fbpx

Opettaja

  • Karoliina Valontaival
    Karoliina Valontaival
    Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

    Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Ruutikellari, Suomenlinna

Sijainti

Ruutikellari, Suomenlinna
Suomenlinna 29B, 00190 Helsinki

Päivämäärä

16. - 18.8.2024

Kellonaika

18:00 - 17:00

Kohderyhmät

Sopii kaikille

Endless Waves 2024: retriitti Suomenlinnassa

Opettajana Karoliina Valontaival

 

Ilmoittaudu       Info in English       Sign up (English)

 

Endless Waves on loppukesän helmi, joka toteutuu kuudetta kertaa vuonna 2024. Tervetuloa tanssimaan Suomenlinnan UNESCO-maailmanperintökohteen upeissa merellisissä maisemissa. Kiireet unohtuvat ja fyysiset jumit sulavat monipuolisen liikkeen ja luonnon tutkitusti stressiä vähentävän vaikutuksen ansiosta. Tanssi kirkastaa mielen, vapauttaa kehon ja sytyttää luovuuden. Aistit lepäävät Suomenlinnasta avautuvassa avarassa merihorisontissa ja rannan sileillä kallioilla. Tanssimme upeassa Ruutikellarissa ja sään salliessa myös ulkona, luonnonelementeistä inspiroituen. Suomenlinnan puitteeet – meri ja kalliot – tarjoavat myös mahdollisuuden maan ja veden, juurtumisen ja virtaavuuden tutkimiselle liikkeen ja erilaisten harjoitusten kautta. Lähellä on uimaranta, josta voi pulahtaa uimaan tauoilla.

5Rytmiä®-harjoitus muodostuu viidestä eri “rytmistä” eli liikelaadusta, jotka muodostavat raamit jokaisen yksilöllisen ja ainutlaatuisen liikkeen tutkimiselle. Yhdessä rytmit muodostavat “aalloksi” kutsutun saumattoman kaaren, joka on eheyttävä, energisoiva, vapauttava ja palauttava. Retriitin aikana tanssimme näiden aaltojen läpi monta kertaa.

Arjen hektisyyden ja stressin keskellä voi olla haastavaa ylläpitää yhteyttä itseen. Oma keho ja omat tarpeet voivat hautautua monien kuormitusten kerrosten alle, ja voi olla vaikeaa erottaa, mikä oikeastaan on nyt oleellista ja mitä haluaa. Lisäksi tunteemme, tarpeemme ja myös luovuutemme ovat kuin monikerroksellinen sipuli. Jokainen aalto kuorii yhden kerroksen: pääsemme siten hiljalleen uppoutumaan yhä syvemmälle omaan kehoon ja läsnäoloon tässä hetkessä. Aalto aallolta pääsemme tunnustelemaan näitä kerroksia itsessämme ja kurottamaan pintaa syvemmälle. 5Rytmiä-harjoituksen aallon kaari luontaisesti kuljettaa meitä lähemmäksi itseämme – ja myös toisiamme.

Majoitus on Suomenlinnan hostellissa (tai voit järjestää itse majoituksen muualta). Retriitillä on aikaa liikkeelle ja luovuudelle, hellittämiselle ja vapautumiselle, sosiaalisuudelle ja yksinololle sekä hengittelylle ja hiljaisuudelle. Tule mukaan lataamaan akkusi Suomenlinnaan!

Facebook-tapahtuma

Kokemuksia aiempien vuosien Endless Waves -retriiteiltä:

“Viikonloppu Suomenlinnassa tanssiretriitillä oli minulle uskomaton, ainutkertainen kokemus. Kokemus, joka ei unohdu koskaan. Se oli jotain pyhää, jotain kaunista, samalla yksilöllistä ja jaettua. Retriitti oli toisiin liittymistä kehollisuuden kautta. Oli tunne, että se mitä siellä tapahtui, oli jos joku, elämää, ihmisyyttä, yhdessä liikkumista, hengittämistä. Miten voikin kokea niin voimakasta liittymisen tunnetta toisiin vaikka ei puhuta? Ehkä osittain juuri siksi. 
 
Koin syvää kiitollisuutta kehostani ja siitä, mitä kaikkea se on kokenut ja mitä se puolestani tekee joka päivä. Miten minun ainutlaatuinen kehoni pitää minut elossa ja miten se mahdollistaa minulle elämän kaikkine kokemuksineen. Ja miten se ei ansaitse niin usein kehoonikin kohdistuvaa mielensisäistä kritiikkiä, kommentointia, arvottamista.
 
