fbpx

PERUUTUSEHDOT

Tunnit (lähiopetus)

Peruutusehdot ja -ohjeet

Kirjaudu asiakastilillesi. Näet sieltä kaikki varauksesi.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit peruuttaa tuntivarauksen, kun teet sen viimeistään 5 tuntia ennen tanssin alkua. Jos tanssin alkuun on alle tämä tuntimäärä, varausta ei voi enää perua tai siirtää ja varaus veloitetaan kokonaisuudessaan.

KERTAMAKSU: 

Kun peruutat tuntivarauksesi viimeistään 5 tuntia ennen tunnin alkua, on mahdollista siirtää ilmoittautumisesi toiseen ajankohtaan. Et valitettavasti voi itse siirtää varaustasi, joten ilmoita sähköpostitse, mille tunnille siirrät osallistumisesi. Kertalippu on voimassa 2 kk ostopäivästä.

Voit myös antaa paikkasi jollekulle toiselle. Ilmoitathan muutoksesta hyvissä ajoin sähköpostitse (viimeistään 1 tunti ennen). Korvaavan osallistujan ilmoittamisesta emme peri peruutusmaksua.

SARJAKORTTI: Tuntivaraus on mahdollista peruuttaa itse oman tilin kautta, kun teet sen em. peruutusaikojen puitteissa (eli viimeistään 5 tuntia ennen tunnin alkua). Käyttämättä jäänyt kerta palautuu sarjakortillesi. Voit käyttää tämän peruutetun kerran milloin vain sarjakortin voimassaoloajan sisällä. Sarjakortin kanssa voit tehdä kortin voimassaoloajan ja peruutusehtojen puitteissa varausten siirtoja rajattomasti oman tilisi kautta.

Sarjakortti on henkilökohtainen. Et voi tehdä omalla sarjakortillasi varausta toisen puolesta. Ks. sarjakortiin liittyvät käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

 

KAUSIKORTTI: Ilmoittautuminen on sitova. Kausikortti on henkilökohtainen. Voit korvata yksittäisen poissaolon toisella saman mittaisella tai lyhyemmällä tunnilla (lähi- tai etäopetus). Ks. kausikorttiin liittyvät käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

Etätunnit

Peruutusehdot ja -ohjeet

HUOM: Tarkista aina nettisivuiltamme mahdolliset poikkeukset viikkotunneissa. Ajanvarausjärjestelmässä voi olla virheitä. Tarkista siis nettisivujen kalenterista ajankohtainen tuntitilanne. Kaikki loma-aikojen poikkeukset ym. on etukäteen tiedossa nettisivuilla ja tarkista päivämäärät sieltä ennen sarjakortin ostamista. Emme hyvitä sarjakorttien käyttämättä jääneitä tunteja tai pidennä sarjakortin voimassaoloaikaa sen perusteella, ettet ehdikään käyttää korttia tai et ole tarkistanut poikkeuspäivämääriä nettisivuiltamme.

Kirjaudu asiakastilillesi. Näet sieltä kaikki varauksesi.

Voit peruuttaa ilmoittautumisesi, kun teet sen viimeistään 5 tuntia ennen tanssin alkua. Jos tanssin alkuun on alle tämä tuntimäärä, varausta ei voi enää perua tai siirtää ja varaus veloitetaan kokonaisuudessan. Jos jätät osallistumatta tunnille tai teet peruutuksen sen jälkeen kun tunti on jo alkanut tai vasta tunnin jälkeen, hyvityksiä ei myönnetä ja varaus veloitetaan kokonaisuudessaan.

KERTAMAKSU: Kertamaksua ei palauteta. On mahdollista sen sijaan siirtää osallistumista toiseen kertaan, mikäli teet peruutuksen peruutusajan puitteissa. Ota yhteyttä sähköpostitse ja sovi tunnin siirtämisestä toiseen ajankohtaan.  Kertamaksulippu on voimassa 1 kk ostopäivästä ja se on käytettävä tämän ajan puitteissa (poikkeuksena pitkittynyt sairausloma, jolloin voimassaoloaikaa voi sopimuksen mukaan pidentää). On myös mahdollista ilmoittaa, että joku tulee tunnille sinun tilallesi. Ilmoita tästä muutoksesta peruutusaikojen puitteissa.

