USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Tunnit (Helsinki, Tampere, Turku)

Miten ilmoittaudun tunnille?

Ilmoittaudu ennakkoon varmistaaksesi paikan tunnilta varausjärjestelmän kautta. Helsingin tunnit: ilmoittaudu viimeistään 1 tunti ennen tanssin alkua. Tampere & Turku: ilmoittaudu viimeistään edellisenä päivänä (24 h ennen tanssin alkua).

On mahdollista ilmoittautua ovella, mikäli tunnilla on tilaa. Otamme vastaan kortti- ja mobiilimaksuja (Apple, Google ja Samsung Pay). Emme ota vastaan käteismaksuja emmekä valitettavasti myöskään mitään liikunta- tai virikesetelejä.

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen

Mitä tarvitsen mukaan tunnille?
  • Vesipullon
  • Joustavat, mukavat vaatteet (+ kerrospukeutuminen)
  • Tanssimme avojaloin (tai tanssitossuissa)
  • Avoimen mielen
Millä kielellä opetus tapahtuu?

Ohjaan suomeksi. Usein tunneilla käy ihmisiä, jotka eivät puhu suomea ja tällöin annan osan ohjeista myös englanniksi.

Milloin on seuraava tunti?

Katso vuoden 2020 tunnit Helsingissä, Tampereella & Turussa täältä (kevätkausi). Tunnit ja työpajat löytyvät myös uudesta varausjärjestelmästä täältä.

Mihin asti sarjakortit ovat voimassa?

1.1.2020 alkaen:

4 kerran kortti on voimassa 3 kk ostopäivästä Helsingissä ja Tampereella; ja 4 kk ostopäivästä Turussa.
10 kerran kortti on voimassa 5 kk ostopäivästä

Katso kausi- ja muiden sarjakorttien voimassaoloajat ajanvarausjärjestelmästä (prepaid-kortit -valikon alla).

Minulla on fyysinen rajoite tai erityistarve

Tanssi on mukautettavissa jokaisen oman fyysisen kapasiteetin ja jaksamisen mukaan. On mahdollista tanssia esimerkiksi tuolilla tai välillä lattialla ja löytää lepoa liikkeessä. Tanssi soveltuu monenlaisille kehoille ja myös esim. raskauden aikana. Kivun tai fyysisen rajoitteen ei välttämättä tarvitse olla este tanssimiselle, vaan se voi myös palvella mahdollisuutena löytää uudenlaisia tapoja liikkua. Teatterikorkeakoulun tilat eivät ole aivan täysin esteettömät, joten tilat eivät kovin liikuntarajoitteiselle valitettavasti sovi. Jos sinulla on vaativa fyysinen erityistarve otathan yhteyttä jo ennen tunnille ilmoittautumista, jotta voimme yhdessä keskustella tilanteestasi. Keskustelethan tarvittaessa myös sinua hoitavan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tanssin soveltumisesta sinun tilanteeseesi. Vähemmän vaativien fyysisten rajoitteiden tai erityistilanteiden (kuten raskaus tms) osalta: kerrothan opettajalle tilanteestasi kun saavut tunnille, niin hän voi tarvittaessa neuvoa liikkeen mukauttamisesta. 

En ole koskaan ennen tanssinut 5Rytmiä

Katso info ensikertalaisille täältä.

Kenelle tunnit sopivat?

Tiistain viikkotunnit ovat avoimia kaikille yli 15-vuotiaille, niin ensikertalaisille kuin pitempään tanssineille. Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa: jo heti kauden alussa tai loppupuolellakin. Aina on oikea aika tulla tanssimaan.

Aiempaa tanssitaustaa, rytmitajua tai mitään muitakaan ennakkotietoja tai -taitoja et tarvitse!

Mutta enhän minä osaa tanssia!

