fbpx

Opettaja

  • Karoliina Valontaival
    Karoliina Valontaival
    Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

    Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Sijainti

Kulosaaren lukion liikuntasali (Brändö gymnasium)
Ståhlbergintie 2, 00570 Helsinki

Päivämäärä

16. - 18.12.2022
mennyt tapahtuma!

Kellonaika

18:30 - 16:00

Hinta

220,00€

Kohderyhmät

Jatkokurssi,
Peruutettu,
SYKSY 2022
HUOM: Tämä työpaja siirtyy huhtikuulle. Päivämäärä tarkentuu pian!

Rajat ja rakkaus: staccato-työpaja

Opettajana Karoliina Valontaival

“Uskallus asettaa rajoja edellyttää rohkeutta rakastaa itseään silloinkin, kun ottaa sen riskin, että tuottaa pettymyksen toiselle.”
– Brene Brown
“Rajat ovat edellytys myötätunnolle ja empatialle. Emme voi muodostaa yhteyttä toiseen, jos ei ole selkeyttä siitä mihin itse päättyy ja mistä toinen alkaa. Jos ihmisten välillä ei ole autonomiaa, ei myöskään ole myötätuntoa tai empatiaa, ainoastaan epätervettä yhteenkietoutuneisuutta.”
– Brene Brown
(Suomennokset: Karoliina Valontaival)

Tässä työpajassa sukellamme 5Rytmiä-harjoituksen toisen “rytmin” eli staccaton maailmaan. Staccato on kehollinen matka omaan totuuden ja oman äänen äärelle. Harjoittelemme tanssissa herkkyyttä kuunnella sitä sekä rohkeutta antaa tälle äänelle liikkeellinen ilmaisumuoto.

Staccato myös kutsuu meitä aitoon yhteyteen niin itsemme kuin muiden kanssa. Turvallinen yhteys toiseen voi muodostua, kun tunnistamme omat rajamme, olemme turvassa itsemme kanssa, uskallamme sanoa kyllä ja ei: rajat mahdollistavat terveen erillisyyden ja turvallisen yhteyden. Etsimme ruumiillisia ääriviivojamme liikkeen kautta, ihon rajapintaa joka erottaa sisäisen todellisuutemme ulkoisesta tilasta. Mistä minä alan ja mihin minä päätyn? Liikkeen kautta hahmotamme omaa tilaamme ja tutkimme, miten otamme oman tilan haltuun, seisomme tukevasti omilla jaloillamme ja kannattelemme itseämme. Tutkimme tanssien ja kehollisin harjoittein, millaista on asettaa tai olla asettamatta rajoja; miten keho sanoo kyllä ja ei – ja miten kuulemme tämän ruumiillisen äänen itsessämme. Jotta voi sanoa täydestä sydämestään kyllä, pitää tunnistaa ja osata sanoa ei. Milloin rajat palvelevat ja suojelevat meitä? Milloin rajoista tulee rajoite? Ovatko rajat tuttuja vai vieraita – ja olemmeko kynnysmattoja vai liian tiukkia tai kontrolloivia? Millaisia ovat rakkaudelliset rajat? Voinko olla lempeä ja jämpti samaan aikaan?

Rajoilla voimme rakastaa itseämme, esimerkiksi tunnistaa omaa jaksamista ja suojella omia voimavaroja. Rajoilla voimme myös rakastaa ihmisiä ympärillämme ja olla aidosti inhimillisiä. Rajoihin voi nojata ja niiden sisällä pehmentyä ja sulaa. Liian jäykiksi käyneitä kaavoja ja rajoitteita voi purkaa, ja etsiä reittiä jostain pinttyneestä raikkaaseen, uuteen, avaraan mahdollisuuksien tilaan. Staccatossa voimme opetella herkkyyden ja voiman sekä lempeyden ja selkeyden kutkuttavaa yhdistelmää.

Staccato-rytmin lisäksi työpajassa ilman muuta tanssitaan koko 5Rytmiä-harjoitus eli aalto läpi. Työskentelyn keskiössä on kuitenkin staccato-rytmin tarjoamat teemat. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Työpaja tarjoaa tilaa ennen kaikkea kysymiselle, ihmettelylle, uteliaisuuden herättelylle, hapuilulle ja uuteen astumiselle turvallisessa tilassa. Valmiita vastauksia ei tarvitse olla, eikä kaikkiin kysymyksiin tarvitse löytää vastausta viikonlopun aikana. Omiin rajoihin tutustuminen on elämänmittainen matka, joka eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa näyttäytyy eri tavoin. Tervetuloa tutkimaan armollisessa, hyväksyvässä ilmapiirissä, kuka sinä olet tänään, tässä ja nyt.