SARJAKORTTI: Tuntivaraus on mahdollista peruuttaa itse oman tilin kautta, kun teet sen em. peruutusaikojen puitteissa (eli viimeistään 5 tuntia ennen tunnin alkua). Käyttämättä jäänyt kerta palautuu sarjakortillesi. Voit käyttää tämän peruutetun kerran milloin vain sarjakortin voimassaoloajan sisällä. Sarjakortin kanssa voit tehdä kortin voimassaoloajan ja peruutusehtojen puitteissa varausten siirtoja rajattomasti oman tilisi kautta.

Sarjakortti on henkilökohtainen. Et voi tehdä omalla sarjakortillasi varausta toisen puolesta. Ks. sarjakorttiin liittyvät käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

 

KAUSIKORTTI: Ilmoittautuminen on sitova. Voit korvata yksittäisen poissaolon toisella saman mittaisella tai lyhyemmällä etätunnilla. Poissaoloja etätunneilta ei voi korvata lähiopetuksessa. Ks. kausikorttiin liittyvät käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

JOS OPETTAJA PERUU TUNNIN

Mikäli tunti peruutetaan opettajan toimesta (esim. sairastumisen tai liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi): osallistuminen ensisijaisesti siirretään toiselle tunnille tai tarvittaessa asiakkaille voidaan järjestää korvaava kerta, jos sen toteuttaminen on kohtuullista ja mahdollista.

Sarja- tai kausikortin eli prepaid-kortin käyttöehdot

HUOM: Tarkista aina nettisivuiltamme mahdolliset poikkeukset viikkotunneissa. Ajanvarausjärjestelmässä voi olla virheitä. Tarkista siis nettisivujen kalenterista ajankohtainen tuntitilanne. Kaikki loma-aikojen poikkeukset ym. on etukäteen tiedossa nettisivuilla. Tarkista päivämäärät sieltä ennen sarjakortin ostamista. Emme hyvitä sarjakorttien käyttämättä jääneitä tunteja tai pidennä sarjakortin voimassaoloaikaa sen perusteella, ettet ehdikään käyttää korttia tai et ole tarkistanut poikkeuspäivämääriä nettisivuiltamme. Kausikortti edellyttää sitoutumista koko kaudelle.

 

• Sarja- ja kausikortti ovat henkilökohtaisia, eli niitä ei voi jakaa toisen käyttäjän kanssa eikä omalla sarjakortilla voi tehdä varausta toiselle. 

• Sarja- ja kausikortilla ei ole palautusoikeutta: kortin osto on sitova päätös.

Käyttöoikeus: Kausikortti käy vain nimetyille tunneille ja tiettynä ajankohtana (poikkeuksena yksittäisten poissaolojen korvaus, ks. muut poissaolot alempana). Sarjakortilla voit ilmoittautua mille tahansa tunnille, jolle korttia voi käyttää. Käyttämättä jääneitä tunteja ei voi siirtää toiselle kaudelle eikä niistä tarjota hyvitystä.

Rajattu vaihto-oikeus: Jos kauden tunnit eivät ole vielä alkaneet eikä korttia ole vielä käytetty, voi sarja/kausikortin vaihtaa toisen tyyppiseen sarja/kausikorttiin (jos uusi kortti on kalliimpi, pitää erotus maksaa ennen kuin uusi kortti tulee voimaan. Jos uusi kortti on edullisempi, alle 10€ erotusta ei hyvitetä).

Voimassaoloaika: Sarja- ja kausikorteilla on tietty voimassaoloaika eikä niitä voi käyttää umpeutumisen jälkeen. Käyttämättä jääneistä tunneista ei voi saada rahallista tai muuta korvausta eikä kortin voimassaoloaikaa pidennetä sillä perusteella, ettei korttia ehdi käyttää. Katso sarjakorttien voimassaoloajat ajanvarausjärjestelmästä. Sairaustapausten johdosta voidaan esim. myöntää lisäaikaa sarja- ja kausikortteihin, ks. alla. Ulkomaanmatkojen, työmatkojen, tms. syiden vuoksi emme pidennä korttien voimassaoloaikaa.

Sairaustapaukset: Sairausloman johdosta voi sarja/kausikortin voimassaoloaikaa pidentää sovitusti, mikäli otat yhteyttä ennen sarja/kausikortin umpeutumista. Lääkärintodistus on esitettävä. Sarja/kausikorttiin ei myönnetä pidennyksiä, mikäli otat yhteyttä vasta sarjakortin voimassaoloajan umpeutumisen jälkeen.

