fbpx

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ilmoittautuminen, maksaminen ja peruutukset

Kaikille tunneille ja kursseille ilmoittaudutaan ajanvarausjärjestelmän kautta. Alta löydät kuvalliset ohjeet:

 • tilin luomiseen
 • sisään kirjautumiseen
 • sarja- tai kausikortin eli prepaid-kortin ostamiseen
 • tunnille ilmoittautumiseen
 • jonoon ilmoittautuminen ja jonopaikan vastaanottaminen
 • tuntivarausten tarkistamiseen ja peruuttamiseen oman tilin kautta
 • työpajaan tai retriittiin ilmoittautuminen

 

Miten luon tilin ajanvarausjärjestelmään?

Tehdäksesi varauksia sinulla pitää olla oma tili ajanvarausjärjestelmässä. Huomaathan, että tili on henkilökohtainen, eikä omalta tililtä ole mahdollista tehdä varausta toisen puolesta.

1. Klikkaa päävalikosta “Luo tili”.

2. Täytä tiedot.

Muistathan klikata ruudut, joissa annat luvan tiedotteiden lähettämiseen sähköpostitse ja tekstiviestitse, jotta voin olla yhteyksissä sinuun kurssiin liittyvissä asioissa. Tekstiviestejä lähetetään vain kiireellisissä, varaustasi koskevissa asioissa (emme lähetä markkinointiviestejä tekstiviestitse).

Suosittelemme käyttämään uniikkia, vahvaa salasanaa, jossa on isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita ja joka ei ole sinulla käytössä missään muualla. Suosittelemme myös salasanamanagerin käyttöä tilisi turvallisuuden takaamiseksi (esim. Last Pass).

Miten kirjaudun sisään ajanvarausjärjestelmään?

1. Valitse päävalikosta “Kirjaudu” tai kirjaudu sisään varausta tehdessäsi.

2. Täytä käyttäjätunnus- ja salasanatiedot.  

Ongelma sisään kirjautumisessa

Jos et pääse kirjautumaan tilillesi ajanvarausjärjestelmässä:

 1. Kokeile toista selainta ja toista laitetta
 2. Kokeile tyhjentää selaimesi välimuisti ja yritä kirjautumista uudelleen
 3. Nollaa salasana ja luo uusi (klikkaa unohtuiko salasana -linkkiä)
 4. Jos käytät salasanamanageria (LastPass, iCloud salasanat tms), onko sinne tallennettu salasana oikein? Oletko esim. jossain vaiheessa muuttanut salasanaasi ja se on jäänyt päivittämättä salasanamanageriin?
 5. Jos mikään näistä ei toimi, olethan yhteydessä ja selvitellään asiaa. 
Mitkä maksuvälineet käyvät?

Verkkopankki-, kortti- ja mobiilimaksut käyvät maksuvälineinä kun ilmoittaudut tunneille tai kursseille. Valitettavasti erilaiset liikuntasetelit eivät käy maksuvälineenä.

Voinko maksaa Smartumeilla, liikuntaseteleillä, ym.?

Valitettavasti emme ota vastaan Smartum, Ticket Duo, ePassi tms. seteleitä tai liikuntaetuja. Niillä ei siis valitettavasti pysty maksamaan tunteja tai työpajoja.

Mitkä ovat peruutusehdot?

Peruutusehdot löytyvät täältä. Peruutusehtoihin on eritelty tuntien, sarja- tai kausikorttien sekä työpajojen ja retriittien peruutusehdot.

Miten ilmoittaudun tunnille?

Ilmoittaudu Digitalbooker-ajanvarausjärjestelmän kautta osoitteessa www.valontaival.com/ilmoittaudu tai klikkaamalla ilmoittaudu-nappulaa päävalikosta. Tarvitset asiakastilin varataksesi tunnin tai kurssin. Jos haluat ilmoittautua tunnille käyttäen sarja- tai kausikorttia, osta se ensin ja seuraa sitten näitä ohjeita.

 

1. Klikkaa päävalikosta “Varaa aika”.

2. Skrollaa alas

3. Klikkaa haluamasi tunti- tai kurssityyppi (esim. “Tunnit Helsingissä”)

4. Selaa kalenteria ja etsi haluamasi tunti tai työpaja

5. Klikkaa Varaa-nappulaa.

6. Valitse maksuvaihtoehto. Jos sinulla on voimassa oleva sarja- tai kausikortti, se ilmestyy maksuvaihtoehdoksi (“Maksa käyttäen prepaid-korttia”). Jos haluat maksaa yksittäisen tunnin kertamaksulla, valitse “Maksa verkkomaksulla”.

