fbpx

Peruutusehdot

 Korona-ajan vaikutukset peruutusehtoihin:

 

Korona-aikana sovelletaan alla olevia peruutusehtoja normaalisti.  Emme ota vastuuta asiakkaan joutumisesta korona-karanteeniin tai koronaan sairastumisesta, eli lisähyvityksiä tai ylimääräisiä peruutusmahdollisuuksia ei valitettavasti myönnetä. Peruutusehdoissa mainitut peruutusmaksut sekä peruutus-deadlinet pätevät myös koronatilanteessa.

 

Tuntien tai työpajojen peruuntuminen koronan vuoksi:

 

1. Jos tunteja joudutaan peruuttamaan koronan vuoksi (opettajan karanteeni tai sairastuminen, laajemmat koronarajoitukset tai poikkeustila) tunnit korvataan etäopetuksella. Hyvityksiä ei myönnetä sarja- tai kausikorteista, mikäli asiakas valitsee olla osallistumatta korvaavaan etäopetukseen.

2. Jos työpaja joudutaan peruuttamaan koronan vuoksi (opettajan karanteeni tai sairastuminen, laajemmat koronarajoitukset tai poikkeustila), ensisijaisesti siirretään työpaja toiseen ajankohtaan. Mikäli uusi ajankohta ei sovi asiakkaalle, hän voi a) siirtää osallistumisensa toiselle kurssille b) saada hyvityksen lahjakorttina (mikä tukee yritystoimintaani) tai c) saada hyvityksen kurssimaksusta.

 

Kursseille osallistumisen ehdot korona-aikana:

 

Mikäli olet tai epäilet olevasi altistunut koronavirukselle 14 vrk sisällä tanssitunnin tai kurssin alkamisesta, ei pidä tulla paikalle ollenkaan. Jos sinulla on minkäänlaisia flunssankaltaisia oireita, ei pidä osallistua tanssiin ollenkaan. Luethan usein kysytyistä kysymyksistä muut korona-aikaan liittyvät ohjeet tanssiin osallistumisesta täältä.

Tunnit (lähiopetus)

Peruutusehdot ja -ohjeet

Kirjaudu asiakastilillesi. Näet sieltä kaikki varauksesi.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit peruuttaa tuntivarauksen, kun teet sen viimeistään 5 tuntia ennen tanssin alkua. Jos tanssin alkuun on alle tämä tuntimäärä, varausta ei voi enää perua tai siirtää ja varaus veloitetaan kokonaisuudessaan.

KERTAMAKSU: 

Kun peruutat tuntivarauksesi viimeistään 5 tuntia ennen tunnin alkua, kertamaksun summa siirtyy Mindbody-tilillesi ja on käytettävissä toiseen varaukseen myöhempänä ajankohtana. Tarkistathan omalta tililtä kertalippusi voimassaoloajan (uusi varaus on tehtävä voimassaoloajan puitteissa. Otathan yhteyttä, jos on pitkä sairasloma tms. este, niin voimme pidentää kertamaksun voimassaoloaikaa).

Mikäli haluat, että kertamaksu palautetaan, veloitamme 5€ toimisto- ja peruutusmaksun.

Voit myös antaa paikkasi jollekulle toiselle. Ilmoitathan muutoksesta hyvissä ajoin sähköpostitse. Korvaavan osallistujan ilmoittamisesta emme peri peruutusmaksua.

SARJAKORTTI: Tuntivaraus on mahdollista peruuttaa itse oman tilin kautta, kun teet sen em. peruutusaikojen puitteissa (eli viimeistään 5 tuntia ennen tunnin alkua). Käyttämättä jäänyt kerta palautuu sarjakortillesi. Voit käyttää tämän peruutetun kerran milloin vain sarjakortin voimassaoloajan sisällä. Sarjakortin kanssa voit tehdä kortin voimassaoloajan ja peruutusehtojen puitteissa varausten siirtoja rajattomasti oman tilisi kautta.

Sarjakortti on henkilökohtainen. Et voi tehdä omalla sarjakortillasi varausta toisen puolesta. Ks. sarjakortiin liittyvät käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

 

KAUSIKORTTI: Ilmoittautuminen on sitova. Kausikortti on henkilökohtainen. Voit korvata yksittäisen poissaolon toisella saman mittaisella tai lyhyemmällä tunnilla (lähi- tai etäopetus). Ks. kausikorttiin liittyvät käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

Etätunnit

Peruutusehdot ja -ohjeet

HUOM: Tarkista aina nettisivuiltamme mahdolliset poikkeukset viikkotunneissa. Pääsääntöisesti koulujen loma-aikoina ei ole tunteja. Ajanvarausjärjestelmässä voi olla virheitä. Tarkista siis nettisivujen kalenterista ajankohtainen tuntitilanne. Kaikki loma-aikojen poikkeukset ym. on etukäteen tiedossa nettisivuilla ja tarkista päivämäärät sieltä ennen sarjakortin ostamista. Emme hyvitä sarjakorttien käyttämättä jääneitä tunteja tai pidennä sarjakortin voimassaoloaikaa sen perusteella, ettet ehdikään käyttää korttia tai et ole tarkistanut poikkeuspäivämääriä nettisivuiltamme.