Kausikortti: sairaustapauksissa on myös mahdollista korvata käyttämättä jääneet kerrat muilla tunneilla (jos niitä on saatavilla) tai hyvittää käyttämättä jääneet tunnit lahjakorttina, jos voimassaoloajan pidennys ei ole mahdollista. Rahapalautusta emme valitettavasti tee. Lahjakorttia voi käyttää varatessa muita kursseja tai sarja- tai kausikortteja. Korvaavista tunneista tai hyvityksistä on sovittava ennen kausikortin umpeutumista. Kausikortin umpeutumisen jälkeen hyvityksiä ei myönnetä. Lääkärintodistus sairauslomasta on esitettävä poikkeusten/hyvitysten myöntämiseksi. 

• Muut poissalot (kausikortti):yksittäisiä poissaoloja on mahdollista korvata muilla saman mittaisilla tai lyhyemmillä tunneilla, jos niitä on saatavilla. Yksittäisiä poissaoloja muista kuin sairastumiseen tai tapaturmaan liittyvistä syistä ei hyvitetä lahjakortilla tai voimassaoloajan pidennyksellä. Kausikortista ei anneta hyvityksiä muuton, työmatkojen, työkiireiden, tms. syiden takia.

Lahjakorttien käyttöehdot

 • Lahjakortilla on tietty voimassaoloaika. Varaus tunnille tai kurssille pitää tehdä eräpäivään mennessä, mutta itse kurssi tai tunti voi olla eräpäivän jälkeen.

• Force major -syystä (tapaturma, pitkäaikainen sairaus tms.) voidaan tarvittaessa pidentää lahjakortin voimassaoloaikaa. Olethan yhteyksissä ennen lahjakortin umpeutumista.

• Jos peruutat paikan kurssilta, jonka olet maksanut osittain tai kokonaan lahjakortilla: normaalit peruutusehdot ovat voimassa. Mahdollinen rahallinen hyvitys voidaan tarjota vain lahjakortin summan ylittävästä osasta. 

• Lahjakortilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta eikä lahjakorttia vaihdeta rahaksi.

Käyttämättä jäänyttä lahjakorttia ei valitettavasti hyvitetä.

• Lahjakortin saa antaa tai myydä toisen henkilön käyttöön. Ilmoitathan sähköpostitse mahdollisista käyttäjämuutoksista.

Työpajat, retriitit ja koulutukset

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruuttamisesta veloitetaan peruutusmaksu, joka lasketaan kurssin kokonaishinnasta (eikä esim. varausmaksusta). Peruutusmaksun suuruus riippuu peruutuksen ajankohdasta. Jos saat itse järjestettyä tilallesi toisen osallistujan, peruutusmaksua ei veloiteta.

 

HUOM: Nämä peruutusehdot eivät koske tilaustyöpajoja, joihin on erilliset tarjouksen mukana toimitetut peruutusehdot.
 • Ilmoittautuminen on sitova. Laskun maksamatta jättäminen tai kurssille saapumatta jättäminen ei ole peruutus.
 • Erissä maksaminen (ml. varausmaksu). Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet valinnut maksaa kurssin erissä, ensimmäisen erän maksaminen (varausmaksu) on sitoumus siitä, että maksaa koko kurssimaksun. Erien maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutusmaksu veloitetaan kurssin kokonaishinnasta, ei ensimmäisen erän tai varausmaksun suuruuden perusteella. Mikäli osallistujalla on joku erä kurssimaksusta maksamatta eikä hän saavu kurssille, laskutetaan puuttuva maksu jälkikäteen ja laskuun lisätään 30€ laskutuslisä.
 • Kurssit Labbnäsistä: ilmoita peruutuksesta myös suoraan Labbnäsiin. Majoitus- ja/tai ateriamaksua kursseilta ei voida palauttaa, jos kurssiin on alle kaksi viikkoa.
 • Peruutuksen tekeminen. Kurssi tulee peruuttaa kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen info@valontaival.com.
 • Emme vastaa peruutuksista johtuvia muita kuluja (matkat, majoitukset, yms).
 • Valitetavasti kurssipaikkaa ei ole mahdollista siirtää toiselle kurssille (poikkeuksena sairaustapaukset vuosittain toistuvien retriittien kohdalla, ks. alla).
 • Hyvitykset lahjakorttina: lahjakorttia ei voi myöhemmin vaihtaa rahaksi. Ks. muut lahjakorttiin liittyvät ehdot ylempää.

