fbpx

Käyttö- ja peruutusehdot

Tunnit (lähiopetus)

Peruutusehdot ja -ohjeet

Kirjaudu asiakastilillesi. Näet sieltä kaikki varauksesi (myös tunnit, joihin olet ilmoittautunut jonoon / odotuslistalle).

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Emme tarjoa rahallista hyvitystä peruutetuista tunneista, mutta voit siirtää peruutusaikojen ja mahdollisen sarjakortin voimassaoloajan puitteissa varauksesi toiseen ajankohtaan, tai tarjota paikkasi tunnilta jollekulle toiselle.

Voit peruuttaa tuntivarauksen, kun teet sen viimeistään 4 tuntia ennen tanssitunnin alkua. Jos tanssin alkuun on alle tämä tuntimäärä tai jos peruutat tunnin alkamisen jälkeen, varausta ei voi enää perua tai siirtää ja varaus veloitetaan kokonaisuudessaan, riippumatta peruutuksen syystä. 

KERTAMAKSU: 

• Kertalippu on voimassa 2 kk ostopäivästä.

• Ilmoittautuminen on sitova. Emme tarjoa rahallista hyvitystä maksetusta varauksesta, mutta varauksen voi siirtää toiseen ajankohtaan tai voit tarjota paikkasi jollekulle toiselle.

• Peruutus on tehtävä kirjallisesti sähköpostitse (info(ät)valontaival.com) viimeistään 4 tuntia ennen tanssitunnin alkua.

• Kertamaksulla maksettua tuntia ei valitettavasti pysty itse siirtämään ajanvarausjärjestelmässä. Kerro peruutuksen yhteydessä, mille tunnille toivot, että varauksesi siirretään. Jos et vielä tiedä, voit palata ajankohtaan myös myöhemmin (huomioithan kertamaksun voimassaoloajan).

• Voit myös antaa paikkasi jollekulle toiselle. Ilmoitathan muutoksesta sähköpostitse ennen tunnin alkua.

SARJA- JA KAUSIKORTTI: 

• Voit itse hallinnoida varauksiasi oman tilisi kautta.

• Voit peruuttaa tuntivarauksen ja siirtää sen toiseen ajankohtaan, kun teet sen viimeistään 4 tuntia ennen tanssitunnin alkua.

• Tiistain kausikortilla on mahdollista korvata poissaoloja perjantain tunneilla.

• Kun peruutat paikkasi, käyttämättä jäänyt kerta palautuu sarja- tai kausikortillesi. Voit käyttää tämän peruutetun kerran milloin vain kortin voimassaoloajan puitteissa. Käyttämättä jääneitä tunteja ei hyvitetä rahallisesti eikä niitä voi käyttää työpajojen tai muiden kurssien maksamiseen.

• Sarja- ja kausikortin kanssa voit tehdä kortin voimassaoloajan ja peruutusehtojen puitteissa varausten siirtoja rajattomasti oman tilisi kautta.

• Sarja- tai kausikortti on henkilökohtainen. Et voi tehdä omalla kortillasi varausta toisen puolesta. Ks. korttiin liittyvät tarkemmat käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

JOS OPETTAJA PERUU TUNNIN

Mikäli tunti peruutetaan opettajan tai kurssipaikan toimesta (esim. sairastumisen tai liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi, tai kurssipaikan tilojen sulkeminen force major syistä): osallistuminen ensisijaisesti siirretään toiselle tunnille tai tarvittaessa asiakkaille voidaan järjestää korvaava kerta, jos sen toteuttaminen on kohtuullista ja mahdollista. Jos kumpikaan näistä ei ole mahdollinen, maksu palautetaan asiakkaalle.

JONOPAIKKA TUNNILLE: 

Jos tunti on täynnä, voit ilmoittautua odotuslistalle. Vapautuneesta paikasta tulee ilmoitus sähköpostitse. Sinulle myönnetty paikka näkyy myös ajanvarausjärjestelmässä omalla tililläsi. On asiakkaan vastuulla tarkistaa sähköposteja ennen sitä tuntia, jolle olet ilmoittautunut jonoon.

Jos tunnilta vapautuu paikka:

– Saat automaattisen vahvistusmeilin ajanvarausjärjestelmän kautta. Sinulle lähetetään myös tekstiviesti jonopaikasta.

