fbpx

Järjestäjä

Karoliina Valontaival
Email
info@valontaival.com

Opettajat

 • Karoliina Valontaival
  Karoliina Valontaival
  Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

  Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

 • Linda Tavio
  Linda Tavio
  Psykologi (PsM), integratiivinen psykoterapeutti

  Linda Tavio on psykologi (PsM) sekä integratiivinen psykoterapeutti, jolle kehollisuus on keskeinen työväline. Lindan utelias, sensitiivinen ja heittäytyvä läsnäolo antavat mahdollisuuden uskaltaa itsensä äärelle. Improvisaatio-ohjaajana sekä sairaalaklovnina työskentely ovat lisänneet kykyä tarttua tässä ja nyt -hetkeen.

Sijainti

Tanssin talon harjoitussali
Tallberginkatu 1 A, 3. krs, Kaapelitehdas, 00180 Helsinki

Päivämäärä

29. - 31.10.2021
mennyt tapahtuma!

Kohderyhmät

Koulutus ammattilaisille

Aitous & elävyys: kehollisuuden ja vuorovaikutuksen viikonloppu psykologeille & psykoterapeuteille

Kouluttajina Karoliina Valontaival & Linda Tavio

Ilmoittaudu     Kaveri / kollegatarjous    Aikataulut

 

 

“Tanssi on nopein tie totuuteen”, sanoi Gabrielle Roth, 5Rytmiä®-tanssin perustaja – siihen henkilökohtaiseen, tässä hetkessä olevaan ja autenttiseen totuuteen, joka asustaa omassa kehossa, mielessä ja sydämessä.

Autenttisuus, toisin kuin joskus ajatellaan, ei ole staattinen ominaisuus, vaan hetkestä toiseen tehtävä valinta. Työpajassa tutkimme, mitä itsessä on elossa ja onko jotain sellaista sammunut, jota haluaa herätellä henkiin. Millaisissa hetkissä ja tiloissa voin kohdata toiset omasta totuudesta käsin? Millaisissa hetkissä piiloudun tai pienennyn? Voinko näyttää oman voimani ja rohkeuteni tai herkkyyteni ja haavoittuvuuteni? Oman pelkoni, suruni, vihani, iloni, hassutteluni? Tutkimme sitä, miten oma olemuksemme vaikuttaa vuorovaikutussuhteisiini. Millaisilla tavoilla ja mihin tarkoitukseen autenttisuutta ja elävyyttä voi hyödyntää psykologin tai psykoterapeutin työssä? Teemoja tutkitaan kollegiaalisessa tunnelmassa kehollisin ja sanallisin keinoin.

Karoliinan osuudet:

Karoliina Valontaival johdattelee kosketuksiin omaan kehoon, luovuuteen ja läsnäoloon 5Rytmiä® -luovan liikkeen kautta. Tutkimme kehon viestejä ja tarpeita, omia rajoja sekä itseilmaisua. Harjoittelemme liikkeen avulla elävän, sanattoman, sallivan ja aidon yhteyden löytämistä itseen ja toisiin. Tanssissa on sekä meditatiivisia, yhteisöllisiä, terapeuttisia, aktivoivia että rauhoittavia elementtejä. 5Rytmiä® on menetelmä, joka sopii kenelle tahansa iästä, sukupuolesta, liikunnallisesta taustasta tai rytmitajusta riippumatta. Tanssi vahvistaa myönteistä kehosuhdetta, itsetuntemusta sekä rohkeutta olla oma itsensä.

Lindan osuudet:

Linda Tavio ohjaa kollegiaalisessa ja sallivassa tunnelmassa tutkimaan omia esteitä ja mahdollisuuksia olla totuudellisessa vuorovaikutuksessa itseen ja toisiin. Syvennymme aiheeseen sekä itsereflektion, ryhmäkeskustelujen että kokemuksellisten pariharjoitusten kautta. Pohdimme myös yhdessä millaisilla tavoilla ja mihin tarkoitukseen autenttisuutta ja elävyyttä voi hyödyntää psykologin ja psykoterapeutin työssä.

Asiasanoja: haavoittuvuus, rajat, leikkisyys, kehollisuus, suojautuminen, paljastaminen, keskeneräisyys, ilmaisu, inhimillisyys, false self, true self, affektijärjestelmät, primääritunteet.

