalla, upealla luovuudella. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja elossa oleminen liittyvät kykyyn kohdata elämän huiput ja syvänteet autenttisuudella, rehellisyydellä ja avarakatseisuudella. Tanssin avulla kehollistamme näitä ominaisuuksia.

5Rytmin tanssiharjoituksen avulla emme luo positiivisia kokemuksia teeskennellen tai väkisin, vaan harjoituksen tarkoitus on tulla tietoiseksi siitä positiivisuudesta, mikä on jo läsnä tässä hetkessä. Harjoittelemme avautumista kohti kaikkea hyvää ympärillämme. Pelko kätkee sisälleen jännitystä ja odotusta; suuttumuksessa on intohimoa; ja suru kuljettaa meidät palautumisen ja toipumisen lähteelle. Ilolla on lukuisia sävyjä ja makuja: joskus ilo riemastuttaa, nostattaa ja yhdistää. Joskus voimme istua hiljaa, kylläisinä ja tyytyväisinä. Joskus voimme virrata vaivattomasti. Joskus voimme huutaa “Olen elossa!!” Joskus ilo on katkeransuloista; toisinaan ilo on tarttuvaa. Joskus ilo ottaa kiitollisuuden muodon.

Tietoinen läsnäolo, lempeys ja kyky nähdä selkeästi ja tuomitsematta ovat inhimillisiä supervoimiamme. Näiden avulla voimme yksinkertaisesti kohdata asiat niin kuin ne ovat – ja paistatella läsnäolon ja kirkkauden tuomassa ilossa.

Perjantai-illan tansseihin ovat kaikki tervetulleita, niin aloittelijat kuin pitempään tanssineet.

* Koko viikonloppuun osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä: Heartbeat-tasolla tutkimme tunteita liikkeen kautta ja tämä työskentely edellyttää, että 5Rytmin fyysinen liikekieli on tuttua oman kehollisen kokemuksen kautta.

Tietoa kurssin opettajasta:

Silvija Tomcik

Silvija Tomčik, sertifioitu 5Rytmin opettaja, löysi Gabrielle Rothin opetukset tämän kirjasta Maps to Ecstasy 20 vuotta sitten. Se oli voimallinen kohtaaminen, jonka motivoimana Silvija alkoi etsiä 5Rytmin opettajia ja joka sytytti tanssin kipinän. Silvija toi menetelmän Kroatiaan alkamalla järjestää 5Rytmin työpajoja. Tanssittuaan useita vuosia hän opiskeli 5Rytmin opettajaksi Gabrielle Rothin opetuksessa USA:ssa ja sai Waves-tason sertifikaatin vuonna 2001. Hän teki Heartbeat-tason koulutuksen vuonna 2010. Hän on tällä hetkellä yksi 5Rhythms Globalin opettajakouluttajista. Opettajana ja tanssijana hän on luonnonlahjakkuus.

“Silvijan opetus on sekä juurevaa että henkistä. Kevyttä ja syvää samaan aikaan. Voimakasta. Suuret suositteluni!” – Stefan, tanssija

“Silvija ruumiillistaa 5Rytmin harjoituksen todella luonnollisella, nöyrällä ja inhimillisellä tavalla. Hän ammentaa tanssi-inspiraationsa omasta elämästään ja siten hänen opetuksensa uppoaa suoraan sydämeen.” – Pauline van Hezik, 5Rytmin opettaja

Tämä työpaja voidaan laskea osaksi
5Rhythms®-opettajakoulutuksen
ennakkovaatimustunteja.

 

 

 

Aikataulut:

21.-23.9.2018

pe klo 19 – 21.30

la klo 11 – 18

su klo 11 – 17

 

Hinta:

LipputyyppiEnnakkohinta*Perushinta
Koko viikonloppu180€210€
Vain pe-ilta30€40€
La-su150€180€

* Ennakkohinnat ovat voimassa 10.8.2018 asti.

Sijainti:

Teatterikorkeakoulu
Haapaniemenkatu 6
00530 Helsinki

 

Mukaan tarvitset:

  • Mukavat, joustavat vaatteet, joissa on hyvä liikkua
  • Kerrospukeutuminen (tanssissa on sekä hitaita että vauhdikkaita osuuksia)
  • Vesipullo
  • Tanssimme paljasjaloin tai tanssitossuissa -tai kengissä
  • Avoimen mielen ja uteliaisuutesi
  • Nyyttärilounas (la + su)
  • Omat ruokailuvälineet, lautanen ja muki (la + su)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen on sitova.

Kurssi on mahdollista maksaa osamaksulla (tämä valitaan kassalla. Muut maksuvaihtoehdot: verkkopankkimaksut, luotto/debit-kortti, osamaksu, jousto/euroloan, mobiilimaksut).

 

Peruutus- ja käyttöehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt täällä olevat toimitus- ja peruutusehdot.

Vahvistat myös ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

TallennaTallenna

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
21.9.2018 @ 19:00
Loppuu:
23.9.2018 @ 17:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjä

Karoliina Valontaival
Sähköposti:
karoliina@valontaival.com

Muut

Ennakkovaatimukset
Vain perjantai-ilta: sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille tanssijoillekin La-su (Hearbeat-osuus): edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä, vähintään 15 h Waves-tasolla (= 8 viikkotuntia tai 1 viikonlopputyöpaja)
Opettaja
Silvija Tomcik

Tapahtumapaikka

Teatterikorkeakoulu
Haapaniemenkatu 6
Helsinki, Uusimaa 00530 Finland
+ Google Map