7. Onnistuneen varauksen jälkeen ruudulle tulee vahvistus ja saat varausvahvistuksen myös sähköpostiisi. Tarkista kurssipaikka ja saapumisohjeet varausvahvistussähköpostista.

Voinko varata paikan tunnille tai työpajaan myös toiselle osallistujalle?

Valitettavasti nykyinen ajanvarausjärjestelmä ei taivu siihen, että voisi varata paikan toiselle osallistujalle. Jokaisella pitää olla oma tili, jonka kautta jokainen osallistuja tekee itse oman varauksen. Tiliin liitetty mahdollinen alennusryhmäoikeus on niin ikään henkilökohtainen.

Ketkä kuuluvat alennusryhmään?

Alennusryhmään kuuluvat opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset. Voimassa oleva todistus alennusryhmästatuksesta (esim. opiskelijakortti tai Kelan työttömyyskorvauspäätös) on esitettävä ovella tunnille saapuessa.

Miten tiedän, onko tunnilla tilaa?

Ajanvarausjärjestelmä näyttää, kuinka paljon paikkoja on tunnilla vapaana ja jos tunti on täynnä, montako ihmistä on jonossa.

Jonoon ilmoittautuminen, jos tunti on täynnä

Jos haluamasi tunti on täynnä, voit ilmoittautua jonoon odotuslistalle.

1. Klikkaa “Odotuslistalle”

2. Kirjaudu sisään ilmoittautuaksesi jonoon

3. Ajanvarausjärjestelmä näyttää, monennellako sijalla olet jonossa. Joka viikko peruutuksia on tullut useita ja jonosta pääsee hyvin mukaan.

4. Ajanvarausjärjestelmä lähettää automaattisen sähköpostin sinulle, jos sinulle vapautuu paikka tunnilta. Saat myös Karoliinan manuaalisesti lähettämän sähköpostin, jossa on jonopaikan vahvistus- ja maksuohjeet.

5. Sinun tulee vahvistaa jonopaikkasi vastaamalla sähköpostiviestiin ja myös maksaa tunti etukäteen. Mikäli sinulla on olemassa oleva sarjakortti tililläsi, veloitamme tunnin sarjakortiltasi ja näin ollen paikkasi on vahvistettu automaattisesti.

6. Jos emme saa sinulta vahvistusta ja maksua jonopaikasta viimeistään 4 tuntia ennen tanssin alkua, jonopaikkasi raukeaa ja paikkasi tarjotaan seuraavalle jonossa olevalle tanssijalle.

7. Peruuta jonopaikkasi oman tilisi kautta, jos et pääsekään tunnille mukaan. Tunnin maksamisen ja vahvistamisen jälkeen peruutukseen pätee normaalit peruutusehdot (eli tuntivarauksen voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 4 tuntia ennen tanssin alkua).

⚠️ HUOM! Jonoon ilmoittautuminen edellyttää sitä, että luet sähköpostejasi, koska jonopaikasta informointi tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse. Emme valitettavasti voi ottaa vastuuta siitä, jos et lue sähköpostejasi, jos nettiyhteys ei toimi tms. Asiakkaana olet vastuussa itse siitä, että luet sähköpostejasi.

Mistä löydän tiedot varauksistani ja miten peruutan tuntivarauksen?

Kirjaudu sisään omalle tilillesi (valitse valikosta “Kirjaudu”).

Sitten:

1. Valitse valikosta “Omat varaukset”

2. Skrollaa alas

3. Valitse “Tulevat varaukset”

4. Näet listassa kaikki voimassa olevat varauksesi.

5. Tuntivarauksen peruuttaminen:

Jos olet tehnyt varauksen sarja- tai kausikortilla, voit peruuttaa varauksen (peruutusehtojen mukaisesti eli viimeistään 4 tuntia ennen tunnin alkua). Tällöin käyttämättä jäänyt tunti palautuu sarja- tai kausikortillesi.

Kertamaksulla tehtyä varausta et pysty itse siirtämään toiseen ajankohtaan. Olethan yhteydessä sähköpostitse. Tässäkin tunti tulee peruuttaa viimeistään 4 tuntia ennen tunnin alkua.

Miten ostan sarja- tai kausikortin?

Sarja- tai kausikortin ostaminen ajanvarausjärjestelmän kautta. Osta sarja- tai kausikortti ennen paikan varaamista tunnilta.

