fbpx

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Korona-ajan aiheuttamat poikkeukset

Korona-ajan ohjeet ja ehdot lähiopetukseen osallistumiselle
 • Tule tanssimaan ainoastaan täysin terveenä. Jää kotiin, jos on lieviäkin flunssan kaltaisia oireita. (Lähitunnin voi korvata etätanssitunnilla, jos vointisi sallii sen.)
 • Suosittelemme vahvasti koronavirusrokotteen ottamista.
 • Suosittelemme massatapahtumien yms. tartunnan kannalta riskialttiiden tapahtumien välttämistä 10 päivää ennen lähi-työpajaan osallistumista.
 • Jos olet ollut ulkomailla tai mahdollisesti altistunut koronalle, odotathan 14 vrk ennen lähiopetukseen osallistumista. Voit osallistua etätanssitunneille.
 • Noudatathan voimassaolevia maskisuosituksia (pukuhuoneet, julkiset kulkuneuvot).
 • Ryhmän kokoa on rajattu. Ilmoittautuminen tunneille etukäteen on pakollista. Emme ota vastaan ilmoittautumisia ovella.
 • Pese kätesi ennen tuntia heti studiolle saapuessasi sekä tunnin jälkeen.
 • Mikäli sinulla on allergiasta johtuvaa oireilua, kerro tästä opettajalle ja ryhmälle etukäteen.
 • Älä osallistu lähiopetukseen, jos sinua yskittää tai aivastuttaa. Poikkeuksena on allergiasta johtuvat oireet, mutta käytäthän allergialääkkeitä riittävästi oireiden poistamiseksi. Noudata THL:n suosittelemia, oikeita yskimis- ja aivastelutekniikoita pisaroiden leviämisen välttämiseksi. Pese aina kätesi yskän tai aivastuksen jälkeen.
 • Säilytä turvavälit tanssiessa, vähintään n. 2 m, silloinkin jos tanssit muiden kanssa. Vältämme fyysistä kontaktia. Vain etähaleja!
 • Jos kuulut riskiryhmään tai työskentelet riskiryhmän parissa, käytä erityistä harkitsevaisuutta osallistumisessa lähiopetukseen.
 • Tarvittaessa, jos koronatilanne pahenee, siirrytään etäopetukseen (jos pk-seutu siirtyy leviämisvaiheeseen). Lähitunnit korvataan etätunneilla. Työpajoja voidaan siirtää toiseen ajankohtaan.
Vaikuttaako korona peruutusehtoihin?

Korona-aikana on voimassa tuntien ja kurssien peruutusehdot normaalisti. Katso ajantasaiset peruutusehdot täältä.

Maksaminen ja peruutukset

Mitkä maksuvälineet käyvät?

Ajanvarausjärjestelmässä maksutapoina ovat: verkkopankki-, debit- tai luottokortti- sekä mobiilimaksut (ml. Mobile Pay) ja Jousto/Euroloan-osamaksut (joissa on 30 päivän kuluton maksuaika).

Tällä hetkellä koronavirustilanteesta johtuen ei ole mahdollista ilmoittautua ja maksaa paikan päällä. Normaalitilanteessa ovella otamme vastaan kortti- ja mobiilimaksuja (Apple, Google ja Samsung Pay sekä Mobile Pay).

Emme ota vastaan liikunta/virikeseteleitä ollenkaan. Mikäli maksat käteisellä, varaathan tasarahan mukaan, sillä emme enää pidä käteiskassaa tunneilla.

Voinko maksaa Smartumeilla, liikuntaseteleillä, ym.?

Valitettavasti minulle eivät käy Smartum, Ticket Duo, tai muutkaan liikuntasetelit. Niillä ei siis valitettavasti pysty maksamaan tunteja tai työpajoja.

Miten ostan sarja- tai kausikortin ja miten pitkään ne ovat voimassa?