– Lisäksi saat sähköpostin Karoliinalta, jossa on joko maksuohjeet (kertamaksua varten) TAI jos sinulla on voimassaoleva sarjakortti tililläsi, paikkasi vahvistuu automaattisesti ja tunti veloitetaan sarjakortiltasi.

Jonopaikan peruuttaminen:

– Voit peruuttaa jonopaikan ennen paikan myöntämistä/vapautumista oman tilisi kautta.

– Kun paikkasi jonosta on vahvistettu (kertamaksulla tai sarjakortilla): ilmoittautuminen on sitova ja normaalit peruutusehdot pätevät.

Sarja- tai kausikortin eli prepaid-kortin käyttöehdot

HUOM: Tarkista tuntien päivämäärät ennen sarjakortin ostamista. Tarkista aina nettisivuilta mahdolliset poikkeukset viikkotunneissa. Kaikki loma-aikojen poikkeukset ym. on etukäteen tiedossa kalenterissa

Emme hyvitä sarjakorttien käyttämättä jääneitä tunteja tai pidennä sarjakortin voimassaoloaikaa sen perusteella, ettet ehdikään käyttää korttia tai et ole tarkistanut tuntien päivämääriä nettisivuiltamme. On asiakkaan vastuulla varmistaa, että ostaa sellaisen sarjakortin, jonka ehtii käyttää.

Kausikortti edellyttää sitoutumista koko kaudelle. Kausikortti on voimassa vain kyseisen kauden.

Sarjakortin voimassaoloaika alkaa ostopäivästä, ei ensimmäisestä käyttökerrasta.

 

• Sarja- ja kausikortti ovat henkilökohtaisia, eli niitä ei voi jakaa toisen käyttäjän kanssa eikä omalla sarjakortilla voi tehdä varausta toiselle.

• Sarja- ja kausikortilla ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta: kortin osto on sitova päätös.  Sarja- tai kausikorttia ei voi vaihtaa toisen tyyppiseen korttiin eikä niitä voi vaihtaa toiseen kurssiin. Käyttämättä jääneitä tunteja ei voi siirtää toiselle kaudelle eikä niistä tarjota hyvitystä (poikkeuksena on sairaustapaukset, ks. alla).

Voimassaoloaika: Sarja- ja kausikorteilla on tietty voimassaoloaika eikä niitä voi käyttää umpeutumisen jälkeen. Käyttämättä jääneistä tunneista ei voi saada rahallista tai muuta korvausta eikä kortin voimassaoloaikaa pidennetä sillä perusteella, ettei korttia ehdi käyttää. Käyttämättä jääneitä tunteja ei voi myöskään käyttää työpajojen tai muiden kurssien maksamiseen. Katso sarjakorttien voimassaoloajat hinnastosta tunnit-sivulta tai ajanvarausjärjestelmästä. Sairaustapausten johdosta voidaan esim. myöntää lisäaikaa sarja- ja kausikortteihin, ks. alla. Ulkomaanmatkojen, työmatkojen, tms. syiden vuoksi emme pidennä korttien voimassaoloaikaa, tämä on asiakkaan omalla vastuulla.

Sairaustapaukset: Sairausloman johdosta voi sarja/kausikortin voimassaoloaikaa pidentää, mikäli otat yhteyttä ennen sarja/kausikortin umpeutumista. Lääkärintodistus on esitettävä. Sarjakortin voimassaoloaikaa voidaan pidentää sairauslomasi pituuden verran.  Sarja/kausikorttiin ei myönnetä pidennyksiä, mikäli otat yhteyttä vasta sarjakortin voimassaoloajan umpeutumisen jälkeen. Rahallista korvausta ei myönnetä.

• Muut poissalot (kausikortti): yksittäisiä poissaoloja on mahdollista korvata muilla saman mittaisilla tai lyhyemmillä tunneilla, jos niitä on saatavilla. Jotta voit korvata poissaolon, peruuta paikkasi yllä olevien peruutusohjeiden ja -ehtojen mukaisesti. Sairastumiseen tai tapaturmaan liittyvistä syistä voidaan voimassaoloaikaa pidentää (ks. sairaustapaukset yllä). Kausikortista ei valitettavasti anneta hyvityksiä muuton, työmatkojen, työkiireiden, tms. syiden takia.

