fbpx

Järjestäjä

Karoliina Valontaival
Email
info@valontaival.com
Lue lisää

Opettajat

 • Jonas Klingberg
  Jonas Klingberg
  Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja

  Viimeisen 25 vuoden ajan Jonaksen intohimo, polku ja henkilökohtainen harjoitus on ollut kehollisuuden, liikkeen, tietoisuustaitojen ja prosessityöskentelyn kentällä.
  Hänen käyttämiään työkaluja ovat liike, hieronta ja kosketus, jooga, shamanismi, hengitys ja vipassana-meditaatio.

  Jonas on ruotsalainen Gabrielle Rothin sertifioima 5Rytmiä®-opettaja sekä Waves- (2005) että Heartbeat-tasoilla (2010). Hän on myös Open Floor ja tämän menetelmän Libido -ohjaaja ja on kouluttautunut Open Floor Internationalin opettajakoulutuksessa. Jonas on opiskellut tanssiterapiaa sekä terveys- ja kasvatustieteitä ja on koulutettu hieroja. Hänen laaja ymmärryksensä kehon luovasta viisaudesta toimii pohjana turvalliselle, sallivalle ja inkluusiiviselle tilalle, jossa voi tutkia ja ilmaista itseään.

 • Karoliina Valontaival
  Karoliina Valontaival
  Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

  Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Sijainti

Kulosaaren lukio (Brändö Gymnasium)
Ståhlbergintie 2, 00570 Helsinki

Päivämäärä

4. - 6.10.2024

Kellonaika

11:00 - 17:00

Kohderyhmät

Sopii kaikille

The Heart of Surrender: Waves ja Heartbeat -tason työpaja (OSA 1 HELSINKI), opettajina Karoliina Valontaival ja Jonas Klingberg

Ilmoittaudu Info in English Sign up (English)

 

2 opettajaa • 2 kaupunkia • 2 mahdollisuutta irti päästämiseen • 2 osa-aluetta 5Rytmiä®-harjoituksesta (Waves ja Heartbeat)

 

Osa 1: Juurtuminen itseluottamukseen ja keholliseen turvaan • 4.-6.10.24 Helsinki
ja Osa 2: Luova kaaos ja vaivaton antautuminen • 15.-17.11.2024 Tukholma

 

Tervetuloa kokonaisvaltaiselle matkalle irti päästämiseen. Ensimmäinen työpaja on Helsingissä ja jatko-osa Tukholmassa. On mahdollista osallistua myös vain jompaan kumpaan työpajaan.

 

Facebook-tapahtuma

Kuvaus:

 

Elämä on luonteeltaan kaaottista: se ennustamatonta, välillä sotkuista ja jatkuvassa muutoksessa. Elämän taitoskohdissa ja ihmisinä kasvaessamme tarvitsemme irti päästämisen taitoa ja toisaalta täydemmin elossa oleminen edellyttää myös epävarmuuden sietämistä ja antautumista tämän hetken mysteeriin.

Tällä matkalla harjoittelemme kehollisesti irti päästämistä niin fyysisen liikkeen (Waves) kuin tunteiden tanssin (Heartbeat) kautta. Kaksiosainen työpajojen sarja on Helsingissä ja Tukholmassa, sillä haluamme tuoda yhteen Suomen ja Ruotsin tanssiyhteisöjä. On kuitenkin mahdollista osallistua myös vain jompaan kumpaan työpajaan. Yhteinen opetuskielemme on englanti (tulkataan suomeksi / ruotsiksi tarvittaessa).

Tutkimme hengityksen ja liikkeen avulla, miten pysyä kaaoksen keskellä läsnä, maadoittuneena ja omassa keskuksessa. Tavoite on toisaalta tanssia kohti riittävää mukavuutta sen epämukavuuden keskellä, mitä kaaoksen ennustamattomuus meissä herättää, ja toisaalta antaa tanssin tyhjentää sellaisesta, mitä ei enää tarvitse. Lempeästi kohtaamme ja sulatamme fyysisten ja emotionaalisten jännitteiden tai pidäkkeiden kerroksia. Tanssimme kaaoksen koreografian kanssa ja hiljalleen etsimme reittiä siihen herkulliseen, vaivattomaan tilaan, jossa voimme olla rennosti läsnä ja vapautuneesti elossa.

Helsingissä kutsumme löytämään omaa keskusta, juurtumaan itseen ja tavoittamaan turvaa omasta kehosta. Käytämme tanssia ja hengitystä työkaluina löytämään sisäisiä vakauttavia voimavaroja ja itseluottamusta. Tältä perustalta harjoittelemme navigoimaan epävarmuuden ja kaaoksen läpi. Tutkimme, ruumiillistamme ja muotoilemme suhdetta tuntemattomaan. Mikä estää päästämästä irti? Milloin huomaat heilahtavasi pois keskuksesta tai että yrität kontrolloida tai vastustaa? Kuuntelemme kehon, sydämen ja mielen syvempiä tarpeita ja kaipuita, jotta voi päästää irti siitä, mikä pidättelee tai mikä ei enää palvele.

