fbpx

Infoa ensikertalaiselle

Oletko tulossa ensimmäistä kertaa tanssimaan 5Rytmiä?
Loistohomma, olet oikeassa paikassa! Lue täältä tarpeelliset tiedot ennen saapumistasi tunnille.

Miten 5Rytmiä-tanssin voi aloittaa?

Tärkeintä uuden aloittamisessa on ottaa ensimmäinen askel. 5Rytmiä®-tunnille voi osallistua todella matalalla kynnyksellä. Monia jännittää, ennen kuin uskaltautuu tulemaan ensimmäiselle tunnille, ja jännittää voi vielä paikan päälläkin. Et ole yksin! Tanssiin on helppo tulla mukaan. Jännitys helpottaa, kun löydät tiesi liikkeeseen.

Ryhmässä on hyvin eri ikäisiä, kokoisia ja muotoisia kehoja. Tanssijat ovat todella erilaisista elämäntilanteista ja ammateista (kätilöistä tulevaisuuden tutkijoihin, psykologeista taiteilijoihin, sairaanhoitajista IT-alan asiantuntijoihin).

Ryhmä koostuu myös kaiken tasoisista tanssijoista ja hyvin kirjavista liikunnallisista taustoista.

Ei ole mitään erityistä, mitä sinun tarvitsisi tietää tai osata. Täällä ei esiinnytä, vertailla tai kilpailla. Kyllä, voit nyt huokaista helpotuksesta.

Voit tulla mukaan mille tahansa tunnille ja aloittaa milloin vain.

Ei ole alkeis- tai jatkotason tunteja erikseen, vaan kaikki tunnit ovat avoimia kaiken tasoisille, niin vasta-alkajille kuin pitkään 5Rytmiä tanssineille. Voit aloittaa milloin vain.

Poikkeuksena ovat kurssikokonaisuudet, joissa on suljettu ryhmä: ne edellyttävät sitoutumista alusta loppuun. Katso tämän hetkinen tuntitarjonta täältä ja etätunnit täältä

Tule rohkeasti mukaan tanssimaan!

Kuva: Masayo Benoist

Ilmoittautuminen tunnille tai työpajaan

Kaikille tunneille ja työpajoihin ilmoittaudutaan ajanvarausjärjestelmän kautta: www.valontaival.com/ilmoittaudu

Ajanvarausjärjestelmän valikosta löytyy Prepaid-kortit eli täältä löydät sarja- ja kausikortit tunneille.

Löydät yksityiskohtaiset step-by-step ohjeet tilin luomiseen, ilmoittautumiseen ym. (sekä myös ohjeet ongelmatilanteiden varalta) Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Jonoon ilmoittautuminen

Jos tunti on täynnä, voit ilmoittautua jonoon. Jos paikka vapautuu tunnille, saat sähköpostia: sekä automaattisen viestin ajanvarausjärjestelmästä että myös viimeistään aamulla ennen tuntia Karoliinalta toisen sähköpostin, jossa on vahvistus- ja maksuohjeet. Saat myös tekstiviestin jonopaikasta.

Jonopaikka täytyy vahvistaa ja maksaa etukäteen. Valitettavasti ajanvarausjärjestelmä ei automaattisesti ohjaa maksamaan tuntia sitten kun paikka vapautuu jonosta. Sähköpostista löytyy maksuohjeet (Mobile pay tai tilisiirto). Vahvista paikkasi mahdollisimman nopeasti: jos emme saa sinulta vahvistusta, jonopaikkasi raukeaa ja tarjoamme paikan eteenpäin seuraavalle jonossa olevalle.

5Rytmiä

VIIDEN ERI RYTMIN KAARI

5Rytmiä-harjoituksen perusrakenne on viiden eri rytmin eli liikelaadun muodostama kaari, jota kutsutaan ”aalloksi”. Tämän selkeän struktuurin sisällä jokaisen oma ilmaisu on vapaata. Viisi rytmiä ovat: flowing, staccato, kaaos, lyyrinen ja hiljentyminen (stillness). Rytmit toimivat suunnannäyttäjinä ja inspiraation lähteenä sekä monipuolistavat liikkeellistä sanavarastoamme. Kokemus 5Rytmin tanssista on joka kerta uusi ja erilainen. Tunnin sisältö, musiikki ja teema vaihtelee. 

