Yrityksille ja yhteisöille

Tilaustunnit ja kurssit:

Kehollisuus, hyvinvointi, luovuus ja tanssillinen liikunta sopivat erinomaisesti erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tanssin lisäksi voin tarjota kehonhuoltoa, joogaa, hengitys- ja rentoutusharjoituksia sekä yhteisön luovuutta herätteleviä harjoituksia. Etänä tai livenä!

5Rytmiä sopii erinomaisesti esimerkiksi:

  • Henkilöstöliikuntakursseille
  • Tyhy- ja virkistyspäiviin
  • Perheille ja lapsille suunnatuille kursseille ja virkistyspäiviin
  • Erilaisiin tapahtumiin ja festareille
  • Yksityistilaisuuksiin ja merkkipäiviin, kuten häät, polttarit tai syntymäpäivät
  • Yksityistunti, mikäli et jostain syystä pysty tai halua osallistua ohjatulle ryhmätunnille.

Pyydä tarjous ja lähdetään tekemään yhteistyötä!

Räätälöity kokonaisuus etänä tai livenä

1

SISÄLTÖ JA KESTO TARPEIDEN MUKAAN

Suositeltu minimikesto on 60 minuuttia, mutta tarvittaessa voi olla lyhyempikin (30-45 min). Myös puolen tai kokonaisen päivän tai jopa koko viikonlopun mittaiset tilauskurssit ovat mahdollisia. Tilaisuus voi olla kertaluontoinen, sarja tapaamiskertoja tai viikoittainen kurssi henkilöstöliikunnan kurssivalikoimissa.

2

OPETUSKIELI

Suomi. Voin opettaa myös englanniksi (puhun englantia toisena äidinkielenä).

3

SIJAINTI

Tilaustunti tai virkistyspäivä voi myös olla etänä tai verkkokurssitoteutuksena. Lähiopetuksessa kurssi voi tapahtua tilaajan omissa tiloissa tai voimme sopia minun varaavan tilat ryhmän puolesta.

4

LUOVUUDEN KIPINÄÄ

5Rytmiä herättää luovuuden, joka asuu meissä kaikissa, ja saa uudenlaiset ideat virtaamaan myös tanssilattian ulkopuolella.

“Halusimme tarjota vapaaehtoisille kiitokseksi tanssitunnin, joka rentouttaa, virkistää ja tuo ihmisiä yhteen oudon korona-kevään päätteeksi.”

“Osallistuimme Karoliinan 5Rytmiä-etätanssitunnille yhdistyksemme vapaaehtoisten kanssa. Halusimme tarjota vapaaehtoisille kiitokseksi tanssitunnin, joka rentouttaa, virkistää ja tuo ihmisiä yhteen oudon korona-kevään päätteeksi. Karoliina ohjasi tunnin selkeästi, pehmeästi, turvallisesti ja vankalla ammattitaidolla. Hän loi tunnelman, jossa meidän osallistujien oli helppo olla ja kokea, että hänen ohjauksensa ja tanssi itsessään oli juuri meitä varten. Vaikka tanssitunti tapahtui etänä ja kukin osallistui siihen omasta kodistaan käsin, vallitsi tunnin jälkeen vahva yhteyden kokemus meidän osallistujien välillä. Vapaaehtoisten kommentit olivat kiittäviä ja tunnelma rentoutunut ja raukea. Tanssi nosti esille yhteyden omaan kehoon. Voin lämmöllä suositella Karoliinan tunteja vastaavanlaisen tunnelman ja tuloksen saavuttamiseksi.”

Helena Korpela
Suunnittelija, Yhteiset Lapsemme ry

Mitä on 5Rytmiä?

5Rytmiä on kehollista mindfulnessia, joka antaa liikunnan lisäksi kehon ja mielen hallintaa, läsnäoloharjoitusta ja luovuutta. 5Rytmiä on virkistävä, palauttava, aktivoiva ja yhteisöllinen liikuntamuoto, joka sopii kaikille iästä, sukupuolesta, kehotyypistä tai liikunnallisesta taustasta riippumatta.

Se lisää hyvinvointia ja itsetuntemusta, vähentää stressiä, kohentaa mielialaa ja herättää luovuuden. Luvassa on rento ja helposti lähestyttävä ilmapiiri ilman suoritus- tai esiintymispaineita. Aiempaa tanssikokemusta tai -taustaa ei edellytetä. Rytmitajukaan ei ole tarpeen!