Lahjakorttien käyttöehdot

 • Lahjakortilla on tietty voimassaoloaika. Varaus tunnille tai kurssille pitää tehdä eräpäivään mennessä, mutta itse kurssi tai tunti voi olla eräpäivän jälkeen.

• Force major -syystä (tapaturma, pitkäaikainen sairaus tms.) voidaan tarvittaessa pidentää lahjakortin voimassaoloaikaa. Olethan yhteyksissä ennen lahjakortin umpeutumista.

• Jos peruutat paikan kurssilta, jonka olet maksanut osittain tai kokonaan lahjakortilla: normaalit peruutusehdot ovat voimassa. Mahdollinen rahallinen hyvitys voidaan tarjota vain lahjakortin summan ylittävästä osasta. 

• Lahjakortilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta eikä lahjakorttia vaihdeta rahaksi.

Käyttämättä jäänyttä lahjakorttia ei valitettavasti hyvitetä.

• Lahjakortin saa antaa tai myydä toisen henkilön käyttöön. Ilmoitathan sähköpostitse mahdollisista käyttäjämuutoksista.

Työpajat, retriitit ja koulutukset

YHTEENVETO: Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruuttamisesta veloitetaan peruutusmaksu, joka lasketaan kurssin kokonaishinnasta (eikä esim. varausmaksusta). Peruutusmaksun suuruus riippuu peruutuksen ajankohdasta. Jos saat itse järjestettyä tilallesi toisen osallistujan, peruutusmaksua ei veloiteta.

 

HUOM: Nämä peruutusehdot eivät koske tilaustyöpajoja, joihin on erilliset tarjouksen mukana toimitetut peruutusehdot.
Yleistä:
 • Ilmoittautuminen on sitova. Laskun maksamatta jättäminen tai kurssille saapumatta jättäminen ei ole peruutus.
 • Erissä maksaminen (ml. varausmaksu). Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet valinnut maksaa kurssin erissä, ensimmäisen erän maksaminen (varausmaksu) on sitoumus siitä, että maksaa koko kurssimaksun. Erien maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutusmaksu veloitetaan kurssin kokonaishinnasta, ei ensimmäisen erän tai varausmaksun suuruuden perusteella. Mikäli osallistujalla on joku erä kurssimaksusta maksamatta eikä hän saavu kurssille, laskutetaan puuttuva maksu jälkikäteen ja laskuun lisätään 30€ laskutuslisä.
 • Kurssit Labbnäsissä: ilmoita majoitusmaksun osalta peruutuksesta myös suoraan Labbnäsiin. Labbnäsillä on omat peruutusehdot majoitusmaksun suhteen. Majoitus- ja/tai ateriamaksua kursseilta ei palauteta, jos tanssilomaan on alle viikko.
 • Peruutuksen tekeminen. Kurssi tulee peruuttaa kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen info@valontaival.com.
 • Emme vastaa peruutuksista johtuvia muita kuluja (matkat, majoitukset, yms).
 • Valitetavasti kurssipaikkaa ei ole mahdollista siirtää toiselle kurssille
 • HYVITYKSEN AIKATAULU: varaamme 2-3 viikkoa hyvityksen suoritukseen (lahjakortti tai rahapalautus), siitä kun olemme saaneet kaikki tarvittavat tiedot hyvityksen tekemistä varten.
 • Hyvitykset lahjakorttina: lahjakorttia ei voi myöhemmin vaihtaa rahaksi. Ks. muut lahjakorttiin liittyvät ehdot ylempää.
 • Jos olet maksanut kurssimaksun laskulla, ja sinulle on maksun viivästymisen vuoksi tullut maksumuistutusmaksua ja viivästyskorkoa maksettavaksi, näistä ei tarjota hyvitystä mahdollisen peruutuksen kohdalla. Hyvitys koskee ainoastaan alkuperäistä kurssimaksun summaa.

 

Peruutus viimeistään 1 kuukausi / 4 viikkoa ennen kurssin alkua:
 • Peruutusmaksu 30% kurssin kokonaishinnasta (eli hyvitetään 70%). Ilmoita tilinumerosi (IBAN + BIC) peruutuksen yhteydessä.
 • Korvaavan osallistujan ilmoittaminen: ei peruutusmaksua. Ks. alla.