 

Peruutus viimeistään 1 kuukausi / 4 viikkoa ennen kurssin alkua:
 • Kurssimaksun hyvitys rahana: peruutusmaksu 30% kurssin kokonaishinnasta (eli hyvitetään 70%). Ilmoita tilinumerosi (IBAN + BIC) peruutuksen yhteydessä.
 • Kurssimaksun hyvitys lahjakorttina: peruutusmaksu 25% kurssin kokonaishinnasta (eli hyvitetään 75%). Lahjakortti on voimassa 12 kk peruutuspäivästä. Lahjakorttia ei voi palauttaa tai vaihtaa rahaksi. Lahjakorttia voit käyttää minkä tahansa 5Rytmiä-tunnin, -kurssin tai -sarjakortin maksuvälineenä. Lahjakortti tulee omalle tilille ajanvarausjärjestelmään.
 • Korvaavan osallistujan ilmoittaminen: ei peruutusmaksua. Ks. alla.

 

Peruutus viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua:
 • Hyvitys rahana: peruutusmaksu 50% kurssin hinnasta (eli hyvitetään 50% rahana). Hyvitys lahjakorttina: peruutusmaksu 45% kurssin hinnasta (eli hyvitetään 55% kurssimaksusta lahjakorttina).
 • Korvaavan osallistujan ilmoittaminen: ei peruutusmaksua (ks. alempaa)
Peruutus alle kaksi viikkoa ennen kurssin alkua:
 • Kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessaan, jos kurssin alkuun on alle 2 viikkoa (paitsi sairaustapaukset, ks. alla).
 • Korvaavan osallistujan ilmoittaminen: ei peruutusmaksua (ks. alempaa)
 • Sairaustapaukset. Lääkärintodistus tai muu vastaava todistus on esitettävä peruutuksen yhteydessä. Äkillisen force major -terveydellisen esteen esim. oman tai perheenjäsenen äkillisen sairastumisen, koronakaranteenin tai tapaturman vuoksi voi tehdä peruutuksen 1 viikko (7 vrk) ennen kurssin alkua, jolloin kurssimaksusta voidaan hyvittää 50% lahjakorttina (ei rahapalautusta).  Jos kurssin alkuun on 2 – 7 vrk, voimme hyvittää 45% kurssimaksusta lahjakorttina (ei rahapalautusta). Jos kurssin alkuun on alle 2 vrk, kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessaan. Toinen mahdollisuus on ilmoittaa itse korvaava osallistuja (ks. alla). Vuosittain toistuvien retriittien kohdalla on mahdollista sairaustapauksissa (muista peruutusehdoista poiketen) siirtää paikka seuraavan vuoden kurssille (jos on hintaero, tämä erotus veloitetaan osallistujalta) – tämä muutos tehtävä viimeistään 1 viikko ennen retriitin alkua.

 

Korvaavan osallistujan ilmoittaminen:
 • Osallistuja voi ilmoittaa tilalleen toisen henkilön (tällaiset muutokset on tehtävä viimeistään 1 vrk (24 tuntia) ennen kurssin alkua). Korvaavan osallistujan ilmoittamisesta emme peri peruutusmaksua, mutta emme myöskään palauta rahaa. Kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessan alkuperäiseltä osallistujalta. “Sijainen” maksaa osuutensa alkuperäiselle osallistujalle ja he sopivat asiasta keskenään. Jos kyseessä on kurssi, joka edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä tai on suunnattu ammattilaisille, myös sijaisen täytyy täyttää osallistumisen ehdot.
 • Jos omasta ystäväpiiristä ei löydy ketään tilalle, voit laittaa Facebookissa 5Rytmiä Suomessa -ryhmään ilmoituksen sekä kurssin Facebook-tapahtumaan.
 • Emme pääsääntöisesti valitettavasti etsi kurssilaisille korvaavia osallistujia, paitsi jos kurssi on täynnä ja jonotuslistalta löytyy sopiva osallistuja.

 

 

Kurssin järjestäjän peruutusehdot:
 • Kurssin ajankohtaa voidaan tarvittaessa muuttaa esim. opettajan sairastumisen tai yleisten, virallisten koronarajoitusten vuoksi. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan kurssimaksu palauttaa täysimääräisenä.
 • Jos kurssi joudutaan kokonaan peruuttamaan jonkun force major -esteen vuoksi (esim. kouluttajan sairastuminen, tapaturma, tms), ensisijaisesti pyritään järjestämään kurssi toisena ajankohtana. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan kurssimaksu palauttaa täysimääräisenä tai osallistuja voi saada kurssimaksun lahjakorttina.