Miten hyödymme 5Rytmiä-tanssista? 

Etsitkö jotain uutta, hauskaa ja erilaista järjestämääsi tapahtumaan tai tyhy-päivään? Onko työyhteisössä ongelmia stressin, kiireen tai koronakriisin aiheuttamien paineiden kanssa ja kaipaatteko jotain virkistävää, vapauttavaa ja rentouttavaa? Junnaavatko työyhteisön ajatukset paikoillaan ja etsittekö keinoja herätellä ryhmän luovuutta ja uusia mahdollisuuksia?

Luovuus, kehollisuus ja läsnäolo tuovat hyvinvointihyötyjä niin yksilölle kuin koko ryhmälle yhteisönä.

1

HYVÄÄ OLOA JA MIELIALAN NOSTETTA

5Rytmiä-harjoituksen rakenteen kaari on luontaisesti energisoivaa, eheyttävää, ilahduttavaa ja inspiroivaa. Tanssi purkaa tehokkaasti niin mielen kuormitusta kuin fyysisiä jännityksiä. Liikunnan tuoma oksitosiini tuo hyvää oloa.

2

KEHOPOSITIIVISUUS

5Rytmiä tutustuttaa helposti lähestyttävällä, hauskalla ja myös koskettavalla tavalla omaan kehoon ja ainutlaatuiseen liikkeeseen. Kynnys on matala eikä suorituspaineita ole.

3

AJATUSTEN TUULETUSTA, UUTTA PERSPEKTIIVIÄ JA ONGELMANRATKAISUA.

Tietokone, tabletti tai älypuhelin, jossa on kamera ja mikrofoni, sopii Zoomin käyttöön. Huomaathan, että tabletilla ja puhelimella tietyt ominaisuudet puuttuvat (esimerkiksi muiden tanssijoiden näkeminen kuvagalleriassa).

4

LUOVUUDEN KIPINÄÄ

5Rytmiä herättää luovuuden, joka asuu meissä kaikissa, ja saa uudenlaiset ideat virtaamaan myös tanssilattian ulkopuolella.

5

YHTEISÖLLISYYS JA JAETTU ILO

Ryhmäprosessi nivoutuu oleellisesti osaksi 5Rytmin harjoitusta. Sen lisäksi, että tutustumme omaan liikkeeseen, harjoittelemme liikettä usein myös pareittain ja pienryhmissä.

6

RYHMÄN VUOROVAIKUTUKSEN JA LUOTTAMUKSEN PARANTUMINEN

Kaikenlaisen yhteistyön pohjana on luottamus, yhteys, kuunteleminen ja selkeä, vastavuoroinen kommunikaatio. Tanssiminen ryhmänä vahvistaa kaikkia näitä taitoja. Kun opimme liikkeen kautta olemaan läsnä omassa kehossa, aisteissa ja hengityksessä, vaikuttaa se myönteisesti kaikkiin vuorovaikutussuhteisiimme, niin työssä kuin vapaa-ajalla. Yhdessä heittäytyminen ja yhteinen myönteinen elämys vahvistaa luottamusta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kokemuksia 5Rytmiä-tanssista

”Liike ja hengitys
ovat portteja läsnäoloon”

– Karoliina Valontaival –

Mitä tarvitaan tilauskurssille tai -tunnille?

Tanssiin soveltuva tila

Tilauskurssi voi tapahtua asiakkaan omissa tiloissa tai voin varata ryhmälle sopivan tilan. Ryhmän koko määrittelee tarvittavan tilan koon.

Äänentoistolaitteet

Mikäli tanssitilassa ei ole valmiina laadukasta äänentoistojärjestelmää, voin varata laitteet mukaan osana räätälöityä pakettia.

Vaatetus

Osallistujat tarvitsevat mukavat, joustavat vaatteet, joissa on helppo liikkua. Lisäksi vesipullo on hyvä olla mukana.

Tee tarjouspyyntö

Huom! Tanssista lähtee jonkun verran ääntä (mm. musikki), mikä on huomioitava tapahtumaa järjestäessä. Lisäksi: kivi- tai betonilattia ei sovellu tanssiin.

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia