fbpx

Opettajat

 • Karoliina Valontaival
  Karoliina Valontaival
  Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

  Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

 • Linda Tavio
  Linda Tavio
  Psykologi (PsM), integratiivinen psykoterapeutti

  Linda Tavio on psykologi (PsM) sekä integratiivinen psykoterapeutti, jolle kehollisuus on keskeinen työväline. Lindan utelias, sensitiivinen ja heittäytyvä läsnäolo antavat mahdollisuuden uskaltaa itsensä äärelle. Improvisaatio-ohjaajana sekä sairaalaklovnina työskentely ovat lisänneet kykyä tarttua tässä ja nyt -hetkeen.

Sijainti

Teatterikorkeakoulu
Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki

Päivämäärä

8.9.2022
mennyt tapahtuma!

Kellonaika

17:30 - 20:30

Hinta

390,00€

Kohderyhmät

Koulutus ammattilaisille,
SYKSY 2022

Keho ja yhteys: työnohjauksellinen vertaisryhmä ammattilaisille (Syksy 2022)

Ohjaajina Karoliina Valontaival ja Linda Tavio

 

 

Kenelle:

Terapeuttista työtä tekevät terveydenhuollon ammattilaiset (psykoterapeutit, psykologit, psykiatrit, fysioterapeutit, psykiatriset sairaanhoitajat, toimintaterapeutit, sosiaalityöntekijät)

 

Esittely:

Vastaanottotyötä tekevän ihmisen mieli ja keho ovat kovilla. Keho peilaa toisten tunteita, olotiloja ja vireystiloja. Toisen ihmisen tarpeita kuulevaa korvaa tulee päivittäin treenattua, mutta omia tarpeita tunnistava silmä saattaa olla vain raollaan auki sisäänpäin, jos ollenkaan. Oman yhteyden vaaliminen olisikin tärkeää oman elinvoiman ja hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Haluamme tarjota terveydenhuollon ammattilaisille turvallisen paikan ja yhteisön, jossa saa tuoda huomion omaan kehoon, tunteisiin ja tarpeisiin. Harjoittelemme yhdessä ja itseksemme kehon mahdollisuuksia auttaa voimavarojen löytämisessä ja palautumisessa. Asiakaskuvauksien sijaan saat tässä ryhmässä keskittyä itseesi sekä kohtaamisiin vertaisten kanssa. 

Tilan antaminen itselle aloitetaan aina Karoliinan ohjaaman 5Rytmiä® -luovan tanssin avulla. Se on kehotietoinen lähestymistapa liikkeeseen ja läsnäoloon. 5Rytmiä® on luovan tanssin ja tanssimeditaation menetelmä, joka johdattelee syvempään yhteyteen oman kehon kanssa, herättelee luovuutta ja tarjoaa avaimia itsetuntemukseen. Koreografiaa tai askelsarjoja ei ole, vaan 5Rytmiä® tutustuttaa omaan, tästä hetkestä kumpuavaan liikkeeseen matalalla kynnyksellä, ilman suorituspaineita. Tanssi antaa mahdollisuuden tunnistaa omia tarpeita, tunteita, olotiloja ja opettaa liikkeen mahdollisuuksia niiden säätelyyn tai toteuttamiseen.

Tanssin jälkeen tehdään Lindan avustuksella kokemuksellisia kehofokusoituneita harjoitteita sekä reflektiotehtäviä vaihtuvien teemojen mukaan. Ensimmäisellä kerralla tutkitaan rajoja ja mahdollisuutta säädellä virittymistä ja vastaanottamista, toisella kerralla tarpeiden ja voimavarojen tunnistamista, kolmannella kerralla omien vireystilojen tunnistamista: itsen aktivointia ja vakauttamista, sekä neljännellä kerralla tuen ja hoivan vastaanottamista. Jokaisella kerralla tarjotaan myös tyhjä tila tutkia mitä juuri itse kaipaa siltä kerralta.

Keväällä jatkamme vertaisryhmää ja tällöin alustavina teemoina ovat leikki, luovuus, lepo sekä tarpeiden tunnistaminen ja rajojen kunnioittaminen.