Kirjaudu asiakastilillesi. Näet sieltä kaikki varauksesi.

Voit peruuttaa ilmoittautumisesi, kun teet sen viimeistään 5 tuntia ennen tanssin alkua. Jos tanssin alkuun on alle tämä tuntimäärä, varausta ei voi enää perua tai siirtää ja varaus veloitetaan kokonaisuudessan. Jos jätät osallistumatta tunnille tai teet peruutuksen sen jälkeen kun tunti on jo alkanut tai vasta tunnin jälkeen, hyvityksiä ei myönnetä ja varaus veloitetaan kokonaisuudessaan.

KERTAMAKSU: Kertamaksua ei palauteta. On mahdollista sen sijaan siirtää osallistumista toiseen kertaan, mikäli teet peruutuksen peruutusajan puitteissa. Ota yhteyttä sähköpostitse ja sovi tunnin siirtämisestä toiseen ajankohtaan.  Kertamaksulippu on voimassa 1 kk ostopäivästä ja se on käytettävä tämän ajan puitteissa (poikkeuksena pitkittynyt sairausloma, jolloin voimassaoloaikaa voi sopimuksen mukaan pidentää). On myös mahdollista ilmoittaa, että joku tulee tunnille sinun tilallesi. Ilmoita tästä muutoksesta peruutusaikojen puitteissa.

SARJAKORTTI: Tuntivaraus on mahdollista peruuttaa itse oman tilin kautta, kun teet sen em. peruutusaikojen puitteissa (eli viimeistään 5 tuntia ennen tunnin alkua). Käyttämättä jäänyt kerta palautuu sarjakortillesi. Voit käyttää tämän peruutetun kerran milloin vain sarjakortin voimassaoloajan sisällä. Sarjakortin kanssa voit tehdä kortin voimassaoloajan ja peruutusehtojen puitteissa varausten siirtoja rajattomasti oman tilisi kautta.

Sarjakortti on henkilökohtainen. Et voi tehdä omalla sarjakortillasi varausta toisen puolesta. Ks. sarjakorttiin liittyvät käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

 

KAUSIKORTTI: Ilmoittautuminen on sitova. Voit korvata yksittäisen poissaolon toisella saman mittaisella tai lyhyemmällä etätunnilla. Poissaoloja etätunneilta ei voi korvata lähiopetuksessa. Ks. kausikorttiin liittyvät käyttö- ja peruutusehdot alempaa.

JOS OPETTAJA PERUU TUNNIN

Mikäli tunti peruutetaan opettajan toimesta (esim. sairastumisen tai liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi): osallistuminen ensisijaisesti siirretään toiselle tunnille tai tarvittaessa asiakkaille voidaan järjestää korvaava kerta, jos sen toteuttaminen on kohtuullista ja mahdollista.

Sarja- tai kausikortin eli prepaid-kortin käyttöehdot

HUOM: Tarkista aina nettisivuiltamme mahdolliset poikkeukset viikkotunneissa. Pääsääntöisesti koulujen loma-aikoina ei ole tunteja. Ajanvarausjärjestelmässä voi olla virheitä. Tarkista siis nettisivujen kalenterista ajankohtainen tuntitilanne. Kaikki loma-aikojen poikkeukset ym. on etukäteen tiedossa nettisivuilla. Tarkista päivämäärät sieltä ennen sarjakortin ostamista. Emme hyvitä sarjakorttien käyttämättä jääneitä tunteja tai pidennä sarjakortin voimassaoloaikaa sen perusteella, ettet ehdikään käyttää korttia tai et ole tarkistanut poikkeuspäivämääriä nettisivuiltamme.

 

• Sarja- ja kausikortti ovat henkilökohtaisia, eli niitä ei voi jakaa toisen käyttäjän kanssa eikä omalla sarjakortilla saa tehdä varausta toiselle.

• Sarja- ja kausikortilla ei ole palautusoikeutta: kortin osto on sitova päätös.

Käyttöoikeus: Kausikortti käy vain nimetyille tunneille. Sarjakortilla voit ilmoittautua mille tahansa tunnille, jolle korttia voi käyttää. Sarjakortilla voi ilmoittautua saman mittaisille tai lyhyemmille tunneille. Lähiopetuksen sarjakortilla voi ilmoittautua myös etätunneille, mutta etätuntien sarjakortilla ei voi ilmoittautua lähiopetukseen.

