Syksyn 2020 5Rytmiä-tunnit

5RYTMIÄ TUNNIT

SYKSY 2020

TUNNIT HELSINGISSÄ

MILLOIN:

TIISTAISIN klo 18-20
11.8.-15.12.2020

 

MISSÄ:

Helsinki Dance Central
Sörnäisten rantatie 33 C, 4. krs
00550 Helsinki

Sisäänkäynti Pääskylänkadun ja Sörnäisten rantatien kulmasta (EasyFit -kyltti), raput ylös ja kävele käytävää pitkin kunnes tulee C-rappu. Hissillä ylös 4. kerrokseen. Opasteet myös paikan päällä!

 

ILMOITTAUTUMINEN:

Ryhmän koko rajattu koronatilanteen vuoksi. Ennakkoilmoittautuminen pakollista.

TUNTIKUVAUKSET & KENELLE SOPII

Kaipaatko lisää luovuutta elämääsi? Haluatko liikkua kokonaisvaltaisesti ja tutustua kehollisuuteesi? Onko tarvetta purkaa fyysiset jännitykset kehosta ja painolastit harteiltasi? Etsitkö mielen tyyneyttä sekä avaraa ja läsnäolevaa olemista? Tykkäätkö tai haluaisitko tanssia, mutta koreografiat ja askelkuviot eivät ole sinun juttusi?

5Rytmiä® on kokonaisvaltainen, matalan kynnyksen luovan liikkeen menetelmä, joka sopii kaikille iästä, kehotyypistä, sukupuolesta, liikunnallisesta taustasta tai rytmitajusta riippumatta. Koreografiaa ei ole, vaan liike kumpuaa jokaisen omasta ainutlaatuisesta ilmaisusta. Tätä ilmaisua tukee selkeä rakenne: viisi eri “rytmiä” eli liikelaatua johdattelevat liikkeen monipuoliseen tutkimiseen. Strukturoitu vapaus mahdollistaa uudenlaiset liikkeet, uudet ulottuvuudet ja antaa suuntaa keholliselle mielikuvitukselle.

Aiempi kokemus tai tanssitausta ei ole tarpeen. Et tarvitse muuta kuin itsesi, uteliaisuutesi, mukavat vaatteet joissa liikkua, paljaat jalat tai tanssitossut sekä vesipullon. Kaikki muu löytyy paikan päältä. Tanssi mukautuu kaikenlaisiin energiantasoihin ja fyysisiin rajoituksiin. 5Rytmin luonnollinen kaari energisoi, eheyttää ja voimauttaa. Tule sellaisena kuin olet!

SOPII KAIKILLE

5Rytmiä sopii kaikille riippumatta iästä, sukupuolesta, kehotyypistä, liikunnallisesta taustasta tai fyysisistä rajoitteista. Tunnit ovat avoimia kaikille 15-vuotiaille.

Katsothan UKK-osion, mikäli sinulla on esim. akuuttimielenterveyteen liittyvä ongelma, skitsofrenia tai suurempi liikuntarajoite.

KAIKEN TASOISET LIIKKUJAT TERVETULLEITA

Alkeis- tai jatkotason tunteja ei ole erikseen. Kaiken tasoiset liikkujat ovat tervetulleita kaikille tunneille ja mukaan voi tulla milloin vain.

UNOHDA ASKELKUVIOT JA SUORITUSPAINEET

5Rytmissä opit löytämään oman ainutlaatuisen tapasi liikkua. 

MONIPUOLINEN, ENERGISOIVA JA EHEYTTÄVÄ TUNTI

Tunti sisältää alkulämmittelyn, joka on tärkeä osa harjoitusta. 5Rytmiä sisältää sekä hitaita että vauhdikkaampia osuuksia. Sen luontainen kaari energisoi väsyneen, kirkastaa ja selkeyttää mielen. Musiikki, harjoitteet ja muu sisältö vaihtelee, mutta 5Rytmin peruspilarit (eli eri rytmit ja niiden muodostama ”aalto”) on sama. Jokainen tunti on omanlaisensa kokonaisuus. Koskaan ei voi tanssia samaa tanssia kahdesti!

TANSSI TAIPUU TARPEISIISI

Liikettä on aina mahdollista mukauttaa oman jaksamisen ja fyysisten tarpeiden mukaisesti.

ILMOITTAUDU ENNAKKOON

Tunneille tulee ilmoittautua viimeistään 1 tunti ennen tanssin alkua. Katso ilmoittautumisohjeet täältä.