Tunnin rakenne

ALKULÄMMITTELY

Aloitamme useimmiten tunnin alkulämmittelyllä, joka on kuin ”mini-aalto”. Lämmittelyn tarkoitus on virittäytyä huomaamaan ja kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita. Lihasten lämmittely ja hermoston aktivoiminen ennaltaehkäisevät vammoja ja aktivoivat kehoa harjoitusta varten. Lämmittelyaalto myös osaltaan auttaa hiljentämään mielen ja tyhjentämään sen päivän askareista ja stressistä, jotta olemme valmiimpia aloittamaan tunnin varsinaisen ”aallon”. Joskus lämmittely on enemmän ohjattu ja toisinaan opettaja jättää enemmän tilaa jokaiselle kuulostella, mitä liikettä tai venytystä oma keho juuri sillä hetkellä eniten kaipaa.

INTRO JA AALTO

Alkulämmittelyn jälkeen on useimmiten intro, jolloin opettaja kokoaa ryhmän ja esim. esittelee itsensä, 5Rytmin harjoituksen ja sen tunnin teeman. Toisinaan alkulämmittely johtaa suoraan varsinaiseen ”aaltoon”. Isompi ”aalto” muodostaa tunnin selkärangan. Jokainen ”aalto” on omanlaisensa matka omaan liikkeeseen. Liike on myös voimakas työkalu, jonka avulla voi löytää oivalluksia omaan elämään ja arkeen liittyen. Tunnin päätteeksi on loppupiiri tai muu yhteinen lopetus.

Mitä tarvitset mukaan tunnille:

  • Vesipullon
  • Mukavat, joustavat, liikuntaan sopivat vaatteet (suosittelemme kerrospukeutumista sillä 5Rytmiä sisältää sekä hitaita että vauhdikkaampia osuuksia)
  • Tanssimme paljain jaloin. Halutessasi voit käyttää päkiätossuja, tanssitossuja tai tanssimatolle soveltuvia tanssikenkiä, jotka eivät jätä jälkiä lattiaan.
  • Avoimen mielen, uteliaisuuden sekä halun tutkia omaa liikettä!

Otathan huomioon nämä:

⏱ Saavuthan tunnille ajoissa. Anna itsellesi aikaa saapua tunnille rauhassa. Kiireetön alku auttaa laskeutumaan omaan hetkeen ja keskittymään harjoitukseen.

⏱ Avaamme tanssisalin ovet 10-15 min ennen tunnin alkua ja suljemme ne 10 min aloitusajan jälkeen. Tämän jälkeen emme enää voi ottaa tunnille mukaan.

⚠️ Jos sinun pitää jostain syystä lähteä ennen kuin tunti päättyy, kerrothan tästä opettajalle etukäteen tai viimeistään, kun saavut kurssipaikalle.

📱Ethän käytä puhelintasi ollenkaan tanssisalissa ja laitathan sen äänettömälle tai lentotilaan. Huolehdithan myös, että mahdollinen älykello yms. laitteet ovat äänettömällä tunnin ajan. Kiitos!

🤫 Tanssisali on hiljainen tila: tanssin aikana vältetään puhumista, jotta jokainen voi virittäytyä kehon ja liikkeen kuunteluun. Sanattomuus osaltaan luo meditatiivista ilmapiiriä. Käythän verbaaliset keskustelut tanssisalin ulkopuolella, ellei toisin pyydetä.

❤️ Huolehdi itsestäsi ja omista fyysisistä sekä muista tarpeista/rajoista tunnin ajan. 5Rytmin harjoituksen tarkoitus on tukea sinun hyvinvointiasi. Jokainen harjoittelee siinä hetkessä olevilla oman kehon ja mielentilan ehdoilla. Kerrothan opettajalle tunnin alussa, jos sinulla on joitain erityistarpeita, joita tulisi huomioida.

🙏 Jokainen osallistuu tunnille omalla vastuulla. Suosittelemme omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta.

Pukuhuoneet Teatterikorkeakoululla:

Pukuhuoneet ovat 6. kerroksessa Teatterikorkeakoululla (tanssisali 7. kerroksessa). Pukuhuoneissa on suihkut. Saat ovikoodin pukuhuoneeseen tunnille ilmoittauduttuasi (katso varausvahvistussähköposti). Pukuhuoneen ovenkahvassa on nappulat ovikoodin näpyttelemistä varten.

Pukuhuone 1 (naiset ja ei-binääriset): hissiltä suoraan eteen päin käytävän päähän. 

Pukuhuone 2 (kaikki): hissiltä kaarra vasemmalle, käytävän päähän.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?