fbpx

Opettaja

  • Karoliina Valontaival
    Karoliina Valontaival
    Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

    Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Tero Saarinen Company Studio, Kaapelitehdas

Sijainti

Tero Saarinen Company Studio, Kaapelitehdas
Kaapelinaukio 3 E, 3. krs, 00180 Helsinki

Päivämäärä

31.3.2023 - 2.4.2023
mennyt tapahtuma!

Kellonaika

18:00 - 17:00

Hinta

210,00€

Kohderyhmät

2023

Rajat ja rakkaus: 5Rytmiä -luovan tanssin työpaja (2023)

Opettajana Karoliina Valontaival

 

Ilmoittaudu työpajaan

 

“Uskallus asettaa rajoja edellyttää rohkeutta rakastaa itseään silloinkin, kun ottaa sen riskin, että tuottaa pettymyksen toiselle.”
– Brene Brown
“Rajat ovat edellytys myötätunnolle ja empatialle. Emme voi muodostaa yhteyttä toiseen, jos ei ole selkeyttä siitä mihin itse päättyy ja mistä toinen alkaa. Jos ihmisten välillä ei ole autonomiaa, ei myöskään ole myötätuntoa tai empatiaa, ainoastaan epätervettä yhteenkietoutuneisuutta.”
– Brene Brown
(Suomennokset: Karoliina Valontaival)

Tervetuloa “Rajat ja rakkaus” 5Rytmiä®-työpajaan tanssimaan, voimaantumaan ja tutkimaan, mitä kehosi kertoo sinulle tarpeistasi ja rajoistasi. Mistä kehon viesteistä voi tunnistaa omia tarpeita ja omia rajoja? Millaista on liikkeen kautta antaa itselleen sitä, mitä tässä ja nyt tarvitsee?

Tässä työpajassa keskiössä on 5Rytmiä-harjoituksen toinen “rytmi” eli staccato. Etsimme liikkeen ja hengityksen vuoropuhelussa ruumiillisia ääriviivojamme, ihon rajapintaa joka erottaa sisäisen todellisuutemme ulkoisesta tilasta. Mistä minä alan ja mihin minä päätyn? Liikkeen ja erilaisten harjoitusten kautta kautta hahmotamme omaa tilaamme ja tutkimme, miten otamme oman tilan haltuun, selkeytämme omaa ilmaisuamme, seisomme tukevasti omilla jaloillamme ja kannattelemme itseämme. Staccato on kehollinen matka oman voiman, rohkeuden ja rehellisyyden äärelle. Staccato myös kutsuu meitä aitoon yhteyteen niin itsemme kuin muiden kanssa. Turvallinen yhteys toiseen voi muodostua, kun tunnistamme omat rajamme, olemme turvassa itsemme kanssa, uskallamme sanoa kyllä ja ei.

Tutkimme tanssien ja kehollisin harjoittein, millaista on asettaa tai olla asettamatta rajoja; miten keho sanoo kyllä ja ei – ja miten kuulemme tämän ruumiillisen äänen itsessämme. Jotta voi sanoa täydestä sydämestään kyllä, pitää tunnistaa ja osata sanoa ei. Milloin rajat palvelevat ja suojelevat meitä? Milloin rajoista tulee rajoite? Ovatko rajat tuttuja vai vieraita – ja olemmeko kynnysmattoja vai liian tiukkia tai kontrolloivia? Millaisia ovat rakkaudelliset rajat? Voinko olla lempeä ja jämpti samaan aikaan?

Rajoilla voimme rakastaa itseämme, esimerkiksi tunnistaa omaa jaksamista ja suojella omia voimavaroja. Rajoilla voimme myös rakastaa ihmisiä ympärillämme ja olla aidosti inhimillisiä. Rajoihin voi nojata ja niiden sisällä pehmentyä ja sulaa. Liian jäykiksi käyneitä kaavoja ja rajoitteita voi purkaa, ja etsiä reittiä jostain pinttyneestä raikkaaseen, uuteen, avaraan mahdollisuuksien tilaan. Staccatossa voimme opetella herkkyyden ja voiman sekä lempeyden ja selkeyden kutkuttavaa yhdistelmää.

Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Työpaja tarjoaa tilaa ennen kaikkea kysymiselle, ihmettelylle, uteliaisuuden herättelylle, hapuilulle ja uuteen astumiselle turvallisessa tilassa. Valmiita vastauksia ei tarvitse olla, eikä kaikkiin kysymyksiin tarvitse löytää vastausta viikonlopun aikana. Omiin rajoihin tutustuminen on elämänmittainen matka, joka eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa näyttäytyy eri tavoin. Tervetuloa tutkimaan armollisessa, hyväksyvässä ilmapiirissä, kuka sinä olet tänään, tässä ja nyt.

DISCLAIMER: tämä työpaja ei ole psykoterapiaa eikä se korvaa psykoterapiaa. Tanssi ja kehollinen työskentely ovat vahvoja työkaluja ja voivat herättää vahvoja tuntemuksia ja tunteita. Ne voivat myös tukea, auttaa ja edistää omaa meneillään olevaa psykoterapiaprosessia. Työpajaan osallistuminen edellyttää kuitenkin jokaiselta halua ja kykyä kannatella itseään, kohdata itseään ja omia tunteitaan sekä olla läsnä myös muille. Työpajaa ei suositella, jos elämässä on meneillään jokin erittäin akuutti mielenterveys- tai muu kriisi, joka vaatii toisenlaista, yksilöllistä tukea ja apua. Olethan yhteydessä, jos olet epävarma, soveltuuko tämä työpaja sinun elämäntilanteessasi. Työpajassa keskiössä on ryhmäprosessi eikä yksilöllinen tuki ole mahdollista. 

 

 

Facebook-tapahtuma

 

Opettajasta:

Karoliina Valontaival on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja. Karoliinan vankka ammattitaito perustuu monipuoliseen koulutustaustaan taiteen, tieteen ja kehollisuuden parissa sekä pitkään työhistoriaan erilaisten ryhmien ohjaajana. Hän luo turvallisen ja kutsuvan tilan, johon on helppo tulla, sekä loihtii inspiroivat musiikit tanssin tueksi. Karoliina asuu Helsingissä ja opettaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa.

 

 

Aikataulut:

Pe-su 31.3.-2.4.2023

Pe klo 18 – 21
La klo 10.30 – 17.30
Su klo 10.30 – 17

 

Hinta:

210€ ennakkohinta (voimassa 1.3.2023 asti)
250€ perushinta

Hinta sis. alv. 10%

 

Sijainti:

Tero Saarinen Company (Tanssin talon yhteydessä olevassa lasikäytävässä)
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 E, 3. krs
00180 Helsinki

Jos alla oleva Google Maps ei toimi, klikkaa tästä.

 

Ilmoittautuminen:

HUOM! Työpaja on mahdollista maksaa erissä. Olethan yhteydessä tästä sähköpostitse. Huomioithan, että työpaja pitää kuitenkin olla maksettuna kokonaisuudessaan viimeistään sinä päivänä, jolloin kurssi alkaa.

 

Varaa paikkasi

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.

Kurssin aikataulut

Perjantai

18 - 21
Työpaja
Opettajat
Karoliina Valontaival

Lauantai

10.30 - 13
Työpaja
13 - 14.30
Lounastauko
14.30 - 17.30
Työpaja
Opettajat
Karoliina Valontaival

Sunnuntai

10.30 - 13
Työpaja
Opettajat
Karoliina Valontaival
13 - 14.30
Lounastauko
14.30 - 17
Työpaja
Opettajat
Karoliina Valontaival
Karoliina Valontaival
Karoliina Valontaival
Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja
Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.