Tukholmassa syvennymme luovan kaaoksen tarjoamaan lääkkeeseen. Juurtumisen ja turvan tukemana tutkimme tanssillista dialogia paradoksien ja polariteettien välissä – oikein/väärin, kaikki / ei mitään. Kun liikumme monimutkaisuuden kanssa, harjoittelemme sitä että voimme kannatella ja kokea ristiriitaisuuksia ja monitahoisuutta samanaikaisesti. Miten voi päästää irti vastakohtien välisestä kamppailusta tai mustavalkoisuudesta? Mitä nämä näennäisesti vastakkaiset puolet meissä tarvitsevat? Voimmeko olla kaikkea sitä mitä olemme? Miten eri puolet voivat yhdistyä yhdeksi luovaksi voimaksi ja mahdollisuuksien kentäksi? Voimme löytää uutta rentoutta ja tilaa kehon, sydämen ja mielen syvemmästä linjautumisesta – sekä sulaa ja antautua vaivattomasti.

Kenelle sopii:

Sopii kaikille, myös aloittelijoille. Työpajoissa yhdistämme Waves ja Heartbeat -tasoja, eikä näin ollen vaadita aiempaa kokemusta 5Rytmiä®-tanssista. Tervetuloa sellaisena kuin olet, tutkimaan liikettä, tunteita ja ihmisyyttä kokonaisvaltaisesti.

 

Opetuskieli:

Yhteinen opetuskielemme on englanti. Tulkkaus suomeksi / ruotsiksi tarvittaessa.

 

Opettajista:

 

Karoliina Valontaival on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja (Waves-taso). Karoliinan vankka ammattitaito perustuu monipuoliseen koulutustaustaan taiteen, tieteen ja kehollisuuden parissa sekä pitkään työhistoriaan erilaisten ryhmien ohjaajana. Hän luo turvallisen ja kutsuvan tilan, johon on helppo tulla, sekä loihtii inspiroivat musiikit tanssin tueksi. Karoliina asuu Helsingissä ja opettaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa.

 

 

JONAS KLINGBERGin intohimo, ammatillinen polku ja henkilökohtainen harjoitus viimeisen 25 vuoden aikana on ollut kehollisuuden, liikkeen, tietoisuustaitojen ja prosessityöskentelyn kentällä. Hänen käyttämiään työkaluja ovat liike, hieronta ja kosketus, jooga, shamanismi, hengitys ja vipassana-meditaatio.

Jonas on ruotsalainen Gabrielle Rothin sertifioima 5Rytmiä®-opettaja sekä Waves- (2005) että Heartbeat-tasoilla (2010). Hän on myös Open Floor -tietoisen tanssin ja tämän menetelmän Libido-ohjaaja ja on kouluttautunut Open Floor Internationalin opettajakoulutuksessa. Jonas on opiskellut tanssiterapiaa sekä terveys- ja kasvatustieteitä ja on koulutettu hieroja. Hänen laaja ymmärryksensä kehon luovasta viisaudesta toimii pohjana turvalliselle, sallivalle ja inkluusiiviselle tilalle, jossa voi tutkia ja ilmaista itseään.

 

 

Aikataulut:

Päivämäärät:

4.-6.10.2024 • HELSINKI

15.-17.11.2024 • TUKHOLMA

Aikataulut molempina viikonloppuina:

Pe klo 18.30 – 21
La klo 11 – 18
Su klo 11 – 17

 

Hinta:

Koko matka eli molemmat työpajat:

Ennakkohinta (15.9.24 asti) 455€
Perushinta 535€

Hinnat sis. alv. 10%

Osa matkasta eli yksi työpaja:

Ennakkohinta (15.9.24 asti / Helsinki ja 15.10.24 / Tukholma) 285€
Perushinta 335€

Hinnat sis. alv. 10%

Vain pe-ilta (rajallisesti paikkoja):

55€

Hinnat sis. alv. 10%

 

⚠️ HUOM! Hinta sisältää vain kurssimaksun, ei majoitusta tai matkoja. Lue lisää näistä Tukholman työpajan osalta alempaa.

 

Sijainti:

Helsinki:

Kulosaaren koulun liikuntasali (Brändö gymnasiet)
Ståhlbergintie 2
00570 Helsinki

Klikkaa tästä jos alla oleva Google Maps ei toimi.

Tukholma (vahvistuu kesäkuussa, näillä näkymin):

Yogarummet Björkhaden (lähellä Björkhagenin metroasemaa, Tukholman eteläpuolella)
Halmstadsvägen 43
121 53 Johanneshov

Klikkaa tästä jos alla oleva Google Maps ei toimi.

 

Matkustaminen Tukholmaan & majoitus:

Majoitus ja matkat eivät sisälly kurssihintaan. Jokainen osallistuja varaa matkansa ja majoituksensa itse. Mahdollisten peruutusten kohdalla emme vastaa matka- ja majoituskuluista, vaan jokainen vastaa näistä itse (ja suosittelemme myös matkavakuutusta). On mahdollista järjestää majoitusvaihtarit tukholmalaisten osallistujien kanssa (majoittaa tanssijan omassa kodissa Helsingin työpajan ajaksi ja vastaavasti päästä jonkun paikallisen luo Tukholmassa). Kerromme tästä lisää ilmoittautuneille.

 

Ilmoittautuminen:

 

Ilmoittaudu työpajaan

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

Avainsanat: ,