Tässä koulutuksessa opit:

•  hyödyntämään kehollisuutta voimavarana työssäsi

• löytämään rohkeutta autenttisuuteen niin henkilökohtaisissa kuin ammatillisissa vuorovaikutustilanteissa

• tutkimaan luovuutta, elävyyttä, läsnäoloa ja aitoa itseilmaisua

• syventämään yhteyttä kehoosi

löytämään keinoja primääritunteiden ja tarpeiden tavoittamiseen ja ilmaisemiseen

tunnistamaan omia suojia ja tukahdutettuja affektijärjestelmiä

 

Kokemuksia vuoden 2021 Kehollisuus & kohtaaminen -leiriltä:

Taustakuvat ovat kesäleirin kurssipaikalta (Labbnäs lomakoti)
Slide 1
"Aivan ihana leiri!

Turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri, aidosti läsnäolevien superammattilaisten taitava ohjaus, kaikin puolin hienosti suunniteltu ja odotukseni ylittävä kokonaisuus. Erityisesti keholliset jutut ja aistiminen ja liikkuminen ja muiden kohtaaminen esim liikeimproissa oli tosi antoisaa. Ohjaajien työpajat täydensivät upeasti toisiaan ja linkittyvät toisiinsa.”

Slide 2
"Muistan tämän leirin aina.

Se oli upea, ainutlaatuinen leiri ihmisyyden ja inhimillisyyden äärellä. Musta oli tosi hyvä, että oli rajattu vain psykologeihin, psykoterapeutteihin ja opiskeleviin terapeutteihin. Mun kohdalla se lisäsi luottamusta ja heittäytymistä, että voi suorilta "luottaa" kaikkiin. Ja lisäksi tämän alan ihmiset kaipaavat lisää tällaistä!!”

Slide 7 Ruoka
"Paikka oli ihan täydellinen!

Todella herkullinen ja rakkaudella valmistettu ruoka, erityisruokavalioiden huomiointi ihan huipputasoa. Siistit, idylliset huoneet. Kaikki kauniisti laitettu ja mietitty koko paikassa niin sisällä kuin ulkona."

Slide 3
"Tämä leiri oli aidosti hyvin antoisa ja myönteistä muutosta tukeva kokemus!

Lämmin kiitos Karo ja Linda! Te molemmat tuitte omalla osuudellanne turvallisen, rakkaudellisen, eloisan, villin ja virtaavan tunnelman syntymistä. Teidän molempien tavat olla suhteessa ryhmään ja kaikkiin yksilöihin ovat todella empaattiset ja kohtaavat ja sensitiiviset toisen tarpeille. Ohjelma oli suunniteltu myös selvästi huolella ja ammattitaidolla. Siinä oli myös jouston varaa tilanteen mukaisesti. Tanssi, keholliset harjoitukset, teoria ja hengitys muodostivat yhdessä toisiaan tukevan kokonaisuuden. ”

Slide 4
"Sain leiriltä mukaan paljon:

kehollisia kokemuksia, elämyksiä, oivalluksia, rauhaa, lepoa, leikkiä, kokemuksen nähdyksi tulemisesta omana itsenäni, kokemuksen siitä että olen kokonainen ja tasapainossa itseni ja ympäristön kanssa sekä turvallista yhteisöllisyyttä."

Slide 5
"Leiri painotti kehollisuuden ja luovuuden tärkeyttä kaikessa työssä.

Itsetuntemuksen lisääntymisen kautta sain myös keinoja asuttua vuorovaikutukseen aidommin ja rehellisemmin."

Slide 6 Karoliina
"Karoliinan intuitiivinen, viisas ja sensitiivinen ryhmän ohjaaminen

tanssissa ja hengitysharjoituksissa tuki omaa prosessiani loistavasti. Karoliina tarjosi jatkuvasti mahdollisuuksia tai portteja erilaisiin kokemuksiin sekä herkästi että heittäytyen ja antoi luvan tarttua siihen, mitä itsessä tapahtui kullakin hetkellä ihanan sallivalla ja lempeällä tavalla. Myös Karoliinan sanat (esim. runo) joillakin hetkillä vaikuttivat ja jäivät resonoimaan kehossa ja mielessä."

Slide 8 Linda
"Lindan työpajat tekivät vaikutuksen.

Lindan aito, virtaava ja sensitiivinen tapa olla suhteessa itseensä ja muihin loivat otollisen maaston päästä syvemmin yhteyteen itseni ja muiden kanssa. Lindan työpajoissa yhdistyi vaikuttavalla tavalla teoria, kokemuksellinen työskentely ja ryhmän viisauden hyödyntäminen."

Slide 9 Ryhmäkuva
 

 

 

Kenelle:

Psykologeille ja psykoterapeuteille. Ota yhteyttä, jos olet vielä opiskelija, jotta voimme yhdessä arvioida valmiutesi koulutuksen harjoituksiin (sähköpostiosoite: koulutus(ät)valontaival.com).