Sarja- tai kausikortin ostaminen löytyy ajanvarausjärjestelmästä Prepaid kortit -valikosta tai klikkaamalla tästä. Ostettuasi sarjakortin voit valita paikkasi haluamiltasi tunneilta. Kausikortin ostettuasi paikan varaaminen yksittäisiltä tunneilta ei ole tarpeen.

Sarja- tai kausikortin voimassaoloajat näkyvät ajanvarausjärjestelmässä omalta tililtä. Tunnit– ja etätunnit-sivuilta löydät myös ajantasaiset tiedot sarjakorttien voimassaoloajoista.

Mitkä ovat sarja- ja kausikorttien käyttöehdot?

1.1.2020 alkaen kaikki uudet sarjakortit ovat sähköisinä uudessa ajanvarausjärjestelmässä. Siirtymävaiheen aikana vanhan, voimassaolevan pahvisen sarjakortin voi käyttää loppuun.

Sarja- tai kausikortti on henkilökohtainen eikä sillä ole vaihto- tai palautusoikeutta. Käyttämättä jääneitä tunteja ei voi vaihtaa rahaksi eikä niitä voi siirtää toiselle kaudelle tai toiselle käyttäjälle. Poikkeuksena pitkittynyt sairaus: jos on yli 2 viikkoa kestävä sairausloma, sarja- tai kausikortin voimassaoloaikaa voidaan pidentää sopimuksen mukaan, mikäli asiasta on sovittu ennen kortin umpeutumista.

Kausikortilla on mahdollista korvata yksittäisiä poissaoloja muilla lyhyemmillä tai saman mittaisilla tunneilla. Etätuntien kausi- tai sarjakortti ei käy lähiopetukseen, mutta poissaoloja lähiopetuksesta voi korvata etätunneilla.

En saanut tilausvahvistusta tai kuittia

Kirjaudu sisään tilillesi ajanvarausjärjestelmässä. Kaikki varauksesi löytyvät sieltä. Tarkistathan myös roskapostilaatikon kuitin varalta sekä jos käytät Gmailia, tarkista tarjoukset-välilehti. Tarkista myös pankkitililtäsi, onko raha veloitettu. Mikäli kuittia ei edelleenkään löydy ja raha on veloitettu tililtäsi, otathan yhteyttä sähköpostitse.

Jos tarvitset yrityksellesi laskun työpajasta tai muusta kurssista, otathan yhteyttä ennen ilmoittautumistasi.

Mitkä ovat peruutusehdot?

Peruutusehdot löytyvät täältä. Peruutusehtoihin on eritelty tuntien, sarja- tai kausikorttien sekä työpajojen ja retriittien peruutusehdot.

Tunnit & etätunnit

Miten ilmoittaudun tunnille?

Katso ilmoittautumisohjeet täältä.

Kenelle tunnit sopivat?
Tiistain viikkotunnit ovat avoimia kaikille yli 15-vuotiaille, niin ensikertalaisille kuin pitempään tanssineille. Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa: jo heti kauden alussa tai loppupuolellakin. Aina on oikea aika tulla tanssimaan.

Aiempaa tanssitaustaa, rytmitajua tai mitään muitakaan ennakkotietoja tai -taitoja et tarvitse!

Millä kielellä opetus tapahtuu?

Ohjaan suomeksi. Usein tunneilla ja työpajoissa käy ihmisiä, jotka eivät puhu suomea ja tällöin annan osan ohjeista myös englanniksi.

Kansainvälisten opettajien työpajoissa opetus on englanniksi. Tarvittaessa tärkeimmät ohjeet ym. voidaan kääntää suomeksi.

Etätunneille osallistuminen ja Zoom-ohjeet

Löydät Zoom-ohjeet sekä tietoa siitä, mitä etätunneille osallistuminen edellyttää, täältä.

En ole saanut Zoom-linkkiä etätunnille!