Retriitillä oli turvallinen olo, inspiroiduin muista ja hedän heittäytymisestään, se oli ainutkertaista. Ruutikellarin tila henkii historiaa ja elämän jatkuvuuden kokemusta. Sai liikkua lempeyden ilmapiirissä, sai haparoida ja hakea. Tässä maailmantilanteessa se yhteyden kokemus toisiin tuntui erityisen arvokkaalta. Retriitillä jos jossain oli inhimillisyyttä, rohkeutta, myötätuntoa. Huomasin aistienkin herkistyvän luonnon kauneudelle, Suomenlinna näytti kauniimmalta kuin koskaan aiemmin.
 
Irti päästäminen mielen ylivallasta. Se tulee mieleeni tässä ja nyt. Kun siitä päästää irti, voi edes hetken kokea jotain ihan muuta, syvää kiitollisuutta, juurtumisen kokemusta, yhteyttä toisiin tai ympäristöön, rauhaa.”

 

Lisää palautteita retriitistä:

 

Slide 1
"Oikein lämmin kiitos retriitistä!

Se oli kaikin puolin jo toisen kerran hyvin antoisa ja kerrassaan mahtava kokemus! Ohjauksesi, ohjelma ja musiikit toimivat loistavasti kuten myös koko ryhmä. Kiitos siitä sallivasta, rohkaisevasta, hyväksyvästä ja rakkaudellisesta ilmapiiristä, jonka luot aina uudelleen retriiteille ja työpajoihin. Arvostan sitä suuresti. En ottaisi pois tai lisäisi mitään❤"

- Kirsi

Slide 2
"Todella unohtumaton viikonloppu!

Sain kokea ekstaattisen riemun hetkiä, esilläolon pelottavan vapauden, äärimmäisen sisäisen rauhan tyyneyden ja syvältä sisältä kummuneen kyynelehtimisen. Karoliina kannattelee tilaa, ohjaa liikettä ja kutsuu vapauttamaan jokaisen sisäisen tanssin juuri jokaisen omalla ainutlaatuisella tavalla. Hän loihtii esiin sen mielettömän kauniin sydämen koreografian, joka ihan jokaiselta löytyy.
Tuntuu, että voin välittömästi fyysisesti ja henkisesti kokonaisvaltaisesti paremmin. Olen varmempi ajatuksistani, rohkeampi aikeissani ja kokemuksellisesti ihan rakkauden Roope Ankkana."

- Jani

Slide 3
"Kokemus oli suorastaan mullistava.

Etukäteen jännitin, onnistuuko heittäytyminen. Onnistui. Tanssin avulla pääsin sukeltamaan kaikkien kerroksieni läpi aivan ytimeen asti.”
- Nanna

Slide 3
"Olen erittäin tyytyväinen retriittiin!

Olet sensitiivinen ohjaaja ja osaat ohjata oikeissa kohdissa sopivasti ja antaa ohjauksella tilaa sille, mikä on tulossa ja ikään kuin kysyy lupaa olla olemassa.

Opetuksessasi ja ohjauksessasi on hyvä olla kehollisesti kömpelönkin. Salliva asenteesi auttaa tanssijaakin olemaan sallivampi itseään kohtaan."

 

 

Opettajasta:

Karoliina Valontaival on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja. Karoliinan vankka ammattitaito perustuu monipuoliseen koulutustaustaan taiteen, tieteen ja kehollisuuden parissa sekä pitkään työhistoriaan erilaisten ryhmien ohjaajana. Hän luo turvallisen ja kutsuvan tilan, johon on helppo tulla, sekä loihtii inspiroivat musiikit tanssin tueksi. Karoliina asuu Helsingissä ja opettaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa.

 

 

Aikataulut:

16.-18.8.2023

pe klo 18 – 21
la klo 10 – 18 + vapaaehtoinen iltaohjelma: yhteinen illallinen (omakustanne)
su klo 10 – 17

HUOM! Retriitti on kokonaisuus, johon ei voi osallistua vain osittain. Sitouduthan olemaan mukana alusta loppuun: se on keskeistä niin oman kuin ryhmän prosessin kannalta.

 

Hinta:

Kurssimaksu:

230€ ennakkohinta (voimassa 1.5.2024 asti)
260€ perushinta

Majoitus Hostel Suomenlinnassa:
  • 2 yötä
  • Hinta sisältää lakanat ja pyyhkeen
  • Aamupala ei kuulu hintaan, se tilataan erikseen (tai tehdä itse, keittiötilat löytyvät hostellin yläkerrasta)

 

Hinnasto tulossa pian!

 

Sijainti:

Ruutikellari (retriitti) ja Hostel Suomenlinna (majoitus)
Suomenlinna
Helsinki

Avaa Google Maps tästä, jos alla oleva kartta ei toimi.

 

Ilmoittautuminen:

 

Tulossa pian!

 

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

 

Tanssikuva © Karoliina Valontaival