Etätanssit & verkko­kurssit

Tervetuloa 5Rytmiä®-etätanssitunnille! Löydä liikkeen iloa mistä päin Suomea tahansa. Voit tanssia omassa olohuoneessa, mökillä tai pihalla – missä tahansa, jossa on riittävän hyvä internet-yhteys.

5Rytmiä-etätunti on koronapandemian aikana tanssin tarpeesta syntynyt uusi konsepti, jota jatketaan tanssijoiden pyynnöstä poikkeustilan päätyttyäkin. Etätunti mahdollistaa osallistumisen 5Rytmiä-tanssiin myös sellaisilta paikkakunnilta, joissa en käy opettamassa paikan päällä.

Etätunneista on saatu paljon positiivisia kokemuksia, niin yksittäisten asiakkaiden kuin organisaatioiltakin. Etäisyydestä huolimatta etätanssin aikana on voinut saavuttaa yhdessä ja yhteydessä olemisen sekä jaetun kokemuksen tunteen. Jollekin on omasta kodista tullut entistä tärkeämpi paikka, kuin pyhättö, tanssin myötä. Toiselle omissa oloissa tanssiminen on ollut tärkeä askel siihen, että on myöhemmin uskaltautunut ryhmätunneille.

Etätunnilla pääsee tutustumaan omaan ainutlaatuiseen ilmaisuun, rakentamaan positiivista kehosuhdetta, löytämään luovuutta, nauttimaan liikkeestä ja rentoutumaan ja vapautumaan.

Etätunnilla on kaikilla video päällä, jos vain mahdollista, koska osallistujien liikkeen näkeminen on minulle ohjaajana tärkeää ryhmän ohjaamisen ja tukemisen kannalta.

HUOM: TUNTI ON AINOASTAAN LIVE-STREAMINÄ. Sitä ei nauhoiteta/tallenneta musiikkilupa- ja tekijänoikeussyistä.

Katso tarkemmat tekniset ohjeet ja tarpeet alempaa.

Sydämellisesti tervetuloa!

Tulevat etätunnit

5Rytmiä-verkkokurssi (syksy 2020)

SUNNUNTAI klo 17.30 – 19

Neljä kertaa: 27.9., 18.10., 8.11. ja 13.12.2020

Ilmoittaudu koko kurssille tai yksittäisille kerroille. Kertamaksulla ilmoittautuminen mahdollisimman ajoissa, mutta viimeistään samana päivänä klo 12 mennessä.

ALUSTA: ZOOM

Hinta

Verkkokurssi (4 kertaa)

Syksy 2020

55 € / 46€*

* Alennettu hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille

Etätanssitunnin

Kertamaksu

15 € / 12 €*

* Alennettu hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille

Kokemuksia 5Rytmiä-etätunneilta

Tekniikka: mitä tarvitset

1

HYVÄ NETTIYHTEYS

Tarvitset hyvän nettiyhteyden, jotta Zoom toimii optimaalisesti. Voit parantaa nettiyhteyttä varmistamalla, etteivät muut laitteet tai ohjelmat käytä nettiyhteyttä samaan aikaan. Tarvittaessa, jos netti ei jaksa pyörittää videota, voit laittaa videoyhteyden pois päältä.

2

KAIUTTIMET TAI KUULOKKEET

Musiikin äänenlaadun parantamiseksi suosittelen liittämään laitteesi kaiuttimiin tai kuulokkeisiin (langattomat / bluetooth -kuulokkeet ovat parhaat, jos sellaiset löytyvät kotoa).

3

MIELELLÄÄN LAITE, JOSSA ON KAMERA

Jos mahdollista, käytä tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta, jossa on kamera ja mikrofoni. Videoyhteyden avulla minä pystyn näkemään liikkujat ja ohjaamaan ryhmää.

4

ZOOM ASENNETTUNA LAITTEELLESI

Asenna jo ennen tuntia Zoom-sovellus laitteellesi ja pidä sovellus päivitettynä. Zoomia voi käyttää myös selaimen kautta, mutta tällöin äänenlaatu ei ole yhtä hyvä.

ZOOM-ohjeet ja tunnille valmis­tau­tuminen

Etä-tanssien alustana toimii Zoom, joka on helppo käyttää. Lue nämä ohjeet huolellisesti valmistautuessasi etä-tanssitunnille. Katso ylempää tiedot tarvittavasta tekniikasta.

