fbpx

Järjestäjä

Karoliina Valontaival
Email
info@valontaival.com

Opettaja

 • Jonas Klingberg
  Jonas Klingberg
  Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja

  Viimeisen 25 vuoden ajan Jonaksen intohimo, polku ja henkilökohtainen harjoitus on ollut kehollisuuden, liikkeen, tietoisuustaitojen ja prosessityöskentelyn kentällä.
  Hänen käyttämiään työkaluja ovat liike, hieronta ja kosketus, jooga, shamanismi, hengitys ja vipassana-meditaatio.

  Jonas on ruotsalainen Gabrielle Rothin sertifioima 5Rytmiä®-opettaja sekä Waves- (2005) että Heartbeat-tasoilla (2010). Hän on myös Open Floor ja tämän menetelmän Libido -ohjaaja ja on kouluttautunut Open Floor Internationalin opettajakoulutuksessa. Jonas on opiskellut tanssiterapiaa sekä terveys- ja kasvatustieteitä ja on koulutettu hieroja. Hänen laaja ymmärryksensä kehon luovasta viisaudesta toimii pohjana turvalliselle, sallivalle ja inkluusiiviselle tilalle, jossa voi tutkia ja ilmaista itseään.

Päivämäärä

5. - 7.4.2024
mennyt tapahtuma!

Kellonaika

Koko päivä

Kohderyhmät

Jatkokurssi

The Witnessing Heart: Heartbeat-tason 5Rytmiä-työpaja, opettajana Jonas Klingberg (Ruotsi)

Opettajana Jonas Klingberg 🇸🇪

Opetus on englanniksi ja tulkataan tarvittaessa suomeksi.

 

Tanssi tunteesi ja tunne tanssien! 5Rytmiä®-harjoituksen Heartbeat-tasolla tutkimme, miten tunteet ilmenevät kehollisina kokemuksina ja miten liikkeen kautta voi päästä käsiksi tunteisiin. Jonas Klingberg on taitava, lempeä ja sydämellinen opettaja Ruotsista. Tässä työpajassa tutkimme tanssin kautta myös sitä, miten olla “todistajana” itsellemme ja toisillemme, kaikenlaisten tunteiden ja kokemusten äärellä: harjoittelemme siis tietoista, ei-tuomitsevaa, hyväksyvää läsnäoloa ja myötätuntoa. Lue tarkempi kuvaus työpajasta alempana (englanniksi).

 

Heartbeat-tasosta:

Heartbeat-tasolla tutkitaan tanssin kautta tunteita: miten tunteet ovat kehossa, miten liikkeellä voi tavoittaa, säädellä ja ilmaista tunteita. 5Rytmiä®-harjoitus tarjoaa somaattisen polun tunnetaitoihin, tunteiden tiedostamiseen ja tunneälyyn liikekielen kautta. Heartbeat on 5Rytmiä®-harjoituksen alue tai taso, jossa tanssillisen työskentelyn keskiössä on tunteiden tutkiminen. Viiteen eri rytmiin liittyy viisi eri tunnetta: pelko (flowing), suuttumus / viha (staccato), suru (kaaos), ilo (lyyrinen) ja myötätunto (stillness, hiljentyminen).

HUOM: Tämä on jatkotason työpaja, joka edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmiä®-harjoituksesta (ks. Kenelle sopii -kohta alempaa).

 

Työpajan kuvaus:

 

The Witnessing Heart: the Practice of Unconditional Presence
“The witnessing and the heart are one and the same thing. If you witness you will be centered in the heart, or if you are centered in the heart you will become the witness.” – Osho
“The witness place inside you is simple awareness, the part of you that is aware of everything — just noticing, watching, not judging, just being present, being here now.” – Ram Dass

During this weekend we will practice witnessing ourselves and each other in movement, with the purpose of inviting unconditional presence. We use our inner and outer eyes to witness and sense the shifts and changes while exploring the 5Rhythms® Heartbeat map. We allow and support our moving bodies in all their creative shapes to shine light and awareness where it’s needed – in places of darkness and light, awareness and unawareness. We welcome the whole spectrum of movement between subtle and sweaty, mild and wild, ethereal and ecstatic.

