fbpx

5Rytmiä-tunnit Helsingissä

Kokemuksia 5Rytmiä-tanssista

Tunti­kuvaus

5Rytmiä® on kokonaisvaltainen, matalan kynnyksen luovan liikkeen menetelmä, joka sopii kaikille iästä, kehotyypistä, sukupuolesta, liikunnallisesta taustasta tai rytmitajusta riippumatta. Koreografiaa ei ole, vaan liike kumpuaa jokaisen omasta ainutlaatuisesta ilmaisusta. Tätä ilmaisua tukee selkeä rakenne: viisi eri “rytmiä” eli liikelaatua johdattelevat liikkeen monipuoliseen tutkimiseen. Strukturoitu vapaus mahdollistaa uudenlaiset liikkeet, uudet ulottuvuudet ja antaa suuntaa keholliselle mielikuvitukselle. Viisi eri rytmiä ovat flowing, staccato, kaaos, lyyrinen ja stillness (hiljentyminen). Yhdessä ne muodostavat Aallon, luontaisen kaaren, joka energisoi, eheyttää ja voimaannuttaa.

Aiempi kokemus tai tanssitausta ei ole tarpeen. Et tarvitse muuta kuin itsesi, uteliaisuutesi, mukavat vaatteet joissa liikkua, paljaat jalat tai tanssitossut sekä vesipullon. Tule sellaisena kuin olet!

Monipuolinen, energisoiva ja eheyttävä tunti

Jokainen tunti sisältää lämmittelyn ja aallon. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jossa on aikaa saapua omaan kehoon, liikkua itselleen sopivalla tavalla ja jättää päivän hälinät ja huolet taakse.

Jokainen tunti on omanlaisensa kokonaisuus. Jotkut tunnit sisältävät enemmän ohjeistusta ja struktuuria ja toiset vähemmän, toisilla tunneilla on selkeä teema ja toiset ovat hyvin vapaamuotoisia. Musiikki on myös monipuolista ja vaihtelevaa. 5Rytmin peruspilarit (eli eri rytmit, niiden järjestys ja Aallon kaari) on kuitenkin aina sama. Aalto kannattelee meitä tanssissa yhä uudelleen ja uudelleen.

5Rytmiä sisältää sekä hitaita että vauhdikkaampia osuuksia. Sen luontainen kaari energisoi väsyneen, kirkastaa ja selkeyttää mielen.

Tunnit Helsingissä syksyllä 2021

Turvallisen lähiopetuksen takaamiseksi ryhmän kokoa on rajoitettu ja ryhmä on suljettu eli vain koko kaudeksi ilmoittautuville. SYKSYN 2021 RYHMÄ ON TÄYNNÄ. Yksittäisille kerroille ei valitettavasti voi syksyllä tulla mukaan ollenkaan. Toivotaan, että tilanne on parempi vuodenvaihteen jälkeen! Viikonloppukursseja on tarjolla.

 

Koronatilanne ja korvaavat tunnit

Tarvittaessa lähiopetus korvataan etäopetuksella, mikäli koronatilanne syksyllä niin vaatii. Sairastumis- ja karanteenitapauksessa osallistujan on mahdollista korvata poissaolo etätunnilla. Lue muut korona-ajan ehdot lähiopetuksessa Usein kysyttyä -sivulta.

 

Hinnaston päivitys

Lähiopetustuntien hinnasto on päivitetty reilusti kohonneiden vuokrakustannusten sekä ryhmäkoon rajaamisen vuoksi (vuokra on lähes tuplaantunut viime syksystä). Ryhmän minimikoko on 10 tanssijaa.

LÄHIOPETUS KORONA-AIKANA

Koronatilanteen vuoksi ryhmäkokoa on rajattu. Ryhmä on ensisijaisesti koko kaudeksi ilmoittautuville. Kertamaksu- ja sarjakorttivaihtoehtoja ei toistaiseksi ole saatavilla, ellei syksyn koronatilanne ole merkittävästi kohentunut. 

Tarvittaessa lähiopetus korvataan etäopetuksella, mikäli koronatilanne niin vaatii. Sairastumis- tai karanteenitapauksessa osallistujan on mahdollista korvata poissaolo etätunnilla. Myös muita yksittäisiä poissaoloja voi tarpeen mukaan korvata etätunneilla.

Luethan myös ohjeet ja ehdot lähiopetukseen osallistumisesta korona-aikana täältä.

Aikataulut

 

TIISTAISIN klo 18 – 20
Kesto: 120 min
Suljettu ryhmä vain koko kaudeksi ilmoittautuneille
RYHMÄ ON TÄYNNÄ.


SYYSKAUSI: 10.8. – 14.12.2021 (ei tuntia syyslomalla 19.10.), yhteensä 18 kertaa

Tutustu 5Rytmiin sekä omaan kehoon, hengitykseen ja liikkeeseen hyvin matalalla kynnyksellä. Tunti tarjoaa hikistä, hauskaa ja kokonaisvaltaista liikuntaa, joka tekee hyvää niin keholle kuin mielelle ja sopii niin vasta-alkajille kuin konkareillekin. Unohda askelkuviot ja suorituspaineet: 5Rytmissä tanssi on juuri sinun näköisesi.

Sijainti

 

Helsinki Dance Central
Sörnäisten rantatie 33 C, 4. krs
00550 Helsinki

Sisäänkäynti Pääskylänkadun ja Sörnäisten rantatien kulmasta (EasyFit -kyltti), raput ylös ja kävele käytävää pitkin kunnes tulee C-rappu. Hissillä ylös 4. kerrokseen. Opasteet myös paikan päällä! Jos ovi on lukossa, käytä ovikoodia 8822.

Hinta

KAUSIKORTTI (18 kertaa)

360€ / 306€*

Ennakkohinta-alennus -10% (voimassa 15.6.2021 asti)
324€ / 275€*

* alennusryhmät -15%: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset

Maksu kahdessa erässä:

1. 50€ varausmaksu ilmoittautuessa (saat ennakkohinnan kun maksat 1. erän 15.6. mennessä)

2. toinen erä 1.8. mennessä. 

Kenelle 5Rytmiä-tanssi sopii?

Sopii kaikille

5Rytmiä sopii kaikille riippumatta iästä, sukupuolesta, kehotyypistä, liikunnallisesta taustasta tai fyysisistä rajoitteista. Tunnit ovat avoimia kaikille yli 15-vuotiaille.

Katsothan UKK-osioon, mikäli sinulla on esim. akuuttimielenterveyteen liittyvä ongelma tai suurempi liikuntarajoite. Huomaathan, että tanssisalit eivät välttämättä ole esteettömiä.

Tanssi taipuu tarpeisiisi

Liikettä on aina mahdollista mukauttaa oman jaksamisen ja fyysisten tarpeiden mukaisesti.

Kaikentasoiset liikkujat ovat tervetulleita

Alkeis- tai jatkotason tunteja ei ole erikseen. Kaiken tasoiset liikkujat ovat tervetulleita kaikille tunneille ja mukaan voi tulla milloin vain.

Unohda askelkuviot ja suorituspaineet

5Rytmissä opit löytämään oman ainutlaatuisen tapasi liikkua.