 

ZOOM-OHJEET

LATAA ZOOM hyvissä ajoin valmiiksi sille laitteelle, jota käytät tunnin aikana. Salli laitteesi asentaa se. Jos sinulla on ollut Zoom jo asennettuna laitteellesi, varmistathan että sinulla on viimeisin päivitetty versio.

ÄÄNIASETUKSET JA KAIUTTIMET / KUULOKKEET: Avaa Zoom-ohjelma ja avaa valikosta ASETUKSET (”PREFERENCES”). Klikkaa valikosta ”Audio” eli ääniasetukset. Speaker-kohdasta pääset valitsemaan kaiuttimesi tai kuulokkeesi, mikäli Zoom ei ole niitä automaattisesti havainnut. Pääset siinä myös testaamaan sekä kaiuttimiasi ja mikrofoniasi. Varmista että nämä toimivat laitteellasi. On tärkeää, että teet tämän myös hyvissä ajoin ennen tuntia.

VIDEOYHTEYS. Kun liityt Zoom-tunnille, ohjelma kysyy “Join with video”. Valitse tämä video-vaihtoehto. Videon avulla näemme toisemme, mikä luo yhdessä olemisen tunnetta ja turvaa ryhmään. Osallistujien näkeminen videoyhteyden kautta on minulle ohjaajana myös todella tärkeää. Jos nettiyhteyden kanssa on ongelmia, niin ettei video pyöri kunnolla ja äänenlaatu heikkenee, voi kokeilla tällöin laittaa videon pois päältä kokonaan. Tanssin aikana voit pyrkiä unohtamaan näytön ja videon. Toisinaan saatamme tehdä jotain yhteistanssia etäkontaktin ja videon avulla.

MIKROFONI JA CHAT. Zoom-kokousasetukset ovat sellaiset, että mikrofonisi pitäisi olla automaattisesti pois päältä, kun liityt tapaamiseen. Tunnin päätteeksi voimme mm. jakaa kokemuksiamme ja tällöin voit oman kommenttisi ajaksi laittaa mikrofonin päälle. Mikäli sinulla on teknisiä ongelmia tms. tai muuta ilmoitusluontoista asiaa tunnin aikana, käytä chat-toimintoa.

JOS ET KUULE MUSIIKKIA, KUN TUNTI ALKAA: Laitan alkuun taustalle rauhallista musiikkia soimaan. Jos kuulet musiikin kun pääset “sisään” tunnille, kaikki on kondiksessa.

a. Tietokoneella: musiikin & äänen pitäisi kuulua automaattisesti. Jos et kuule mitään ääntä, kokeile sulkea Zoom-ohjelma kokonaan ja liity tunnille uudestaan. Jos tämä ei auta, palaa Zoomin ääniasetuksiin ja varmista, että kaiutin on päällä ja yhteydessä Zoom-ohjelmaan.

b. Mobiililaitteella: jos et kuule mitään ääntä, klikkaa sovelluksen vasemmassa alalaidassa oleva “join audio” ja sitten “call using internet audio”. Jos et vieläkään kuule mitään ääntä, kokeile sulkea Zoom-ohjelma kokonaan ja liity tunnille uudestaan.

 

MUUT OHJEET:

VALMISTELE TANSSITILASI. Tilan valmistelu auttaa virittäytymään ja keskittymään. Esimerkiksi: tee itsellesi riittävän kokoinen tanssitila. Lakaise pölyt lattialta. Vie häiritsevät asiat tai esineet pois. Voit vaikkapa sytyttää kynttilän tms. tavalla virittäytyä, jos se tuntuu sopivalta ja tarpeelliselta.

PUHELIMET JA MUUT LAITTEET LENTOTILAAN TAI POIS PÄÄLTÄ TUNNIN AJAKSI. Jos käytät Zoomilla puhelintasi, laita kaikki hälytykset, puhelut, tekstiviestien ja whatsapp-viestien merkkiäänet yms. pois päältä tanssin ajaksi, jotta ei ole ylimääräisiä häiriötekijöitä ja pystyt keskittymään tanssiin täysipainoisesti. (Lisäksi nettiyhteys ja äänenlaatu paranevat, kun muut laitteet eivät käytä nettiyhteyttä samanaikaisesti).