1. Klikkaa päävalikosta “Prepaid-kortit”.

2. Skrollaa alas

3. Valitse haluamasi sarja-tai kausikortti ja maksa se. (Jos olet kirjautunut sisään, pystyt tässä näkemään myös, mitä sarja- tai kausikortteja sinulla jo on)

4. Varaa paikkasi haluamiltasi yksittäisiltä tunneilta vielä erikseen, ks. ohje edeltävistä kysymyksistä.

Mitkä ovat sarja- ja kausikorttien käyttöehdot?
Sarja- tai kausikortti:

– on henkilökohtainen

– ei ole vaihto- tai palautusoikeutta

– käyttämättä jääneitä tunteja ei voi vaihtaa rahaksi eikä niitä voi siirtää toiselle kaudelle tai toiselle käyttäjälle.

Poikkeuksena pitkittynyt sairaus: jos on yli 2 viikkoa kestävä sairausloma, sarja- tai kausikortin voimassaoloaikaa voidaan pidentää sopimuksen mukaan, mikäli asiasta on sovittu ennen kortin umpeutumista. Lääkärintodistus on esitettävä.

Kausikortilla on mahdollista korvata yksittäisiä poissaoloja muilla lyhyemmillä tai saman mittaisilla tunneilla. Etätuntien kausi- tai sarjakortti ei käy lähiopetukseen, mutta poissaoloja lähiopetuksesta voi korvata etätunneilla.

Miten tarkistan sarja- tai kausikorttini käyttökerrat ja voimassaoloajan?

Kirjaudu sisään omalle tilillesi (valitse valikosta “Kirjaudu”).

Sitten:

1. Valitse valikosta “Oma käyttäjätili”

2. Skrollaa alas

3. Valitse “Prepaid-kortit”

4. Näet listassa kaikki voimassa olevat sarja- ja kausikorttisi, niiden voimassaoloajan sekä jäljellä olevat käyttökerrat.

En saanut tilausvahvistusta tai kuittia

Kun teet varauksen, saat sekä automaattisen varausvahvistussähköpostin että Visma Pay’ltä maksuvahvistuksen. Kuitti alv-erittelyineen löytyy jälkimmäisen sähköpostin liitteenä. Maksuportaalin kautta on mahdollista valita myös yrityslasku.

 Tarkistathan myös roskapostilaatikon kuitin varalta sekä jos käytät Gmailia, tarkista tarjoukset-välilehti.

Kaikki varauksesi löytyvät ajanvarausjärjestelmästä omalta tililtäsi. Tarkista myös pankkitililtäsi, onko raha veloitettu. Mikäli kuittia ei edelleenkään löydy ja raha on veloitettu tililtäsi, otathan yhteyttä sähköpostitse.

Jos tarvitset yrityksellesi laskun työpajasta tai muusta kurssista, otathan yhteyttä ennen ilmoittautumistasi. 

Miten ilmoittaudun työpajaan tai retriitille?

1. Klikkaa “Varaa aika”

2. Skrollaa alas

3. Klikkaa “Työpajat ja retriitit”

4. Kaikki tulevat työpajat ovat listattuna tässä yhtenä pötkönä. Huomioithan, että retriittien osalta saattaa olla useampi vaihtoehto ja majoitushuoneen tyyppi tulee valita jo tässä varausvaiheessa.

Huomaathan, että jotkut kurssityypit edellyttävät aiempaa kokemusta 5Rytmistä.

5. Valitse haluamasi kurssi ja klikkaa varaa.

6. Jos kurssi on täynnä, tarkista kurssikuvauksesta linkki, jonka kautta pääset ilmoittautumaan jonoon.

Ilmoittautuminen on sitova ja peruutusehdot astuvat voimaan ilmoittautuessasi.

Tunnit & etätunnit

Kenelle tunnit sopivat?

Viikkotunnit ovat avoimia kaikille yli 15-vuotiaille, niin ensikertalaisille kuin pitempään tanssineille. Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa: jo heti kauden alussa tai loppupuolellakin. Aina on oikea aika tulla tanssimaan.

Aiempaa tanssitaustaa, rytmitajua tai mitään muitakaan ennakkotietoja tai -taitoja et tarvitse!

Etätunneille voi osallistua myös lapsen kanssa. Tuntien ohjaus on kuitenkin suunnattu aikuisille.

Mitä tarvitsen mukaan tunnille?
Vesipullon
Joustavat, mukavat vaatteet (+ kerrospukeutuminen)
Tanssimme avojaloin (tai tanssitossuissa)
Avoimen mielen
Milloin on seuraava tunti?

Löydät kurssikalenterista kaikki tulevat tunnit ja työpajat. Linkit eri kurssityyppien sivuille löytyy alta:

Etätunnit ovat toistaiseksi tauolla ja tarjolla on vain lähiopetusta.

