fbpx

Opettaja

  • Karoliina Valontaival
    Karoliina Valontaival
    Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

    Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Päivämäärä

24. - 26.11.2023

Kellonaika

18:30 - 17:00

Hinta

220,00€

Kohderyhmät

Sopii kaikille

Portteja läsnäoloon

Ilmoittaudu       Info in English       Sign up (English)

Opettajana Karoliina Valontaival

“Just being with is presence, and presence is love.”
Sarah Pitchford

“The fastest way to still the mind is to move the body.”
Gabrielle Roth

Läsnäolo on kyky olla tässä-ja-nyt, aistit auki, hereillä sille mitä itsessä ja ympärillä on juuri nyt. Tässä työpajassa sukellamme tanssiin fyysisesti aktiivisena, avaavana ja juurruttavana meditaatioharjoituksena. Tutkimme miten 5Rytmiä®-harjoitus tarjoaa erilaisia portteja läsnäoloon, avoimeen uteliaisuuteen ja lempeään hyväksyntään.

Läsnäolo on lähtökohtaisesti kehollista: kun huomaa mitä kehossa tapahtuu, saapuu tähän hetkeen. Keho on tässä-ja-nyt, ei eilisessä tai huomisessa. Uteliaisuuden ja hyväksynnän avulla voimme oppia olemaan läsnä sekä mukavien että epämiellyttävien tai haastavien kokemusten äärellä, pakenematta tai kaventumatta. Läsnäolo kutsuu aktiivisemmin eloon, kokemaan syvemmin, ottamaan elämän vastaan kaikkine väreineen. Kun on läsnä, voi tunnistaa omat tarpeet, rajat ja tunteet selkeämmin ja tehdä itselleen oikeita valintoja.

Läsnäolon harjoittaminen on avainasemassa 5Rytmiä®-tanssimeditaatioharjoituksessa. Tanssi johdattelee kosketuksiin oman kehon ja aistien kanssa ja mahdollistaa tästä hetkestä kumpuavan liikkeen tutkimisen ilman suorituspaineita. 5Rytmiä®-tanssi on tehokas tapa saapua tähän hetkeen, kenelle tahansa, ja saattaa erityisesti olla väylä läsnäolon harjoittamiseen sinulle, jolle istumameditaatio ei syystä tai toisesta ole tuntunut sopivalta, sillä tässä läsnäoloa voi harjoittaa aktiivisesti liikkuen paikoillaan istumisen sijaan. Tanssi on mindfulnessia liikkeessä.

5Rytmiä-harjoituksessa jokainen rytmi eli liikelaatu johdattelee omanlaiseen liikkeeseen ja tutkimusmatkalle itseen: millaista tuntemusten ja liikkeen virtaa omassa kehossa juuri nyt on (flowing), miten liikkeellä voi autenttisesti ja rohkeasti antaa muotoa omalle ilmaisulle ja millaista on integriteetti itsensä kanssa (staccato), miten päästää irti siitä mikä estää olemasta läsnä, miten luopua kontrollista ja antautua (kaaos), miten keventyä raikkaaseen ihmettelyyn ja uteliaisuuteen (lyyrinen) ja miten löytää hiljentymistä hitaaseen liikkeeseen ja meditatiiviseen tanssiin (stillness). Yhdessä rytmit muodostavat saumattoman rakenteen (aallon), joka itsessään herättää eloon ja läsnäoloon. Eri kehon osat toimivat portteina paitsi sisälle näihin rytmeihin ja liikelaatuihin myös keholliseen läsnäoloon.

Tanssimme viikonlopun aikana usean aallon ja tuomme huomiomme eri kehonosiin ja niiden tuottamaan liikkeeseen yhä uudelleen, kutsuen itsemme fyysisesti ja kokonaisvaltaisesti tähän hetkeen. Tervetuloa tanssimaan sydämesi kyllyydestä ja kuulostelemaan, miltä läsnäolo tuntuu kehossasi, millaiselle löytöretkelle tanssi sinua kutsuu ja miten läsnäolosta käsin katsot itseäsi ja maailmaa.

Työpajaan on mahdollista tulla koko viikonlopuksi tai vain perjantai-illaksi.

Kenelle sopii:

Työpaja sopii kaikille, niin vasta-alkajille kuin pitempään tanssineille. Kaiken tasoiset, kokoiset, muotoiset ja ikäiset liikkujat ovat tervetulleita (työpaja on kuitenkin vain aikuisille). Aiempi kokemus tai tanssitausta ei ole tarpeen. Et tarvitse muuta kuin itsesi, uteliaisuutesi, mukavat vaatteet joissa liikkua, paljaat jalat tai tanssitossut sekä vesipullon. Kaikki muu löytyy paikan päältä. Tule sellaisena kuin olet!

 

Opettajasta:

Karoliina Valontaival on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja. Karoliinan vankka ammattitaito perustuu monipuoliseen koulutustaustaan taiteen, tieteen ja kehollisuuden parissa sekä pitkään työhistoriaan erilaisten ryhmien ohjaajana. Hän luo turvallisen ja kutsuvan tilan, johon on helppo tulla, sekä loihtii inspiroivat musiikit tanssin tueksi. Karoliina asuu Helsingissä ja opettaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa.

 

 

Aikataulut:

pe-su 24.-26.11.2023

pe 18.30-21
la 11 – 17.30
su 11 – 17

Osallistumismahdollisuus: vain pe-ilta tai koko viikonloppu pe-su (yksittäisille muille päiville ei valitettavasti ole mahdollista osallistua)

 

Hinta:

Koko viikonloppu:

220€ ennakkohinta (voimassa 20.10.2023 asti)
250€ perushinta

Pe-ilta:

50€ ennakkohinta (voimassa 20.10.2023 asti)
60€ perushinta

 

Sijainti:

Kulosaaren koulun liikuntasali (Brändö gymnasiet)
Ståhlbergintie 2
00570 Helsinki

Klikkaa tästä jos alla oleva Google Maps ei toimi.

 

Ilmoittautuminen:

 

Ilmoittaudu työpajaan

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

Avainsanat: , ,