 

Peruutus viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua:
 • Peruutusmaksu 50% kurssin hinnasta
 • Korvaavan osallistujan ilmoittaminen: ei peruutusmaksua (ks. alempaa)

 

Peruutus alle kaksi viikkoa ennen kurssin alkua:
 • Kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessaan, jos kurssin alkuun on alle 2 viikkoa
 • Korvaavan osallistujan ilmoittaminen: ei peruutusmaksua (ks. alempaa)
 • Äkilliset sairaustapaukset (työpajat, ei koske retriittiä tai tanssilomaa). Lääkärintodistus on esitettävä peruutuksen yhteydessä. Kurssimaksusta voidaan hyvittää 50%, kun peruutuksen tekee viimeistään 3 vrk (työpajat) / 7 vrk (tanssilomat ja retriitit) ennen kurssin alkua; tämän jälkeen kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessaan myös sairaustapauksissa. Toinen mahdollisuus on ilmoittaa itse korvaava osallistuja (ks. alla).

 

Korvaavan osallistujan ilmoittaminen:
 • Osallistuja voi ilmoittaa tilalleen toisen henkilön (tällaiset muutokset on tehtävä viimeistään 1 vrk (24 tuntia) ennen kurssin alkua). Korvaavan osallistujan ilmoittamisesta emme peri peruutusmaksua, mutta emme myöskään palauta rahaa. Kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessan alkuperäiseltä osallistujalta. “Sijainen” maksaa osuutensa alkuperäiselle osallistujalle ja he sopivat asiasta keskenään. Jos kyseessä on kurssi, joka edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä tai on suunnattu ammattilaisille, myös sijaisen täytyy täyttää osallistumisen ehdot.
 • HUOM: Bliss-tanssilomasta. Jos ilmoitat korvaavan osallistujan alle 3 viikkoa ennen tanssilomaa, emme valitettavasti pysty huomioimaan mahdollisia muuttuneita erityisruokavaliotarpeita, vaan korvaavalle osallistujalle tulee sinun huoneesi ja joko yleinen ruoka tai sinun oma erityisruokavaliosi mukaan suunniteltu ruoka.
 • HUOM – Endless Waves -retriitistä. Jos olet varannut paikkasi hostellista, ja haet tilallesi korvaavaa osallistujaa, voit tarjota myös majoitushuoneesi hänelle (sukupuoli huomioiden, eli esim. naisille varattuun huoneeseen ei voi tulla miespuolinen kurssipaikkasi ottava henkilö).
 • Jos omasta ystäväpiiristä ei löydy ketään tilalle, voit laittaa Facebookissa 5Rytmiä Suomessa -ryhmään ilmoituksen sekä kurssin Facebook-tapahtumaan.
 • Emme valitettavasti etsi kurssilaisille korvaavaa osallistujaa, vaan se on jokaisen itsensä vastuulla.

 

Bliss – Majoituksen peruutusehdot:
 • Labbnäsillä on omat peruutusehdot majoitusmaksun suhteen
 • Jos peruutat kurssipaikkasi, ole suoraan yhteydessä myös Labbnäsiin majoituksen peruuttamiseksi
 • Majoitusmaksua ei palauteta, jos tanssilomaan on alle viikko (Bliss 2024: viimeinen peruutusmahdollisuus on 8.7.2024 ja tämän jälkeen ei palauteta maksua).

 

Endless Waves – Majoituksen peruutusehdot:
 • Ilmoittautuminen on sitova
 • Jos retriitin alkuun on 1 kk, palautetaan 30%; jos 2 viikkoa 50% majoituksen maksusta
 • Maksua ei palauteta, jos retriitin alkuun on alle 2 viikkoa

 

Kurssin järjestäjän peruutusehdot:
 • Kurssin ajankohtaa voidaan tarvittaessa muuttaa esim. opettajan sairastumisen tai yleisten, virallisten koronarajoitusten vuoksi. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan kurssimaksu palauttaa täysimääräisenä.
 • Jos kurssi joudutaan kokonaan peruuttamaan jonkun force major -esteen vuoksi (esim. kouluttajan sairastuminen, tapaturma, tms), ensisijaisesti pyritään järjestämään kurssi toisena ajankohtana. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan kurssimaksu palauttaa täysimääräisenä tai osallistuja voi saada kurssimaksun lahjakorttina.