fbpx

Opettaja

  • Karoliina Valontaival
    Karoliina Valontaival
    Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

    Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Päivämäärä

24. - 26.11.2023
mennyt tapahtuma!

Kellonaika

18:30 - 17:00

Hinta

220,00€

Kohderyhmät

Sopii kaikille

Portteja läsnäoloon

Ilmoittaudu       Info in English       Sign up (English)

Opettajana Karoliina Valontaival

“Just being with is presence, and presence is love.”
Sarah Pitchford

“The fastest way to still the mind is to move the body.”
Gabrielle Roth

“Portteja läsnäoloon” on 5Rytmiä-työpaja, jossa etsimme liikkeen ja hengityksen avulla reittejä päästä kehoon, lamaannuksesta eloon ja väsymyksestä omaan elinvoimaan. Tervetuloa löytämään erilaisia portteja ja portaaleja itseesi, tähän hetkeen, omaan luovuuteesi ja kukoistukseen tässä hetkessä. Tervetuloa tanssimaan sydämesi kyllyydestä ja kuulostelemaan, miltä läsnäolo tuntuu kehossasi, millaiselle löytöretkelle tanssi sinua kutsuu ja miten läsnäolosta käsin katsot itseäsi ja maailmaa.

Liike ja hengitys ovat portteja läsnäoloon tässä hetkessä. Tuomme huomiomme kehon tuntemuksiin, aisteihin, fyysiseen liikkeeseen, kehon eri osiin, yhä uudelleen, hiljalleen juurtuen omaan kehoon ja tähän hetkeen. Tanssilla voimme myös tutkia, mikä estää meitä olemasta läsnä, miten löytää hyväksyvää, armollista suhtautumista siihen ja miten liikkua näiden esteiden kanssa, niiden lävitse ja tuolle puolen.

Jokainen 5Rytmiä-harjoituksen rytmeistä (eli liikelaaduista) ja jokainen kehon osa johdattelee erilaiseen liikkeeseen, eri tavoin kosketuksiin oman kehon kanssa. Flowing-rytmissä opettelemme löytämään yhteyttä omaan kehoon, aistimusten virtaan ja liikkeen virtaan: tunnustelemaan ja kuulemaan, mitä meissä tapahtuu juuri tässä hetkessä. Staccato selkeyttää ja suuntaa ilmaisua sekä mahdollistaa oman voiman ja rohkeuden tutkimisen; staccatossa voimme opetella herättämään itsemme henkiin, ja kuuntelemaan omaa sisäistä rytmiämme. Kaaos on irti päästämisen ja antautumisen tanssi, jossa voimme harjoitella sulattamaan tai raivaamaan esteitä oman läsnäolon tai luovuuden tieltä. Lyyrisen keveys opettaa näkemään ja kokemaan tuorein silmin, uteliaisuudella – yksi läsnäolon voima-aineksista. Stillness on hiljentymisen tanssi, meditaatiota liikkeessä, tila jossa voimme olla tyhjänä ja täynnä samanaikaisesti, täysillä tässä, aistit auki.

5Rytmiä-tanssi ja läsnäolon kokemus eivät edellytä sitä, että olisit hyvällä tuulella, elämäsi kunnossa ja valmis kaikkeen. Päin vastoin. Tanssiin saa saapua kaikenlaisissa olotiloissa, eri elämäntilanteista, väsyneenä tai energisenä, sellaisena kuin olet. Kaikki se, mitä koemme, voi olla materiaalia omalle tanssille, kaikki meissä on tervetullutta mukaan liikkeeseen. Liike on sekä tapa pysähtyä itsensä äärelle että väylä kuljettaa itseään tunnelmasta toiseen. Läsnäolon harjoittaminen ei tarkoita sitä, että pitäisi olla rauhallinen tai pyrkiä täydellisen autuaaseen olotilaan. Tanssin avulla pääsemme kohtaamaan itsemme, kehomme ja elämämme sellaisena kuin se on. Uteliaisuuden ja hyväksynnän avulla voimme oppia olemaan läsnä sekä mukavien että epämiellyttävien tai haastavien kokemusten äärellä, pakenematta tai kaventumatta. Läsnäolo kutsuu aktiivisemmin eloon, kokemaan syvemmin, ottamaan elämän vastaan kaikkine väreineen. Läsnäolo on lähtökohtaisesti kehollista: kun huomaa mitä kehossa tapahtuu, saapuu tähän hetkeen. Keho on tässä-ja-nyt, ei eilisessä tai huomisessa. Vapauden ja tilan kokemus syntyvät siitä, kun ei tarvitse enää laittaa osaa itseään sivuun tai syrjään, vaan itsessä, omassa kehossa ja mielessä, on tilaa ja lupaa kaikenlaisille kokemuksille ja oloille. Ryhmässä yhdessä luomme turvallisen, armollisen ja hyväksyvän ilmapiirin tälle keholliselle tutkimusmatkalle.

5Rytmiä®-tanssi on tehokas tapa saapua tähän hetkeen, kenelle tahansa, ja saattaa erityisesti olla väylä läsnäolon harjoittamiseen sinulle, jolle istumameditaatio ei syystä tai toisesta ole tuntunut sopivalta, sillä tässä läsnäoloa voi harjoittaa aktiivisesti liikkuen paikoillaan istumisen sijaan. Tanssi on mindfulnessia liikkeessä.

Työpajaan on mahdollista tulla koko viikonlopuksi tai vain perjantai-illaksi.

Kenelle sopii:

Työpaja sopii kaikille, niin vasta-alkajille kuin pitempään tanssineille. Kaiken tasoiset, kokoiset, muotoiset ja ikäiset liikkujat ovat tervetulleita (työpaja on kuitenkin vain aikuisille). Aiempi kokemus tai tanssitausta ei ole tarpeen. Et tarvitse muuta kuin itsesi, uteliaisuutesi, mukavat vaatteet joissa liikkua, paljaat jalat tai tanssitossut sekä vesipullon. Kaikki muu löytyy paikan päältä. Tule sellaisena kuin olet!

 

Opettajasta:

Karoliina Valontaival on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja. Karoliinan vankka ammattitaito perustuu monipuoliseen koulutustaustaan taiteen, tieteen ja kehollisuuden parissa sekä pitkään työhistoriaan erilaisten ryhmien ohjaajana. Hän luo turvallisen ja kutsuvan tilan, johon on helppo tulla, sekä loihtii inspiroivat musiikit tanssin tueksi. Karoliina asuu Helsingissä ja opettaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa.

 

 

Aikataulut:

pe-su 24.-26.11.2023

pe 18.30-21
la 11 – 17.30
su 11 – 17

Osallistumismahdollisuus: vain pe-ilta tai koko viikonloppu pe-su (yksittäisille muille päiville ei valitettavasti ole mahdollista osallistua)

 

Hinta:

Koko viikonloppu:

220€ ennakkohinta (voimassa 20.10.2023 asti)
250€ perushinta

Pe-ilta:

50€ ennakkohinta (voimassa 20.10.2023 asti)
60€ perushinta

 

Sijainti:

Kulosaaren koulun liikuntasali (Brändö gymnasiet)
Ståhlbergintie 2
00570 Helsinki

Klikkaa tästä jos alla oleva Google Maps ei toimi.

 

Ilmoittautuminen:

 

Ilmoittaudu työpajaan

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

Avainsanat: , ,