fbpx

Järjestäjä

Karoliina Valontaival
Email
info@valontaival.com

Opettaja

  • Karoliina Valontaival
    Karoliina Valontaival
    Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

    Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Ruutikellari, Suomenlinna

Sijainti

Ruutikellari, Suomenlinna
Suomenlinna 29B, 00190 Helsinki

Päivämäärä

26. - 28.8.2022
mennyt tapahtuma!

Kohderyhmät

Melkein täynnä - vielä ehdit!,
Sopii kaikille

Endless Waves 2022: retriitti Suomenlinnassa (26.-28.8.2022)

Opettajana Karoliina Valontaival

 

MUUTAMA PERUUTUSPAIKKA ON TARJOLLA. MYÖS PAIKKA APULAISTIIMISTÄ ON TARJOLLA.
A FEW SPACES AVAILABLE DUE TO CANCELLATIONS!

 

Ilmoittaudu       Info in English       Sign up (English)

“Endless Waves” on 5Rytmiä® -luovan tanssin retriitti Suomenlinnan UNESCO-maailmanperintökohteen upeissa merellisissä maisemissa. Vuonna 2022 tanssimme tällä unohtumattomalla retriitillä neljättä kertaa Suomenlinnassa!

Kiireet unohtuvat ja fyysiset jumit sulavat monipuolisen liikkeen ja luonnon tutkitusti stressiä vähentävän vaikutuksen ansiosta. Tanssi kirkastaa mielen, vapauttaa kehon ja sytyttää luovuuden. Aistit lepäävät Suomenlinnasta avautuvassa avarassa merihorisontissa ja rannan sileillä kallioilla. Merituuli puhaltaa ajatukset raikkaiksi. Tanssimme upeassa Ruutikellarissa ja sään salliessa myös ulkona. Majoitus Suomenlinnan hostellissa. Retriitillä on aikaa liikkeelle ja luovuudelle, hellittämiselle ja vapautumiselle, sosiaalisuudelle ja yksinololle sekä hengittelylle ja hiljaisuudelle. Tule mukaan lataamaan akkusi Suomenlinnaan!

5Rytmiä®-harjoitus muodostuu viidestä eri “rytmistä” eli liikelaadusta, jotka muodostavat raamit jokaisen yksilöllisen ja ainutlaatuisen liikkeen tutkimiselle. Koreografiaa tai askelsarjoja ei ole. Yhdessä rytmit muodostavat “aalloksi” kutsutun saumattoman kaaren, joka on eheyttävä, energisoiva, vapauttava ja inspiroiva. Retriitin aikana tanssimme näiden aaltojen läpi monta kertaa. Pääsemme aalto aallolta syvemmin käsiksi omaan liikkeeseen, luovuuteen ja läsnäoloon. 5Rytmiä® -tanssi tuo meidät syvempään yhteyteen itsemme, toistemme ja elämämme kanssa.

Kokemuksia aiempien vuosien Endless Waves -retriiteiltä:

“Viikonloppu Suomenlinnassa tanssiretriitillä oli minulle uskomaton, ainutkertainen kokemus. Kokemus, joka ei unohdu koskaan. Se oli jotain pyhää, jotain kaunista, samalla yksilöllistä ja jaettua. Retriitti oli toisiin liittymistä kehollisuuden kautta. Oli tunne, että se mitä siellä tapahtui, oli jos joku, elämää, ihmisyyttä, yhdessä liikkumista, hengittämistä. Miten voikin kokea niin voimakasta liittymisen tunnetta toisiin vaikka ei puhuta? Ehkä osittain juuri siksi. 
 
Koin syvää kiitollisuutta kehostani ja siitä, mitä kaikkea se on kokenut ja mitä se puolestani tekee joka päivä. Miten minun ainutlaatuinen kehoni pitää minut elossa ja miten se mahdollistaa minulle elämän kaikkine kokemuksineen. Ja miten se ei ansaitse niin usein kehoonikin kohdistuvaa mielensisäistä kritiikkiä, kommentointia, arvottamista.
 
