Syksyn 2020 5Rytmiä-tunnit

Tunnit Helsingissä

TIISTAISIN klo 18-20
11.8.-15.12.2020

Helsinki Dance Central
Sörnäisten rantatie 33 C, 4. krs
00550 Helsinki
Sisäänkäynti Pääskylänkadun ja Sörnäisten rantatien kulmasta (EasyFit -kyltti), raput ylös ja kävele käytävää pitkin kunnes tulee C-rappu. Hissillä ylös 4. kerrokseen. Opasteet myös paikan päällä! Jos ovi on lukossa, käytä ovikoodia 8822.

PERJANTAI klo 19 – 21 (25.9.2020)

PERJANTAI klo 18.30 – 20.30 (30.10. ja 13.11.2020)

Katso myös työpajojen avoimet pe-illat 2.10. ja 4.12.!

TANSSIN TALON HARJOITUSSALI
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 A 3. krs

00180 Helsinki

HUOM: Ryhmän kokoa rajattu koronatilanteen vuoksi. Ennakkoilmoittautuminen pakollista. Ilmoittautuminen sulkeutuu 30 min ennen tunnin alkua. Tunnit kuitenkin täyttyvät nopeasti, ilmoittaudu ajoissa.

KORONA-AJAN OHJEET:

  • Tule tunnille ainoastaan täysin terveenä. Jää kotiin, jos on lieviäkin flunssan kaltaisia oireita. Mikäli sinulla on allergiasta johtuvaa nuhaisuutta tms, informoithan tästä opettajaa ja ryhmää etukäteen.
  • Pese kädet ennen tuntia ja sen jälkeen
  • Huolehdi muutenkin hyvästä hygieniasta: yski tai aivasta hihaan, pese kädet tämän jälkeen
  • Säilytä turvavälit tanssiessa. Ei fyysistä kontaktia. Vain etähaleja!
  • Jos olet ollut ulkomailla tai mahdollisesti altistunut koronalle, odotathan 14 vrk ennen tunnille saapumista.
  • Tarvittaessa, jos koronatilanne pahenee, siirrytään etäopetukseen. Lähitunnit korvataan etätunneilla.

Hinnasto

Kertamaksu

20 € / 15€*

* Alennettu hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille

19 kertaa (tiistai-tunnit)

Kausikortti

285 € / 230 €*

* Alennettu hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille

10 kertaa

Sarjakortti

170 € / 130€*

* Alennettu hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille

4 kertaa

Sarjakortti

75 € / 55 €*

* Alennettu hinta opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille

Tunti­kuvaus

5Rytmiä® on kokonaisvaltainen, matalan kynnyksen luovan liikkeen menetelmä, joka sopii kaikille iästä, kehotyypistä, sukupuolesta, liikunnallisesta taustasta tai rytmitajusta riippumatta. Koreografiaa ei ole, vaan liike kumpuaa jokaisen omasta ainutlaatuisesta ilmaisusta. Tätä ilmaisua tukee selkeä rakenne: viisi eri “rytmiä” eli liikelaatua johdattelevat liikkeen monipuoliseen tutkimiseen. Strukturoitu vapaus mahdollistaa uudenlaiset liikkeet, uudet ulottuvuudet ja antaa suuntaa keholliselle mielikuvitukselle. Viisi eri rytmiä ovat flowing, staccato, kaaos, lyyrinen ja stillness (hiljentyminen). Yhdessä ne muodostavat Aallon, luontaisen kaaren, joka energisoi, eheyttää ja voimaannuttaa.

Aiempi kokemus tai tanssitausta ei ole tarpeen. Et tarvitse muuta kuin itsesi, uteliaisuutesi, mukavat vaatteet joissa liikkua, paljaat jalat tai tanssitossut sekä vesipullon. Tule sellaisena kuin olet!

Monipuolinen, energisoiva ja eheyttävä tunti

Jokainen tunti sisältää lämmittelyn ja aallon. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jossa on aikaa saapua omaan kehoon, liikkua itselleen sopivalla tavalla ja jättää päivän hälinät ja huolet taakse.

Jokainen tunti on omanlaisensa kokonaisuus. Jotkut tunnit sisältävät enemmän ohjeistusta ja struktuuria ja toiset vähemmän, toisilla tunneilla on selkeä teema ja toiset ovat hyvin vapaamuotoisia. Musiikki on myös monipuolista ja vaihtelevaa. 5Rytmin peruspilarit (eli eri rytmit, niiden järjestys ja Aallon kaari) on kuitenkin aina sama. Aalto kannattelee meitä tanssissa yhä uudelleen ja uudelleen.

5Rytmiä sisältää sekä hitaita että vauhdikkaampia osuuksia. Sen luontainen kaari energisoi väsyneen, kirkastaa ja selkeyttää mielen.

Kenelle 5Rytmiä-tanssi sopii?

Sopii kaikille

5Rytmiä sopii kaikille riippumatta iästä, sukupuolesta, kehotyypistä, liikunnallisesta taustasta tai fyysisistä rajoitteista. Tunnit ovat avoimia kaikille yli 15-vuotiaille.

Katsothan UKK-osioon, mikäli sinulla on esim. akuuttimielenterveyteen liittyvä ongelma tai suurempi liikuntarajoite. Huomaathan, että tanssisalit eivät välttämättä ole esteettömiä.

Tanssi taipuu tarpeisiisi

Liikettä on aina mahdollista mukauttaa oman jaksamisen ja fyysisten tarpeiden mukaisesti.

Kaikentasoiset liikkujat ovat tervetulleita

Alkeis- tai jatkotason tunteja ei ole erikseen. Kaiken tasoiset liikkujat ovat tervetulleita kaikille tunneille ja mukaan voi tulla milloin vain.

Unohda askelkuviot ja suorituspaineet

5Rytmissä opit löytämään oman ainutlaatuisen tapasi liikkua.