Rajattu vaihto-oikeus: Jos kauden tunnit eivät ole vielä alkaneet eikä korttia ole vielä käytetty, voi sarjakortin vaihtaa toisen tyyppiseen sarja- tai kausikorttiin (jos uusi kortti on kalliimpi, pitää erotus maksaa ennen kuin uusi kortti tulee voimaan. Jos uusi kortti on edullisempi, erotusta ei hyvitetä).

Voimassaoloaika: Sarja- ja kausikortilla on tietty voimassaoloaika eikä sitä voi käyttää umpeutumisen jälkeen. Käyttämättä jääneistä tunneista ei voi saada rahallista tai muuta korvausta eikä kortin voimassaoloaikaa pidennetä sillä perusteella, ettei korttia ehdi käyttää. Katso sarjakorttien voimassaoloajat ajanvarausjärjestelmästä.

Sairaustapaukset: yksittäisten poissaolojen tai alle 2 viikkoa kestäneiden sairauslomien perusteella ei myönnetä pidennystä sarjakortin voimassaoloaikaan. Mikäli olet yli 2 viikkoa kestävällä sairauslomalla, voi sarjakortin voimassaoloaikaa pidentää sovitusti, mikäli otat yhteyttä ennen sarjakortin umpeutumista. Lääkärintodistus on esitettävä. Ulkomaanmatkojen, työmatkojen, tms. syiden vuoksi emme pidennä sarjakorttien voimassaoloaikaa. (Huom: tämä ei koske kausikorttia, ks. kausikortin ehdot alla) Sarjakorttiin ei myönnetä pidennyksiä, mikäli otat yhteyttä vasta sarjakortin voimassaoloajan umpeutumisen jälkeen.

• KAUSIKORTTIIN liittyvät erityisehdot: Voit korvata yksittäisen poissaolon toisella saman mittaisella tai lyhyemmällä tunnilla. Poissaoloja etätunneilta ei voi korvata lähiopetuksessa. Poissaoloja lähiopetuksesta voi kuitenkin korvata etätunneilla. Mikäli pitkittyneen sairausloman vuoksi poissaoloja on yli 50% kurssikerroilta, voi kausikortin käytön sopimuksen mukaan luovuttaa toiselle osallistujalle. Asiakas voi myös sopimuksen mukaan saada osittaisen hyvityksen (max. 40% ostohinnasta) tai esimerkiksi alennuksen seuraavan kauden kausikortista. Näistä poikkeuksista on sovittava mahdollisimman pian, viimeistään ennen kausikortin umpeutumista. Kausikortin umpeutumisen jälkeen ei myönnetä minkäänlaisia hyvityksiä. Lääkärintodistus sairauslomasta on esitettävä poikkeusten/hyvitysten myöntämiseksi. Kausikortista ei anneta hyvityksiä muuton, työmatkojen, työkiireiden, tms. syiden takia. Kausikortista ei myöskään anneta hyvityksiä, jos kauden aloituksen jälkeen asiakas huomaa, ettei ryhmässä olo (tai tanssimenetelmä) sovi hänelle, vaan omaa kykyä liikkua samassa tilassa muiden kanssa tulee arvioida ennen kausikortin hankkimista.

Työpajat ja retriitit

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruuttamisesta veloitetaan peruutusmaksu, joka lasketaan kurssin kokonaishinnasta (eikä esim. varausmaksusta). Peruutusmaksun suuruus riippuu peruutuksen ajankohdasta. Jos saat itse järjestettyä tilallesi toisen osallistujan, peruutusmaksua ei veloiteta.

 • Ilmoittautuminen on sitova. Laskun maksamatta jättäminen tai kurssille saapumatta jättäminen ei ole peruutus.
 • Erissä maksaminen. Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet valinnut maksaa kurssin erissä, ensimmäisen erän maksaminen on sitoumus siitä, että maksaa koko kurssimaksun. Erien maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutusmaksu veloitetaan kurssin kokonaishinnasta, ei ensimmäisen erän tai varausmaksun suuruuden perusteella. Mikäli osallistujalla on joku erä kurssimaksusta maksamatta eikä hän saavu kurssille, laskutetaan puuttuva maksu jälkikäteen ja laskuun lisätään 30€ laskutuslisä.
 • Hyvityksiä voidaan tehdä vain kurssimaksuista. Majoitus- ja/tai ateriamaksua kursseilta ei voida palauttaa.
 • Peruutuksen tekeminen. Kurssi tulee peruuttaa kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen info@valontaival.com.