Retriitillä oli turvallinen olo, inspiroiduin muista ja hedän heittäytymisestään, se oli ainutkertaista. Ruutikellarin tila henkii historiaa ja elämän jatkuvuuden kokemusta. Sai liikkua lempeyden ilmapiirissä, sai haparoida ja hakea. Tässä maailmantilanteessa se yhteyden kokemus toisiin tuntui erityisen arvokkaalta. Retriitillä jos jossain oli inhimillisyyttä, rohkeutta, myötätuntoa. Huomasin aistienkin herkistyvän luonnon kauneudelle, Suomenlinna näytti kauniimmalta kuin koskaan aiemmin.
 
Irti päästäminen mielen ylivallasta. Se tulee mieleeni tässä ja nyt. Kun siitä päästää irti, voi edes hetken kokea jotain ihan muuta, syvää kiitollisuutta, juurtumisen kokemusta, yhteyttä toisiin tai ympäristöön, rauhaa.”

 

Lisää palautteita retriitistä:

 

Slide 1
"Oikein lämmin kiitos retriitistä!

Se oli kaikin puolin jo toisen kerran hyvin antoisa ja kerrassaan mahtava kokemus! Ohjauksesi, ohjelma ja musiikit toimivat loistavasti kuten myös koko ryhmä. Kiitos siitä sallivasta, rohkaisevasta, hyväksyvästä ja rakkaudellisesta ilmapiiristä, jonka luot aina uudelleen retriiteille ja työpajoihin. Arvostan sitä suuresti. En ottaisi pois tai lisäisi mitään❤"

- Kirsi

Slide 2
"Todella unohtumaton viikonloppu!

Sain kokea ekstaattisen riemun hetkiä, esilläolon pelottavan vapauden, äärimmäisen sisäisen rauhan tyyneyden ja syvältä sisältä kummuneen kyynelehtimisen. Karoliina kannattelee tilaa, ohjaa liikettä ja kutsuu vapauttamaan jokaisen sisäisen tanssin juuri jokaisen omalla ainutlaatuisella tavalla. Hän loihtii esiin sen mielettömän kauniin sydämen koreografian, joka ihan jokaiselta löytyy.
Tuntuu, että voin välittömästi fyysisesti ja henkisesti kokonaisvaltaisesti paremmin. Olen varmempi ajatuksistani, rohkeampi aikeissani ja kokemuksellisesti ihan rakkauden Roope Ankkana."

- Jani

Slide 3
"Kokemus oli suorastaan mullistava.

Etukäteen jännitin, onnistuuko heittäytyminen. Onnistui. Tanssin avulla pääsin sukeltamaan kaikkien kerroksieni läpi aivan ytimeen asti.”
- Nanna

Slide 3
"Olen erittäin tyytyväinen retriittiin!

Olet sensitiivinen ohjaaja ja osaat ohjata oikeissa kohdissa sopivasti ja antaa ohjauksella tilaa sille, mikä on tulossa ja ikään kuin kysyy lupaa olla olemassa.

Opetuksessasi ja ohjauksessasi on hyvä olla kehollisesti kömpelönkin. Salliva asenteesi auttaa tanssijaakin olemaan sallivampi itseään kohtaan."

 

 

Opettajasta:

Karoliina Valontaival on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja. Karoliinan vankka ammattitaito perustuu monipuoliseen koulutustaustaan taiteen, tieteen ja kehollisuuden parissa sekä pitkään työhistoriaan erilaisten ryhmien ohjaajana. Hän luo turvallisen ja kutsuvan tilan, johon on helppo tulla, sekä loihtii inspiroivat musiikit tanssin tueksi. Karoliina asuu Helsingissä ja opettaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa.

 

 

Aikataulut:

26.-28.8.2022

pe klo 18.30 – 21
la klo 10 – 18 + vapaaehtoinen iltaohjelma: yhteinen illallinen (omakustanne)
su klo 10 – 17

HUOM! Retriitti on kokonaisuus, johon ei voi osallistua vain osittain. Sitoudu olemaan mukana alusta loppuun.

 

Hinta:

 

Ilmoittaudu 24.8.2022 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittaudut ennen 1.8.2022, kurssimaksu maksetaan kahdessa erässä (20€ sitova varausmaksu ilmoittautumisen yhteydessä ja loppuosa laskutetaan 1.8.2022 sähköpostitse). 1.8.2022 alkaen kurssimaksu maksetaan yhdessä erässä täysimääräisenä. Ennakkohinta huomioidaan loppulaskussa. Yhteisillalliseen osallistuvat maksavat ruoan erikseen (tästä tiedotetaan ilmoittautuneille).

