fbpx

5Rytmiä-tunnit Helsingissä

Teaching available in English

If needed, instruction is available in English. Please let the teacher know you need translation when you arrive.

Kokemuksia 5Rytmiä-tanssista

Tunti­kuvaus

5Rytmiä® on kokonaisvaltainen, matalan kynnyksen luovan liikkeen menetelmä, joka sopii kaikille iästä, kehotyypistä, sukupuolesta, liikunnallisesta taustasta tai rytmitajusta riippumatta. Koreografiaa ei ole, vaan liike kumpuaa jokaisen omasta ainutlaatuisesta ilmaisusta. Tätä ilmaisua tukee selkeä rakenne: viisi eri “rytmiä” eli liikelaatua johdattelevat liikkeen monipuoliseen tutkimiseen. Strukturoitu vapaus mahdollistaa uudenlaiset liikkeet, uudet ulottuvuudet ja antaa suuntaa keholliselle mielikuvitukselle. Viisi eri rytmiä ovat flowing, staccato, kaaos, lyyrinen ja stillness (hiljentyminen). Yhdessä ne muodostavat Aallon, luontaisen kaaren, joka energisoi, eheyttää ja voimaannuttaa.

Aiempi kokemus tai tanssitausta ei ole tarpeen. Et tarvitse muuta kuin itsesi, uteliaisuutesi, mukavat vaatteet joissa liikkua, paljaat jalat tai tanssitossut sekä vesipullon. Tule sellaisena kuin olet!

Monipuolinen, energisoiva ja eheyttävä tunti

Jokainen tunti sisältää lämmittelyn ja aallon. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jossa on aikaa saapua omaan kehoon, liikkua itselleen sopivalla tavalla ja jättää päivän hälinät ja huolet taakse.

Jokainen tunti on omanlaisensa kokonaisuus. Jotkut tunnit sisältävät enemmän ohjeistusta ja struktuuria ja toiset vähemmän, toisilla tunneilla on selkeä teema ja toiset ovat hyvin vapaamuotoisia. Musiikki on myös monipuolista ja vaihtelevaa. 5Rytmin peruspilarit (eli eri rytmit, niiden järjestys ja Aallon kaari) on kuitenkin aina sama. Aalto kannattelee meitä tanssissa yhä uudelleen ja uudelleen.

5Rytmiä sisältää sekä hitaita että vauhdikkaampia osuuksia. Sen luontainen kaari energisoi väsyneen, kirkastaa ja selkeyttää mielen.

Kenelle 5Rytmiä-tanssi sopii?

Sopii kaikille

5Rytmiä sopii kaikille riippumatta iästä, sukupuolesta, kehotyypistä, liikunnallisesta taustasta tai fyysisistä rajoitteista. Tunnit ovat avoimia kaikille yli 15-vuotiaille.

Katsothan UKK-osioon, mikäli sinulla on esim. akuuttimielenterveyteen liittyvä ongelma tai suurempi liikuntarajoite. Huomaathan, että tanssisalit eivät välttämättä ole esteettömiä.

Tanssi taipuu tarpeisiisi

Liikettä on aina mahdollista mukauttaa oman jaksamisen ja fyysisten tarpeiden mukaisesti.

Kaikentasoiset liikkujat ovat tervetulleita

Alkeis- tai jatkotason tunteja ei ole erikseen. Kaiken tasoiset liikkujat ovat tervetulleita kaikille tunneille ja mukaan voi tulla milloin vain.

Unohda askelkuviot ja suorituspaineet

5Rytmissä opit löytämään oman ainutlaatuisen tapasi liikkua.

Tunnit Helsingissä keväällä 2022

KEVÄT 2022:

Turvallisen lähiopetuksen takaamiseksi ryhmän kokoa on rajoitettu. Ilmastointia on tehostettu. Lähitunneille voi tulla ainoastaan terveenä ja täysin oireettomana.

Tarvittaessa lähiopetus korvataan etäopetuksella, mikäli koronatilanne niin vaatii.

Aikataulut

 

TIISTAISIN klo 18 – 20
Kesto: 120 min

 

KEVÄTKAUSI: 5.4.-21.6.2022, yhteensä 10 kertaa (ei tuntia 26.4. tai 14.6.)