Lähetän Zoom-linkin osallistujille, kun ilmoittautuminen on päättynyt eli noin pari tuntia ennen tunnin alkua. Jos et ole saanut infokirjettä:

1. TARKISTA ROSKAPOSTIKANSIOSI.

2. OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTITSE (info (ät) valontaival.com) viimeistään 15 minuuttia ennen tunnin alkua, jos infokirje ei ole tullut perille. En pysty vastaamaan tekstiviestitse tai Facebook-sivuni kautta juuri ennen tunnin alkamista. Tunnin aloitusajan jälkeen en voi vastata yhteydenottoihin lainkaan.

Muut Zoom-ohjeet löytyvät täältä.

 

Zoom-linkki ei toimi, mitä teen?

Jos infosähköpostin Zoom-linkki ei jostain syystä toimi, tee näin:

 1. Avaa Zoom-ohjelma
 2. Kirjaudu tapahtumaan manuaalisesti tunnuksilla (meeting ID ja passcode), jotka löytyvät infosähköpostista
 3. Nauti etätunnista!
Mitä tarvitsen mukaan tunnille?
Vesipullon
Joustavat, mukavat vaatteet (+ kerrospukeutuminen)
Tanssimme avojaloin (tai tanssitossuissa)
Avoimen mielen
Milloin on seuraava tunti?

Löydät kurssikalenterista kaikki tulevat tunnit ja työpajat. Linkit eri kurssityyppien sivuille löytyy alta:

Työpajat & retriitit

Kenelle työpajat sopivat?

Waves-tason työpajat sopivat kaikille, aloittelijoista kokeneimpiin tanssijoihin. Muut työpajat edellyttävät aiempaa kokemusta 5Rytmistä:

 • Heartbeat: vähintään yksi Waves-tason viikonlopputyöpaja (tai 7-8 viikkotuntia)
 • Cycles: Heartbeat (vähintään yksi viikonlopputyöpaja) ja Waves
 • Mirrors: Cycles, Heartbeat ja Waves
 • God, Sex & The Body: aiempi kokemus on suositeltavaa, jotta saat työpajasta kaiken irti, mutta ei ole pakollista. Periaatteessa sopii myös aloittelijoille.
Ilmoittauduin työpajaan. Milloin saan lisätietoa?
Osallistujille lähetetään kurssi-infokirje noin 1 viikko ennen työpajan alkua. Kurssikirjeessä on mm. aikataulut, sijainnit, saapuminen ja mitä työpajaan tarvitsee mukaan.
Voinko osallistua työpajaan vain osittain?

Työpajoihin voi useimmiten ilmoittautua koko viikonlopuksi tai perjantai-illaksi. Työpaja on tarkkaan mietitty, transformatiivinen ja inspiroiva kokonaisuus. On jokaisen yksilöllisen että koko ryhmän yhteisen prosessin kannalta erittäin tärkeää, että jokainen sitoutuu olemaan mukana alusta loppuun. Tämän vuoksi ei useimmiten ole mahdollista tulla työpajaan vain osittain tai yhdeksi päiväksi.

Miten voin jaksaa tanssia kokonaisen päivän tai viikonlopun?
Viikonloppukursseissa on erilaisia harjoituksia, jotka osaltaan rytmittävät päivää, sekä pitkä lounastauko, jonka aikana on mahdollisuus levätä. 5Rytmissä jokainen liikkuu omaan tahtiin ja omaa jaksamista sekä energian tasoa mukaillen ja kuunnellen. Tanssi on aina mukautettavissa sen hetken fyysisiin tarpeisiin. Tanssissa on sekä hitaita että vauhdikkaita osuuksia. Aalto luo luonnollisen kaaren harjoitukselle: se itsessään energisoi ja virkistää. Vaikka saapuisi kuinka väsyneenä tanssilattialle, on hämmästyttävää, miten liikkuessa löytyy lepoa ja miten paljon tanssi voimistaa. Tanssista saa useimmiten yllättävän paljon energiaa! Tule rohkeasti mukaan!