We will call our breath into being to ground our presence into our bodies. We will invite the body into loving motion and our emotions into articulation and expression. And we’ll learn how to lean into trust and release when needed, and how to see and find the generous way we can be and share our feelings. Connecting to the creative compassion will allow us to melt into healing.

The 5Rhythms® Heartbeat map offers an embodied path to practice emotional awareness and intelligence through the movement language of our own bones, breath and muscles. The five main emotional areas we investigate are fear, anger, sadness, joy and compassion.

The core of this dance practice is to cultivate curiosity and compassion in the unfolding of our discovery into these emotional landscapes. We practice fluidity with our feelings to self regulate, without getting caught up or identified with them – cultivating embodied unconditional presence.

Kenelle sopii:

Tämä on Heartbeat- eli jatkotason työpaja, joka edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä Waves-tasolla noin 15 h verran, mikä vastaa vähintään 7-8 viikkotuntia tai yhtä koko viikonlopun Waves-tason työpajaa.

 

Opettajasta:

JONAS KLINGBERGin intohimo, ammatillinen polku ja henkilökohtainen harjoitus viimeisen 25 vuoden aikana on ollut kehollisuuden, liikkeen, tietoisuustaitojen ja prosessityöskentelyn kentällä. Hänen käyttämiään työkaluja ovat liike, hieronta ja kosketus, jooga, shamanismi, hengitys ja vipassana-meditaatio.

Jonas on ruotsalainen Gabrielle Rothin sertifioima 5Rytmiä®-opettaja sekä Waves- (2005) että Heartbeat-tasoilla (2010). Hän on myös Open Floor -tietoisen tanssin ja tämän menetelmän Libido-ohjaaja ja on kouluttautunut Open Floor Internationalin opettajakoulutuksessa. Jonas on opiskellut tanssiterapiaa sekä terveys- ja kasvatustieteitä ja on koulutettu hieroja. Hänen laaja ymmärryksensä kehon luovasta viisaudesta toimii pohjana turvalliselle, sallivalle ja inkluusiiviselle tilalle, jossa voi tutkia ja ilmaista itseään.

 

 

Aikataulut:

5.-7.4.2024

Pe 5.4. klo 18.30 – 21
La 6.4. klo 11 – 17.30
Su 7.4. klo 11 – 17

 

Hinta:

Koko viikonloppu:

225€ ennakkohinta (voimassa 5.3.2024 asti)
255€ perushinta
Ks. erityistarjous alla (voimassa 9.2.2024 asti).

Hinnat sis. alv. 10%

Vain pe-ilta (paikkoja rajoitetusti):

55€

Hinta sis. alv. 10%

ERITYISTARJOUS: 10% ALENNUS KUN ILMOITTAUDUT MOLEMPIIN VIERAILEVIEN OPETTAJIEN TYÖPAJOIHIN KEVÄÄLLÄ 2024

Sisältää kaksi työpajaa:
9.-11.2.2024 Breaking the Armor (Erik Iversen)
5.-7.4.2024 The Witnessing Heart (Jonas Klingberg) – Heartbeat-tason työpaja

Jonas Klingbergin Heartbeat-tason työpaja edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä ja saat vaaditun ennakkokokemuksen kätevästi Erikin työpajasta!

Kun ilmoittaudut molempiin samanaikaisesti, saat yhteishinnasta 10% lisäalennuksen (koskee myös ennakkohintaa):

405€ yhteishinta, kun ilmoittaudut viimeistään 15.1.2024
432€ yhteishinta, kun ilmoittaudut viimeistään 9.2.2024

Tarjouksen saa vain kun ilmoittautuu samaan aikaan molempiin työpajoihin. Tarjous on voimassa 9.2.2024 asti. Tarjoushintaa ei saa, jos ilmoittautuu ensin yhteen työpajaan ja myöhemmin toiseen.

 

Sijainti:

Tero Saarinen Company Studio
Sisäänkäynti Lasipihalta, E-rappu, 3. krs.
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1
00180 Helsinki

Jos alla oleva Google Maps ei toimi, klikkaa tästä.

Ilmoittautuminen:

 

Varaa paikkasi

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

Avainsanat: