Mitä on 5Rytmiä?

5Rytmiä® on kokonaisvaltainen luovan tanssin harjoitus, jossa pääsemme käsiksi kehossa olemisen juurevuuteen, elossa olemisen riemuun ja syvän läsnäolon tuomaan selkeyteen.

5Rytmiä® muodostuu viidestä eri liikelaadusta eli ”rytmistä”, jotka muodostavat raamit improvisoidulle liikkeelliselle tutkimusmatkalle. 5Rytmissä® ei ole koreografiaa tai askelkuvioita, joita tarvitsisi opetella ulkoa, vaan tanssi on jokaisen itsensä sisältä kumpuavaa: ei ole oikeaa eikä väärää liikettä. Mitään erityisiä tietoja tai taitoja ei tarvita, eikä myöskään aiempaa tanssitaustaa. Mukaan tarvitset vain uteliaisuutta omaa kehoa ja liikettä kohtaan ja halukuutta avautua uudelle.

5Rytmiä muodostuu viidestä eri ”rytmistä” eli liikelaadusta, jotka raamittavat liikkeellistä tutkimusmatkaa ja laajentavat liikkeellistä sanavarastoa. Viisi eri rytmiä ovat nimeltään flowing, staccato, chaos, lyrical ja stillness. Rytmit ovat riittävän yksinkertaisia, että ne ovat kenen tahansa koettavissa ja löydettävissä, ja riittävän laajoja, että tutkittavaa riittää loppuelämäksi. Yhdessä rytmit muodostavat ”Aallon”, eheän kokonaisuuden, joka muodostaa pohjan koko harjoitukselle. Vaikka tanssi on joka kerta erilainen kokemus, Aallon struktuuri kannattelee meitä yhä uudelleen ja uudelleen.

5Rytmin® on alunperin luonut amerikkalainen Gabrielle Roth, joka oli tanssija, muusikko ja teatteriohjaaja. Hän alkoi kehitellä menetelmää 1960-luvulla ja se on sittemmin levinnyt kulovalkean tapaan ympäri maailmaa.

Rytmiä

aalto

erilaista tanssia

5RYTMIÄ® on kehollinen harjoitus, jossa voit:

  • tutustua itseesi kokonaisvaltaisesti
  • rohkaistua olemaan oma ainutlaatuinen itsesi
  • oppia kuuntelemaan kehosi viestejä
  • nauttia liikkumisen ilosta ja löytää aivan uudenlaisia tapoja liikkua
  • löytää selkeyttä ja kirkkautta
  • harjoitella luovaa, kehollista läsnäoloa
  • vapautua stressistä ja jännityksistä niin kehossa kuin mielessäkin
  • saapua sisäisen rauhan lähteelle
  • kokea eheytymistä, jonka vaikutukset voivat levitä kaikille elämän osa-alueille

Vapaudu tanssien jo tänään!

Katso kurssikalenterista seuraava tanssimahdollisuus sinun paikkakunnallasi! Karoliina opettaa 5Rytmiä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Lisäksi hän järjestää kansainvälisten huippuopettajien työpajoja Helsingissä. Surffaa aalloilla ja saavu kehoosi!