DISCLAIMER: tämä työpaja ei ole psykoterapiaa eikä se korvaa psykoterapiaa. Tanssi ja kehollinen työskentely ovat vahvoja työkaluja ja voivat herättää vahvoja tuntemuksia ja tunteita. Ne voivat myös tukea, auttaa ja edistää omaa meneillään olevaa psykoterapiaprosessia. Työpajaan osallistuminen edellyttää kuitenkin jokaiselta halua ja kykyä kannatella itseään, kohdata itseään ja omia tunteitaan sekä olla läsnä myös muille. Työpajaa ei suositella, jos elämässä on meneillään jokin erittäin akuutti mielenterveys- tai muu kriisi, joka vaatii toisenlaista, yksilöllistä tukea ja apua. Olethan yhteydessä, jos olet epävarma, soveltuuko tämä työpaja sinun elämäntilanteessasi. Työpajassa keskiössä on ryhmäprosessi eikä yksilöllinen tuki ole mahdollista. 

Jatkotason työpaja:

Tämä on jatkotason työpaja, joka edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmiä-harjoituksesta (vähintään yksi koko viikonlopun mittainen työpaja tai viisi viikkotuntia, tai esim. yhden päivän työpaja ja lisäksi 2 viikkotuntia). Riittää, että tämä ennakkokokemus tulee täyteen ennen työpajaa, jos ei ilmoittautuessa sitä vielä ole. Erinomainen johdanto tähän työskentelyyn on lokakuun alun Flow-työpaja, joka johdattelee syväsukellukseen 5Rytmiä-harjoituksen ensimmäiseen rytmiin (flowing).

 

Opettajasta:

Karoliina Valontaival on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja. Karoliinan vankka ammattitaito perustuu monipuoliseen koulutustaustaan taiteen, tieteen ja kehollisuuden parissa sekä pitkään työhistoriaan erilaisten ryhmien ohjaajana. Hän luo turvallisen ja kutsuvan tilan, johon on helppo tulla, sekä loihtii inspiroivat musiikit tanssin tueksi. Karoliina asuu Helsingissä ja opettaa myös muilla paikkakunnilla Suomessa.

 

 

Aikataulut:

PERUUTETTU: pe-su 16.-18.12.2022

TYÖPAJA SIIRTYY HUHTIKUULLE 2023, joko 31.3.-2.4.2023 tai 14.-16.4.2023. Tämä tarkentuu pian!

 

Hinta:

210€ ennakkohinta (voimassa 31.10.2022 asti)
250€ perushinta

Hinta sis. alv. 10%

 

Sijainti:

Kulosaaren koulun liikuntasali (Brändö gymnasiet)
Ståhlbergintie 22
00570 Helsinki

Klikkaa tästä jos alla oleva Google Maps ei toimi.

Ilmoittautuminen:

HUOM: Tämä on jatkotason työpaja, joka edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmiä-tanssista (vähintään yksi seuraavista: yksi koko viikonlopun työpaja tai viisi viikkotuntia tai yhden päivän työpaja ja kaksi viikkotuntia).

Ilmoittaudu

 

Facebook-tapahtuma

 

Peruutusehdot:

Ilmoittautumalla 5Rytmin tanssikurssille hyväksyt peruutusehdot.

Vahvistat ilmoittautumisellasi, että osallistut kurssille täysin omalla vastuulla. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten tapaturmien varalta. Jokainen on itse myös vastuussa kaikesta omasta aineellisesta omaisuudestaan (ml. silmälaseista, vaatteista, jne.) sekä vahingoista joita aiheuttaa muille tai muiden omaisuudelle. 5Rhythms ei ole terapiaa, eikä se korvaa terapiasuhdetta laillistetun psykoterapeutin kanssa. Käyttämällä tätä sivustoa www.valontaival.com hyväksyt myös verkkosivuston tekijänoikeudet.