Pukuhuoneet Teatterikorkeakoululla: kuvalliset ohjeet

Pukuhuoneet ovat 6. kerroksessa Teatterikorkeakoululla. Pukuhuoneissa on suihkut. Saat ovikoodin pukuhuoneeseen tunnille ilmoittauduttuasi (katso varausvahvistussähköposti). Pukuhuoneen ovenkahvassa on nappulat ovikoodin näpyttelemistä varten.

Pukuhuone 1 (naiset ja ei-binääriset): hissiltä suoraan eteen päin käytävän päähän. 

Pukuhuone 2 (kaikki): hissiltä kaarra vasemmalle, käytävän
päähän.

Millä kielellä opetus tapahtuu?

Ohjaan suomeksi. Usein tunneilla ja työpajoissa käy ihmisiä, jotka eivät puhu suomea ja tällöin annan osan ohjeista myös englanniksi.

Kansainvälisten opettajien työpajoissa opetus on englanniksi. Tarvittaessa tärkeimmät ohjeet ym. voidaan kääntää suomeksi.

Etätunneille osallistuminen ja Zoom-ohjeet

Löydät Zoom-ohjeet sekä tietoa siitä, mitä etätunneille osallistuminen edellyttää, täältä.

En ole saanut Zoom-linkkiä etätunnille!

Lähetän Zoom-linkin osallistujille, kun ilmoittautuminen on päättynyt eli noin pari tuntia ennen tunnin alkua. Jos et ole saanut infokirjettä:

1. TARKISTA ROSKAPOSTIKANSIOSI.

2. OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTITSE (info (ät) valontaival.com) viimeistään 15 minuuttia ennen tunnin alkua, jos infokirje ei ole tullut perille. En pysty vastaamaan tekstiviestitse tai Facebook-sivuni kautta juuri ennen tunnin alkamista. Tunnin aloitusajan jälkeen en voi vastata yhteydenottoihin lainkaan.

Muut Zoom-ohjeet löytyvät täältä.

 

Zoom-linkki ei toimi, mitä teen?

Jos infosähköpostin Zoom-linkki ei jostain syystä toimi, tee näin:

 1. Avaa Zoom-ohjelma
 2. Kirjaudu tapahtumaan manuaalisesti tunnuksilla (meeting ID ja passcode), jotka löytyvät infosähköpostista
 3. Nauti etätunnista!

Työpajat & retriitit

Kenelle työpajat sopivat?

Waves-tason työpajat sopivat kaikille, aloittelijoista kokeneimpiin tanssijoihin. Muut työpajat edellyttävät aiempaa kokemusta 5Rytmistä:

 • Heartbeat: vähintään yksi Waves-tason viikonlopputyöpaja (tai 7-8 viikkotuntia)
 • Cycles: Heartbeat (vähintään yksi viikonlopputyöpaja) ja Waves
 • Mirrors: Cycles, Heartbeat ja Waves
 • God, Sex & The Body: aiempi kokemus on suositeltavaa, jotta saat työpajasta kaiken irti, mutta ei ole pakollista. Periaatteessa sopii myös aloittelijoille.
Ilmoittauduin työpajaan. Milloin saan lisätietoa?

Kurssi-infokirje tulee sähköpostitse varausvahvistuksen yhteydessä. Kurssikirjeessä on mm. aikataulut, sijainnit, saapuminen ja mitä työpajaan tarvitsee mukaan. Säästä tämä sähköposti! Emme lähetä toista infokirjettä.

Voinko osallistua työpajaan vain osittain?

Työpajoihin voi useimmiten ilmoittautua koko viikonlopuksi tai perjantai-illaksi. Työpaja on tarkkaan mietitty, transformatiivinen ja inspiroiva kokonaisuus. On jokaisen yksilöllisen että koko ryhmän yhteisen prosessin kannalta erittäin tärkeää, että jokainen sitoutuu olemaan mukana alusta loppuun. Tämän vuoksi ei useimmiten ole mahdollista tulla työpajaan vain osittain tai yhdeksi päiväksi.

Miten voin jaksaa tanssia kokonaisen päivän tai viikonlopun?
Viikonloppukursseissa on erilaisia harjoituksia, jotka osaltaan rytmittävät päivää, sekä pitkä lounastauko, jonka aikana on mahdollisuus levätä. 5Rytmissä jokainen liikkuu omaan tahtiin ja omaa jaksamista sekä energian tasoa mukaillen ja kuunnellen. Tanssi on aina mukautettavissa sen hetken fyysisiin tarpeisiin. Tanssissa on sekä hitaita että vauhdikkaita osuuksia. Aalto luo luonnollisen kaaren harjoitukselle: se itsessään energisoi ja virkistää. Vaikka saapuisi kuinka väsyneenä tanssilattialle, on hämmästyttävää, miten liikkuessa löytyy lepoa ja miten paljon tanssi voimistaa. Tanssista saa useimmiten yllättävän paljon energiaa! Tule rohkeasti mukaan!