 

Tutustu 5Rytmiin sekä omaan kehoon, hengitykseen ja liikkeeseen hyvin matalalla kynnyksellä. Tunti tarjoaa hikistä, hauskaa ja kokonaisvaltaista liikuntaa, joka tekee hyvää niin keholle kuin mielelle ja sopii niin vasta-alkajille kuin konkareillekin. Unohda askelkuviot ja suorituspaineet: 5Rytmissä tanssi on juuri sinun näköisesi.

Sijainti

 

Helsinki Dance Central
Sörnäisten rantatie 33 C, 4. krs
00550 Helsinki

Sisäänkäynti Pääskylänkadun ja Sörnäisten rantatien kulmasta (EasyFit -kyltti), raput ylös ja kävele käytävää pitkin kunnes tulee C-rappu. Hissillä ylös 4. kerrokseen. Opasteet myös paikan päällä! Jos ovi on lukossa, käytä ovikoodia (ilmoitetaan osallistujille erikseen).

Hinta

 

KERTAMAKSU

21€ / 19€ alennusryhmät*

KAUSIKORTTI (10 kertaa) – LOPPUUNMYYTY

180€ / 160€ alennusryhmät*

5 KERRAN KORTTI – LOPPUUNMYYTY

95€ / 85€ alennusryhmät*

* Alennusryhmät: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset. Todistus esitettävä ovella.

 

ILMOITTAUTUMINEN:

Puistotanssit Helsingissä kesällä 2022

Tervetuloa 5Rytmiä® -luovan tanssin kesätunneille ulkona Lapinlahden puistossa. Tule nauttimaan liikkeestä ja tanssin lumosta, yhteydestä kehoosi, yhteisestä ja omasta tanssista, ruohosta varpaiden välissä, avarasta taivaasta ja raikkaasta ilmasta.

 

Tunnin alussa on alustus ja ohjeistus liikkeeseen. Kesätunnit sopivat kaikille, sukupuoleen, liikunnalliseen taustaan katsomatta. Tule sellaisena kuin olet! Tutustumme omaan kehollisuuteen, luovuuteen ja liikkeeseen matalalla kynnyksellä, jokaisen omista lähtökohdista käsin ja ilman suorituspaineita.

 

Tanssin jälkeen on mahdollista mennä uimaan. Ota mukaan uikkarit ja pyyhe halutessasi.

 

Pukeudu sään mukaan. Pieni sade ei haittaa. Jos tulee ukkosmyrsky tms. äärisääolosuhde, siirretään tunti toiseen ajankohtaan.
Saavu ajoissa paikalle! Tavataan Lapinlahden sairaalan pääovien edessä 10-15 min ennen tunnin aloitusaikaa. Lähdemme n. 5 min ennen tunnin alkua kävelemään kohti tanssipaikkaa, jotta pääsemme aloittamaan tanssin ajallaan.

Varaa paikkasi puistotansseista etukäteen. Ilmoittautuminen sulkeutuu 5 min ennen aloitusaikaa.

 

Mukaan tarvitset:
  • Mukavat, joustavat, sään mukaiset vaatteet
  • Vesipullo
  • Omat kuulokkeet ja puhelin mukaan mukaan. Lataa puhelimen (ja mahdollisesti kuulokkeiden) akku täyteen ennen tuntia. Ota tarvittaessa vara-akku mukaan.
  • Luo etukäteen itsellesi tili Mixcloud-palveluun. Minun tilini löydät Mixcloudista minun nimelläni, “Valonrytmit”-nimimerkillä tai puistotanssit-nimellä. Lataan musiikin palveluun vasta juuri ennen tuntia.

AIKATAULUT JA SIJAINTI

SIJAINTI: Lapinlahden puisto, Helsinki

💛 MAKSUTON MAISTIAINEN: ma 6.6. klo 18-19

KESÄKUU: ma 6.6. (maksuton maistiainen), 13.6., 20.6. ja 27.6. klo 18 – 19
HEINÄKUU: ma 11.7. ja ti 19.7. klo 11 – 12
ELOKUU: ma 8.8. ja ma 22.8. klo 18 – 19

 

HINTA:

Ma 6.6. on ilmainen tunti.

Muut tunnit:

12€ perushinta
10€ alennusryhmät*

5 kerran sarjakortti: 55€ / 45€ alennusryhmät
Kausikortti (7 kertaa): 75€ / 63€ alennusryhmät
(voimassa kesän 2022)

* opiskelijat, työttömät, eläkeläiset. Näytäthän paikan päällä alennukseen oikeuttavan todistuksen.