Tervetuloa palauttamaan voimavaroja, löytämään yhteyttä itseesi uudelleen, selkeyttämään omia rajojasi ja vastaanottamaan yhteisön tukea.

Tutustu 5Rytmiä®-tanssiin ja rytmeihin lisää täällä.

 

Tavoitteet:
Tarjota auttamistyötä tekeville terveydenhuollon ammattilaisille:

• kehotietoisuutta
• tarvetietoisuutta
• mahdollisuus purkaa kehoon säilöttyjä tunteita ja jännitteitä
• kokemus kehollisista keinoista säädellä antamista ja vastaanottamista
• omien vireystilojen tunnistamista ja niihin vaikuttamista kehon kautta
• tarjota ammatillista yhteisöllisyyttä ja turvaa
• vahvistaa yhteyttä itseen, kehollista turvallisuuden tunnetta sekä elävyyttä
• vahvistaa rajoja
• paikka jossa näyttää itsensä rehellisesti
• paikka jossa opetella vastaanottamaan hyvää

Tanssissa:

• Kohdata itseään
• Saapua omaan kehoon
• Purkaa fyysisiä ja henkisiä jännitteitä
• Lisätä luovuutta
• Hellittämisen irti päästämisen opettelu
• Löytää tapoja liittyä muihin
• Tavoittaa rauhan kokemusta

 

Ohjaajista:

Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin ja tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Lue lisää Karoliinasta täällä.

 

 

Linda Tavio on psykologi (PsM) sekä integratiivinen psykoterapeutti, jolle kehollisuus on keskeinen työväline. Lindan utelias, sensitiivinen ja heittäytyvä läsnäolo antavat mahdollisuuden uskaltaa itsensä äärelle. Improvisaatio-ohjaajana sekä sairaalaklovnina työskentely ovat lisänneet kykyä tarttua tässä ja nyt -hetkeen.

 

 

Aikataulut:

Kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.30-20.30

Syksy 2022:

Syyskuu: 8.9.2022
Lokakuu: 6.10.2022
Marraskuu: 3.11.2022
Joulukuu: 8.12.2022

Tulossa myös:

Kevät 2023:

Tammikuu: 19.1.2023
Helmikuu: 16.2.2023
Maaliskuu: 16.3.2023
Huhtikuu: 27.4.2023
Toukokuu: 25.5.2023

Ilmoittautuminen käynnissä tällä hetkellä vain syksyn 2022 kokonaisuuteen. Kevään ryhmään tulee ilmoittautuminen syksyllä.

 

Hinta:

Syksyn 2022 kokonaisuus (4 kertaa): 385€ sis. alv. 24%

Syksyn 2022 kokonaisuus (3 kertaa, loka/marras/joulukuu): 300€ sis. alv. 24%

Muutos: emme ota vastaan ilmoittautumisia yksittäisille kerroille ryhmän jatkuvuuden takaamiseksi. Vielä on kuitenkin mahdollista liittyä syksyn ryhmään lokakuun tapaamiskerrasta (6.10.) alkaen.

 

Sijainti:

Kurssipaikkana toimii Teatterikorkeakoulun upea tanssisali, josta on huikeat näkymät kattojen yli Hakaniemeen. Salissa on joustavarakenteinen lattia ja tanssimatto. Paikan päältä löytyy pukuhuoneet ja suihkut (6. kerroksesta).

Teatterikorkeakoulu
Sali 702, 7. krs.
Haapaniemenkatu 6
00530 Helsinki

Avaa Google Maps tästä, jos alla oleva kartta ei toimi.

 

 

Ilmoittautuminen:

 

Varaa paikkasi

 

Ilmoittautuminen käynnissä tällä hetkellä vain syksyn 2022 kokonaisuuteen. Kevään ryhmään tulee ilmoittautuminen syksyllä.

 

Haluatko kuulla muista vastaavista koulutuksista?

Liity postituslistalle, niin saat tietoa myös tulevista koulutuksista ammattilaisille valitsemalla listalta “koulutukset” (voit valita useamman vaihtoehdon niin halutessasi).

 

Tiedustelut:

koulutus(ät)valontaival.com (tällä osoitteella tavoitat molemmat ohjaajat)

 

Peruutusehdot:

Katso peruutusehdot täältä.