fbpx

Järjestäjä

Karoliina Valontaival
Email
info@valontaival.com

Opettaja

 • Jonas Klingberg
  Jonas Klingberg
  Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja

  Viimeisen 25 vuoden ajan Jonaksen intohimo, polku ja henkilökohtainen harjoitus on ollut kehollisuuden, liikkeen, tietoisuustaitojen ja prosessityöskentelyn kentällä.
  Hänen käyttämiään työkaluja ovat liike, hieronta ja kosketus, jooga, shamanismi, hengitys ja vipassana-meditaatio.

  Jonas on ruotsalainen Gabrielle Rothin sertifioima 5Rytmiä®-opettaja sekä Waves- (2005) että Heartbeat-tasoilla (2010). Hän on myös Open Floor ja tämän menetelmän Libido -ohjaaja ja on kouluttautunut Open Floor Internationalin opettajakoulutuksessa. Jonas on opiskellut tanssiterapiaa sekä terveys- ja kasvatustieteitä ja on koulutettu hieroja. Hänen laaja ymmärryksensä kehon luovasta viisaudesta toimii pohjana turvalliselle, sallivalle ja inkluusiiviselle tilalle, jossa voi tutkia ja ilmaista itseään.

Sijainti

Kulosaaren lukion liikuntasali (Brändö gymnasium)
Ståhlbergintie 2, 00570 Helsinki

Päivämäärä

3.2.2023
mennyt tapahtuma!

Kellonaika

18:30 - 21:00

Hinta

225,00€

Kohderyhmät

2023,
Jatkokurssi

Hearticulation: Heartbeat-tason 5Rytmiä®-työpaja (opettajana Jonas Klingberg)

Tunteiden ruumiillisuuden ja resilienssin tutkimusmatka

Opettajana Jonas Klingberg (Ruotsi)

Tämän viikonlopun aikana harjoittelemme sydämen artikulaatiota: luvan ja tilan antamista itselle omien tunteiden virran löytämiselle. Etsimme kehollisesti reittiä tunteidemme äärelle, antaen niille fyysistä ilmaisua. Liikkeen kautta voimme löytää vapautta.

Harjoittelemme kykyä kohdata eri tunteiden kirjoa menettämättä yhteyttä kehoon, hengitykseen ja omaan keskukseen – ja kun huomaamme, että olemme kadottaneet tämän yhteyden, harjoittelemme löytämään tietä takaisin itseen.

Viikonlopun aikana tutkimme ja harjoittelemme:
• Uteliaisuuden ja myötätunnon herättelyä kehoa, mieltä ja tunteita kohtaan
• Kasvattamaan tietoisuuttamme ja anteliasta, lempeää asennetta
• Kutsumaan ja löytämään turvallisuuden tunnetta, jotta voimme olla enemmän läsnä ja kasvattaa mukavuusaluettamme eri tunteiden kanssa
• Huomaamaan eri tunteiden herättämiä kehollisia tuntemuksia: mitä, missä ja milloin?
• Löytämään ja tutkimaan omaa tunteiden sanavarastoa kehollisesti tanssin keinoin
• Antamaan tunteille fyysisiä muotoja, suuntaa ja liikettä
• Harjoittelemaan avoimuutta tunteiden muutoksille

5Rytmiä®-harjoitus tarjoaa somaattisen polun tunnetaitoihin, tunteiden tiedostamiseen ja tunneälyyn liikekielen kautta. Heartbeat on 5Rytmiä®-harjoituksen alue tai taso, jossa tanssillisen työskentelyn keskiössä on tunteiden tutkiminen. Viiteen eri rytmiin liittyy viisi eri tunnetta: pelko (flowing), suuttumus, viha (staccato), suru (kaaos), ilo (lyyrinen) ja myötätunto (stillness, hiljentyminen).

Kun sallimme itsellemme sen, että harjoittelemme liikkumaan kaikenlaisten inhimillisten emotionaalisten nuanssien kanssa sekä niiden läpi, opimme miten toimia tietoisesti pikareaktioiden sijaan; miten pysyä läsnä itsessä ja omassa keskuksessa turbulensseissa tai haavoittuvana; miten löytää läsnäoloa ja autenttisuutta vuorovaikutuksessa itsensä ja muiden kanssa. Ja ennen kaikkea voimme kokea, miten jokaisella tunteella on jokin viisaus, viesti ja tuki meille: ne kaikki johdattavat meitä samaan suuntaan, kohti tietoisuutta, totuutta ja rakkautta.

 

 

Kenelle sopii:

Tämä on Heartbeat- eli jatkotason työpaja, joka edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä Waves-tasolla (vähintään yksi viikonloppukurssi tai 8 viikkotuntia).

 

Opetuskieli:

Työpajan ohjaus on englanniksi. Tarvittaessa voidaan kääntää tärkeimmät ohjeet tai käsitteet suomeksi.

 

Opettajasta:

JONAS KLINGBERGin intohimo, ammatillinen polku ja henkilökohtainen harjoitus viimeisen 25 vuoden aikana on ollut kehollisuuden, liikkeen, tietoisuustaitojen ja prosessityöskentelyn kentällä. Hänen käyttämiään työkaluja ovat liike, hieronta ja kosketus, jooga, shamanismi, hengitys ja vipassana-meditaatio.

Jonas on ruotsalainen Gabrielle Rothin sertifioima 5Rytmiä®-opettaja sekä Waves- (2005) että Heartbeat-tasoilla (2010). Hän on myös Open Floor -tietoisen tanssin ja tämän menetelmän Libido-ohjaaja ja on kouluttautunut Open Floor Internationalin opettajakoulutuksessa. Jonas on opiskellut tanssiterapiaa sekä terveys- ja kasvatustieteitä ja on koulutettu hieroja. Hänen laaja ymmärryksensä kehon luovasta viisaudesta toimii pohjana turvalliselle, sallivalle ja inkluusiiviselle tilalle, jossa voi tutkia ja ilmaista itseään.

 

Aikataulut:

pe-su 3.-5.2.2023

Pe 18.30 – 21
La 10.30 – 18
Su 10.30 – 17

 

Hinta:

Koko viikonloppu:

225€ ennakkohinta (voimassa 6.1.2023 asti)
250€ perushinta

 

UUSI: Vain pe-ilta:

50€

Hinnat sis. alv. 10%

 

Sijainti:

Kulosaaren koulun liikuntasali (Brändö gymnasiet)
Ståhlbergintie 2
00570 Helsinki

Klikkaa tästä jos alla oleva Google Maps ei toimi.

 

Ilmoittautuminen:

 

Ilmoittaudu

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.