 

Kouluttajista:

Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Lue lisää Karoliinasta täällä.

 

 

Linda Tavio on psykologi, vastavalmistunut integratiivinen psykoterapeutti & improvisaatio-ohjaaja. Hän panostaa ohjaajana keholliseen, tarvelähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen. Lindan utelias, salliva ja eläytyvä läsnäolo rohkaisee sinuakin heittäytymään hetkeen.

 

 

 

Aikataulut:

29.-31.10.2021

pe 29.10. klo 16 – 20.30
la 30.10. klo 9.30 – 17
su 31.10. klo 9.30 – 17

Tarkempi ohjelmarunko löytyy tämän sivun lopusta. Voit myös ladata sen PDF:nä tästä. Pidätämme oikeuden ohjelman aikataulun muutoksiin (pyrimme kuitenkin säilyttämään aloitus- ja lopetusajat samoina).

 

Hinta:

400€ ennakkohinta (voimassa 20.9.2021 asti)
430€ perushinta

KAVERI/KOLLEGA-TARJOUS:
Ilmoittaudu koulutukseen yhdessä kollegan tai kaverin kanssa ja saatte molemmat 10% alennuksen (myös ennakkohinnasta, jos ilmoittaudutte 20.9. mennessä).

Hinnat sis. alv. 24%

Koulutus on mahdollista maksaa erissä.

 

Sijainti:

Syksyn koulutus tapahtuu Tanssin talon tunnelmallisessa harjoitussalissa Kaapelitehtaalla, Helsingissä. Paikan päältä löytyy pukuhuoneet ja suihkut. Keittiössä on jääkaappi, jonne voi tuoda lounaseväät. Vaihtoehtoisesti lounaan voi nauttia Kaapelitehtaalla olevassa kahvila-ravintola Hima & Salissa.

Tanssin talon harjoitussali
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 A 3. krs
00180 Helsinki

Avaa Google Maps tästä, jos alla oleva kartta ei toimi.

 

Koronatilanne:

Ohjeet ja ehdot lähiopetukseen osallistumiselle korona-aikana löydät täältä. Luethan sen jo ennen ilmoittautumistasi.

Ryhmän koko on koronavirustilanteen vuoksi rajattu. THL:n maskikäytäntö on muuttunut: maskia käytetään oman harkinnan mukaan. Suosittelemme käyttämään maskia yleisissä tiloissa, kuten Kaapelitehtaan käytävillä sekä pukuhuoneissa.

Ilmoittautuminen:

 

Maksu yhdessä erässä (korttimaksu):
Ilmoittaudu

 

Maksu laskulla tai erissä ja KAVERI / KOLLEGA-TARJOUS:
Ilmoittaudu

 

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

Kurssin aikataulut

Perjantai 29.8.2021

16.15 - 17.45
Keho ja liike
Opettajat
Karoliina Valontaival
17.45 - 18.00
Tauko
18.00 - 18.45
Esittäytyminen ja fiiliskierros
18.45 - 20.15
Lindan työpaja
Opettajat
Linda Tavio
20.15 - 20.30
Loppusanat

Lauantai 30.10.2021

9.30 - 11.30
Lindan työpaja
Opettajat
Linda Tavio
11.30 - 12.30
Lounastauko
12.30 - 15.00
Keho ja liike
Opettajat
Karoliina Valontaival
15.00 - 15.30
Tauko
15.30 - 16.30
Lindan työpaja
Opettajat
Linda Tavio
16.30 - 17.00
Päivän purku ja lopetussanat

Sunnuntai 31.10.2021

9.30 - 12.00
Keho ja liike
Opettajat
Karoliina Valontaival
12.00 - 13.00
Lounastauko
13.00 - 15.30
Lindan työpaja
Opettajat
Linda Tavio
15.30 - 16.00
Tauko
16.00 - 17.00
Viikonlopun purku/yhteenveto ja loppusanat
Karoliina Valontaival
Karoliina Valontaival
Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja
Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.
Linda Tavio
Linda Tavio
Psykologi (PsM), integratiivinen psykoterapeutti
Linda Tavio on psykologi (PsM) sekä integratiivinen psykoterapeutti, jolle kehollisuus on keskeinen työväline. Lindan utelias, sensitiivinen ja heittäytyvä läsnäolo antavat mahdollisuuden uskaltaa itsensä äärelle. Improvisaatio-ohjaajana sekä sairaalaklovnina työskentely ovat lisänneet kykyä tarttua tässä ja nyt -hetkeen.