Kurssimaksu:

Ennakkohinta: 230€ + majoitus (ks. hinnasto alla) – voimassa 1.6.2022 asti
Perushinta: 250€ + majoitus

RETRIITTI ILMAN MAJOITUSTA: On mahdollista osallistua työpajaan myös ilman majoitusta.

 

Majoitus Hostel Suomenlinnassa

HUOM! Mikäli haluat yöpyä Suomenlinnassa, voit ilmoittautua jonoon tai tiedustella hostellista suoraan paikkoja 7 ja 10 hengen huoneista, joita ei ole varattu ryhmälle. Voit myös järjestää itsellesi muun majoituksen tai yöpyä kotona.

65€/hlö 8hh (2 yötä) – sekahuone naisille ja miehille – TÄYNNÄ (voit ilmoittautua jonoon)
85€/hlö 3-4hh (2 yötä) – VAPAANA 2 paikkaa: yksi naisten ja yksi miesten/sekahuoneesta
95€/hlö 2hh (2 yötä) – kaksi erillistä sänkyä – TÄYNNÄ (voit ilmoittautua jonoon)

Majoitukseen kuuluu pyyhe ja lakanat, mutta ei aterioita. Voit tilata aamupalan hostellilta suoraan ja etukäteen (8€/ateria). Hostellin vieressä sijaitsee pieni ruokakauppa. Hostellista löytyy jääkaappi, mikro, hella ja perusastiat.

 

Lauantain illallinen (omakustanne):

Herkullinen buffet-illallinen Bastion Bistro -ravintolassa n. 30-35€ , tarkentuu lähempänä työpajaa (vapaaehtoinen iltaohjelma lauantaina)

 

Sijainti:

Ruutikellari (retriitti) ja Hostel Suomenlinna (majoitus)
Suomenlinna
Helsinki

Avaa Google Maps tästä, jos alla oleva kartta ei toimi.

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu 24.8.2022 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittaudut ennen 1.8.2022, kurssimaksu maksetaan kahdessa erässä (20€ sitova varausmaksu ilmoittautumisen yhteydessä ja loppuosa laskutetaan 1.8.2022 sähköpostitse). 1.8.2022 alkaen kurssimaksu maksetaan yhdessä erässä täysimääräisenä. Ennakkohinta huomioidaan loppulaskussa.

 

PERUUTUSPAIKAT:

 

APULAISPAIKAT:

Työpajassa tiimi auttaa käytännön järjestelyissä sekä kauniin, turvallisen ja yhteisöllisen tilan luomisessa. Tehtäviin kuuluu mm. tavaroiden roudaamista (huonekalujen siirtelyä Ruutikellarissa), salin valmistelua ja puhtaanapitoa kurssin aikana, asiakkaiden vastaanottoa sekä purku työpajan jälkeen. Tehtävät jaetaan tiimiläisten kesken tasapuolisesti siten, että on leppoisaa ja mukavaa kaikille, ja että pystyy tanssiosuuksien aikana rauhassa sukeltamaan omaan liikkeeseen. Koska tehtäviin sisältyy tavaroiden nostamista ja kantamista, vastuu ei sovi henkilölle jolla on esimerkiksi selkävaivoja tms. muita fyysisiä esteitä tai rajoitteita.

Tehtävät alkavat pe 26.8. n. klo 13-14 (tarkentuu vielä) ja päättyvät n. klo 19 su 28.8. Apulaisilta edellytetään sitoutumista yhteiseen porukkaan ja tehtäviin alusta loppuun. Apulaiset saavat 50% alennuksen kurssin hinnasta (=115€) + majoitus apulaisten kolmen hengen huoneessa hostellissa (85€).

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Rauha Harttiin ja kerro itsestäsi – miksi haluat mukaan tiimiin ja mitä toisit tiimin yhteishenkeen mukaan (rauha.hartt@gmail.com).

Apulaispaikka täytetään kun sopiva henkilö löytyy! Deadline: ma 15.8.

 

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

Kurssin aikataulut

Perjantai 26.8.2022

18:30 - 21:00
Kurssi

Lauantai 27.8.2022

10:00 - 17:30
Kurssi
18:00 - 20:30
Vapaaehtoinen iltaohjelma
Yhteinen illallinen

Sunnuntai 28.8.2022

10:00 - 17:00
Kurssi