Muut kysymykset

Minulla on fyysinen rajoite tai erityistarve
Tanssi on mukautettavissa jokaisen oman fyysisen kapasiteetin ja jaksamisen mukaan. On mahdollista tanssia esimerkiksi tuolilla tai välillä lattialla ja löytää lepoa liikkeessä. Tanssi soveltuu monenlaisille kehoille ja myös esim. raskauden aikana. Kivun tai fyysisen rajoitteen ei välttämättä tarvitse olla este tanssimiselle, vaan se voi myös palvella mahdollisuutena löytää uudenlaisia tapoja liikkua. Teatterikorkeakoulun tilat eivät ole aivan täysin esteettömät, joten tilat eivät kovin liikuntarajoitteiselle valitettavasti sovi. Jos sinulla on vaativa fyysinen erityistarve otathan yhteyttä jo ennen tunnille ilmoittautumista, jotta voimme yhdessä keskustella tilanteestasi. Keskustelethan tarvittaessa myös sinua hoitavan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tanssin soveltumisesta sinun tilanteeseesi. Vähemmän vaativien fyysisten rajoitteiden tai erityistilanteiden (kuten raskaus tms) osalta: kerrothan opettajalle tilanteestasi kun saavut tunnille, niin hän voi tarvittaessa neuvoa liikkeen mukauttamisesta.
En ole koskaan ennen tanssinut 5Rytmiä

Lämpimästi tervetuloa myös vasta-alkajana! Katso info ensikertalaisille täältä.

En osaa tai kehtaa tanssia - voinko silti osallistua?

Tunneille et tarvitse rytmitajua, notkeutta, tanssitaustaa tai mitään muitakaan taitoja. Kynnys liikkumiseen on hyvin matala. Jos osaat kävellä ja liikuttaa käsiäsi, se riittää hyväksi lähtöpisteeksi! On mahdollista kuoria esiin tanssija, joka lymyilee sisälläsi. Näillä tanssitunneilla et voi epäonnistua tai tehdä virheitä. Nautimme jokaisen ainutlaatuisesta tavasta liikkua.

Minulla on akuutti mielenterveysongelma
Tanssi tekee hyvää, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Nykyään tutkitaan paljon tanssin merkitystä esimerkiksi masennuksen hoidossa jne. Tanssi, luovuus ja kehollisuus kuuluvat kaikille. Mutta jos on akuutti, isompi mielenterveysongelma, pitää yhdessä harkita tanssin soveltuvuutta tämän hetkisessä elämäntilanteessasi. Vaikka 5Rytmiä usein koetaan hyvin eheyttävänä ja terapeuttisena menetelmänä, se ei ole terapiaa eikä voi korvata terapiasuhdetta laillistetun terapeutin kanssa, enkä minä ole terapeutti tai toimi terapeutin roolissa. Lisäksi 5Rytmin voidaan kokea voimakkaana menetelmänä. Tanssi tapahtuu ryhmätilanteessa, jossa minun ei ole mahdollista tarjota yksilöllistä ohjausta. Jos sinulla on esim. hiljattain ollut psykoosi tai kärsit akuutisti skitsofreniasta, suosittelen odottamaan avoimelle viikkotunnille osallistumista, kunnes vointi on riittävän stabiili. Ja sitten suosittelen ottamaan minuun yhteyttä etukäteen, jotta voimme varmistaa turvalliset tanssiolosuhteet kaikille.
Voinko ottaa lapsen mukaan?
Kantorepussa tai -liinassa kulkeva pieni sylivauva voi tulla aikuisen mukaan tunnille kuulosuojaimilla varustettuna. Viikkotunnit on suunnattu aikuisille. Taaperoille ja leikki-ikäisille en suosittele avointa viikkotuntia, sillä lapset tarvitsevat lyhyemmän tunnin ja lapsille suunnatun tuntirakenteen. Seuraa postituslistaa ja kurssikalenteria mahdollisista perhe-tanssitunneista tulevaisuudessa!
Haluaisin tanssitunnin työyhteisölleni, tapahtumaan tai koulutuspäivään, onnistuuko se?

Mahtavaa, että haluat jakaa tanssin iloa eteenpäin. Teen mielelläni yhteistyötä kanssanne. Lue lisää Yrityksille-sivultani ja voit lähettää sitä kautta tarjouspyynnön.