SITOUDU OSALLISTUMAAN ALUSTA LOPPUUN. Jos joudut jostain syystä lähtemään aiemmin, ilmoitathan siitä minulle Zoomin chat-toiminnon kautta. Kiitos!

HILJAISUUS. Lähiopetuksessa on tärkeää, että tanssin aikana ollaan hiljaa ja käydään sanatonta dialogia itsemme ja toistemme kanssa. Jos tanssit etätunnin aikana muiden samassa tilassa olevien kanssa, tai kotonasi on muita ihmisiä, pyri hiljaisuuteen myös etätunnin aikana. Se osaltaan luo raamit meditatiiviselle kokemukselle.

LAPSET: Jos kotona on lapsia, he voivat osallistua tunnille jos haluavat. Ymmärrämme myös, että kun tanssi tapahtuu kotona, on häiriötekijöitä ja saatat joutua kesken tunnin vastaamaan lastesi tarpeisiin.

Tervetuloa!

EIVÄTKÖ INFO-KIRJE JA ZOOM-LINKKI TULLEET PERILLE?

Lähetän manuaalisesti sähköpostitse infokirjeen kaikille osallistujille noin pari tuntia ennen tunnin alkua. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista roskapostikansio!

1. Lisää sähköpostiosoitteeni (karoliina [ät] valontaival [piste] com) yhteystietoihisi, jolloin sähköposti tulee varmemmin perille.

2. Tarkista roskapostisi.

3. Joskus johonkin sähköpostipalveluntarjoajalle sähköpostit saapuvat hitaammin. Jos sähköposti ei ole saapunut perille, laita minulle sähköpostia viimeistään 15 min ennen tunnin alkua. Pidän sähköpostin auki tunnin aloitusaikaan asti. Sen jälkeen en pysty enää auttamaan, koska minun on keskityttävä tunnin ohjaamiseen. Ota pikimmiten yhteyttä, mikäli sähköposti on hävinnyt bittiavaruuteen. Jos otat yhteyttä vasta tunnin alkamisen jälkeen, eikä minulla ole ollut mahdollisuutta ehtiä korjata asiaa, en voi kompensoida menetettyä tuntia.

4. Ongelmatilanteissa laita sähköpostia, hyvissä ajoin ennen tunnin alkua. Puhelin ja Facebook menevät kiinni, kun avaan Zoom ohjelman (n. 30 min ennen tanssin alkua), joten en vastaa viime tingan tiedusteluihin muutoin kuin sähköpostitse.

MAHDOLLISIMMAN TIETOTURVALLINEN ETÄTANSSITUNTI:

  • Käytä aina päivitettyä, viimeisintä versiota Zoom-sovelluksesta. (Selainversio on myös OK, mutta äänenlaatu on huonompi)
  • Jokainen etätanssitunti Zoomissa on salasanasuojattu, linkki tapahtumaan on joka kerta uniikki, ja tapahtuman kirjautumistiedot jaetaan ainoastaan tunnille ilmoittautuneille, ei missään julkisesti
  • Tunnille osallistuu rajallinen joukko etukäteen ilmoittautuneita ihmisiä. Kyseessä ei ole kaikille avoin massatapahtuma.
  • Etätunteja ei tallenneta Zoomin pilvipalveluun (sekä tietoturva- että musiikin tekijänoikeussyistä)
  • Osallistujat eivät voi tallentaa chattia tai ottaa toisiinsa yhteyttä yksityisviestein
  • Älä avaa mitään chattiin lähetettyä linkkiä
  • Osallistujat eivät voi tehdä ns. screenshare-toimintoa tai lähettää muille osallistujille video- tai kuvamateriaalia
  • Älä kirjaudu Facebook-tunnuksillasi Zoomiin tai mihinkään muuhunkaan palveluun.
  • SALASANOJEN MERKITYS: Käytä turvallisia salasanoja (pitkiä, isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita, symbolimerkkejä), eri salasanoja JOKAISEEN palveluun ja salasana-managerisovellusta (kuten esim. Last Pass), jotta salasanoja ei tarvitse muistaa ulkoa.
  • Käytä kahdenkertaista todennusta (two-factor authentication) aina kun on mahdollista.