Muut kysymykset

Minulla on fyysinen rajoite tai erityistarve
Tanssi on mukautettavissa jokaisen oman fyysisen kapasiteetin ja jaksamisen mukaan. On mahdollista tanssia esimerkiksi tuolilla tai välillä lattialla ja löytää lepoa liikkeessä. Tanssi soveltuu monenlaisille kehoille ja myös esim. raskauden aikana. Kivun tai fyysisen rajoitteen ei välttämättä tarvitse olla este tanssimiselle, vaan se voi myös palvella mahdollisuutena löytää uudenlaisia tapoja liikkua. Teatterikorkeakoulun tilat eivät ole aivan täysin esteettömät, joten tilat eivät kovin liikuntarajoitteiselle valitettavasti sovi. Jos sinulla on vaativa fyysinen erityistarve otathan yhteyttä jo ennen tunnille ilmoittautumista, jotta voimme yhdessä keskustella tilanteestasi. Keskustelethan tarvittaessa myös sinua hoitavan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tanssin soveltumisesta sinun tilanteeseesi. Vähemmän vaativien fyysisten rajoitteiden tai erityistilanteiden (kuten raskaus tms) osalta: kerrothan opettajalle tilanteestasi kun saavut tunnille, niin hän voi tarvittaessa neuvoa liikkeen mukauttamisesta.
En ole koskaan ennen tanssinut 5Rytmiä

Lämpimästi tervetuloa myös vasta-alkajana! Katso info ensikertalaisille täältä.

En osaa tai kehtaa tanssia - voinko silti osallistua?
Tunneille et tarvitse rytmitajua, tanssitaustaa tai mitään muitakaan taitoja. Kynnys liikkumiseen on hyvin matala. Jos osaat kävellä ja liikuttaa käsiäsi, sinulla on toivoa! On mahdollista kuoria esiin tanssija, joka lymyilee sisälläsi. Näillä tanssitunneilla et voi epäonnistua tai tehdä virheitä. Nautimme jokaisen ainutlaatuisesta tavasta liikkua.
Minulla on akuutti mielenterveysongelma
Tanssi tekee hyvää, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Nykyään tutkitaan paljon tanssin merkitystä esimerkiksi masennuksen hoidossa jne. Tanssi, luovuus ja kehollisuus kuuluvat kaikille. Mutta jos on akuutti, isompi mielenterveysongelma, pitää yhdessä harkita tanssin soveltuvuutta tämän hetkisessä elämäntilanteessasi. Vaikka 5Rytmiä usein koetaan hyvin eheyttävänä ja terapeuttisena menetelmänä, se ei ole terapiaa eikä voi korvata terapiasuhdetta laillistetun terapeutin kanssa, enkä minä ole terapeutti tai toimi terapeutin roolissa. Lisäksi 5Rytmin voidaan kokea voimakkaana menetelmänä. Tanssi tapahtuu ryhmätilanteessa, jossa minun ei ole mahdollista tarjota yksilöllistä ohjausta. Jos sinulla on esim. hiljattain ollut psykoosi tai kärsit akuutisti skitsofreniasta, suosittelen odottamaan avoimelle viikkotunnille osallistumista, kunnes vointi on riittävän stabiili. Ja sitten suosittelen ottamaan minuun yhteyttä etukäteen, jotta voimme varmistaa turvalliset tanssiolosuhteet kaikille.
Voinko ottaa lapsen mukaan?
Kantorepussa tai -liinassa kulkeva pieni sylivauva voi tulla aikuisen mukaan tunnille kuulosuojaimilla varustettuna. Viikkotunnit on suunnattu aikuisille. Taaperoille ja leikki-ikäisille en suosittele avointa viikkotuntia, sillä lapset tarvitsevat lyhyemmän tunnin ja lapsille suunnatun tuntirakenteen. Seuraa postituslistaa ja kurssikalenteria mahdollisista perhe-tanssitunneista tulevaisuudessa!
Haluaisin tanssitunnin työyhteisölleni, tapahtumaan tai koulutuspäivään, onnistuuko se?

Mahtavaa, että haluat jakaa tanssin iloa eteenpäin. Teen mielelläni yhteistyötä kanssanne. Lue lisää Yrityksille-sivultani ja voit lähettää sitä kautta tarjouspyynnön.