 

Peruutus viimeistään 1 kuukausi ennen kurssin alkua:
 • Kurssimaksun hyvitys rahana: peruutusmaksu 25% kurssin kokonaishinnasta. Ilmoita tilinumerosi (IBAN + BIC) peruutuksen yhteydessä.
 • Kurssimaksun hyvitys lahjakorttina: peruutusmaksu 15% kurssin kokonaishinnasta. Lahjakortti on voimassa 12 kk peruutuspäivästä. Lahjakorttia ei voi palauttaa tai vaihtaa rahaksi. Lahjakorttia voit käyttää minkä tahansa 5Rytmiä-tunnin, -kurssin tai -sarjakortin maksuvälineenä. Lahjakortti tulee omalle tilille ajanvarausjärjestelmään.
 • Korvaavan osallistujan ilmoittaminen: ei peruutusmaksua. Ks. alla.

 

Peruutus alle 1 kuukausi ennen kurssin alkua:
 • Kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessaan, jos kurssin alkuun on alle 1 kk.
 • Korvaavan osallistujan ilmoittaminen. Osallistuja voi ilmoittaa tilalleen toisen henkilön (tällaiset muutokset on tehtävä viimeistään 2 vrk (48 tuntia) ennen kurssin alkua). Korvaavan osallistujan ilmoittamisesta emme peri peruutusmaksua, mutta emme myöskään palauta rahaa. Kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessan alkuperäiseltä osallistujalta. “Sijainen” maksaa osuutensa alkuperäiselle osallistujalle ja he sopivat asiasta keskenään. Jos kyseessä on kurssi, joka edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä tai on suunnattu ammattilaisille, myös sijaisen täytyy täyttää osallistumisen ehdot.
 • Sairaustapaukset. Äkillisen force major -esteen esim. oman tai läheisen sairastumisen tai tapaturman vuoksi voi tehdä peruutuksen 1 viikko (7 vrk) ennen leirin alkua, jolloin kurssimaksusta veloitetaan 50%. Lääkärintodistus tai muu vastaava todistus on esitettävä peruutuksen yhteydessä. Jos kurssin alkuun on alle viikko, veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan. Toinen mahdollisuus on ilmoittaa itse korvaava osallistuja (ks. edellinen kohta).

 

Kurssin järjestäjän peruutusehdot:
 • Kurssin ajankohtaa voidaan tarvittaessa muuttaa yleisten, virallisten koronarajoitusten vuoksi. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan kurssimaksu palauttaa täysimääräisenä. Osallistuja voi siirtää osallistumisensa myös jollekin toiselle kurssille.
 • Jos kurssi joudutaan peruuttamaan jonkun force major -esteen vuoksi (esim. kouluttajan sairastuminen, tapaturma, tms), ensisijaisesti pyritään järjestämään kurssi toisena ajankohtana. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan kurssimaksu palauttaa täysimääräisenä, osallistuja voi saada kurssimaksun lahjakorttina tai osallistuja voi siirtää paikkansa toiselle kurssille.

Koulutukset ammattilaisille

 • Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksua ei palauteta. Laskun maksamatta jättäminen tai kurssille saapumatta jättäminen ei ole peruutus.
 • Kurssi tulee peruuttaa sähköpostitse osoitteeseen koulutus@valontaival.com
 • Viimeinen peruutuspäivä on yksi kuukausi ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen tehdyissä peruutuksissa kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessaan.
 • Äkillisen force major -esteen esim. oman tai läheisen sairastumisen tai tapaturman vuoksi voi tehdä peruutuksen 2 viikkoa ennen leirin alkua, jolloin kurssimaksusta veloitetaan 50%. Lääkärintodistus tai muu vastaava todistus on esitettävä. Jos kurssin alkuun on alle kaksi viikkoa, veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.
 • Osallistuja voi ilmoittaa tilalleen toisen henkilön (tällaiset muutokset on tehtävä viimeistään 2 vrk (48 tuntia) ennen kurssin alkua). Varausmaksu ja kurssimaksun 2. erä veloitetaan alkuperäiseltä osallistujalta. “Sijainen” maksaa osuutensa alkuperäiselle osallistujalle ja he sopivat asiasta keskenään.
 • Kurssin ajankohtaa voidaan tarvittaessa muuttaa yleisten, virallisten koronarajoitusten vuoksi. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan kurssimaksu palauttaa täysimääräisenä. Osallistuja voi siirtää osallistumisensa myös jollekin toiselle kurssille.
 • Jos kurssi joudutaan peruuttamaan jonkun force major -esteen vuoksi (esim. kouluttajan sairastuminen, tapaturma, tms), ensisijaisesti pyritään järjestämään leiri toisena ajankohtana. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan kurssimaksu palauttaa täysimääräisenä tai osallistuja voi siirtää paikkansa toiselle kurssille.