Tunneille et tarvitse rytmitajua, tanssitaustaa tai mitään muitakaan taitoja. Kynnys liikkumiseen on hyvin matala. Jos osaat kävellä ja liikuttaa käsiäsi, sinulla on toivoa! On mahdollista kuoria esiin tanssija, joka lymyilee sisälläsi. Näillä tanssitunneilla et voi epäonnistua tai tehdä virheitä. Nautimme jokaisen ainutlaatuisesta tavasta liikkua.

Voinko ottaa lapsen mukaan?

Kantorepussa tai -liinassa kulkeva pieni sylivauva voi tulla aikuisen mukaan tunnille kuulosuojaimilla varustettuna. Viikkotunnit on suunnattu aikuisille. Taaperoille ja leikki-ikäisille en suosittele avointa viikkotuntia, sillä lapset tarvitsevat lyhyemmän tunnin ja lapsille suunnatun tuntirakenteen. Seuraa postituslistaa ja kurssikalenteria mahdollisista perhe-tanssitunneista tulevaisuudessa!

Mitkä maksuvälineet käyvät?

Jos ilmoittaudut ennakkoon varausjärjestelmän kautta, maksutapoina on: verkkopankki-, debit- tai luottokortti- sekä mobiilimaksut (ml. Mobile Pay) ja Jousto/Euroloan-osamaksut.

Ovella otamme vastaan kortti- ja mobiilimaksuja (Apple, Google ja Samsung Pay). Emme ota vastaan käteismaksuja tai liikunta/virikeseteleitä.

Mitkä ovat sarjakorttien käyttöehdot?

1.1.2020 alkaen kaikki uudet sarjakortit ovat sähköisinä uudessa ajanvarausjärjestelmässä. Siirtymävaiheen aikana vanhan, voimassaolevan pahvisen sarjakortin voi käyttää loppuun.

Sarjakortti on henkilökohtainen eikä sillä ole vaihto- tai palautusoikeutta. Käyttämättä jääneitä tunteja ei voi vaihtaa rahaksi eikä niitä voi siirtää toiselle kaudelle tai toiselle käyttäjälle. Poikkeuksena pitkittynyt sairaus: jos on yli 2 viikkoa kestävä sairausloma, sarjakortin voimassaoloaikaa voidaan pidentää sopimuksen mukaan, mikäli asiasta on sovittu ennen kortin umpeutumista.

Sarjakortti on kaupunkikohtainen ja käy kaikille Karoliinan ohjaamiille 5Rytmiä-tunneille kyseisellä alueella.

Minulla on akuutti mielenterveysongelma

Tanssi tekee hyvää, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Nykyään tutkitaan paljon tanssin merkitystä esimerkiksi masennuksen hoidossa jne. Tanssi, luovuus ja kehollisuus kuuluvat kaikille. Mutta jos on akuutti, isompi mielenterveysongelma, pitää yhdessä harkita tanssin soveltuvuutta tämän hetkisessä elämäntilanteessasi. Vaikka 5Rytmiä usein koetaan hyvin eheyttävänä ja terapeuttisena menetelmänä, se ei ole terapiaa eikä voi korvata terapiasuhdetta laillistetun terapeutin kanssa, enkä minä ole terapeutti tai toimi terapeutin roolissa. Lisäksi 5Rytmin voidaan kokea voimakkaana menetelmänä. Tanssi tapahtuu ryhmätilanteessa, jossa minun ei ole mahdollista tarjota yksilöllistä ohjausta. Jos sinulla on esim. hiljattain ollut psykoosi tai kärsit akuutisti skitsofreniasta, suosittelen odottamaan avoimelle viikkotunnille osallistumista, kunnes vointi on riittävän stabiili. Ja sitten suosittelen ottamaan minuun yhteyttä etukäteen, jotta voimme varmistaa turvalliset tanssiolosuhteet kaikille.

Työpajat

Miten voin jaksaa tanssia kokonaisen päivän tai viikonlopun?

5Rytmissä jokainen liikkuu omaan tahtiin ja omaa jaksamista sekä energian tasoa mukaillen ja kuunnellen. Tanssissa on sekä hitaita että vauhdikkaita osuuksia. Aalto luo luonnollisen kaaren harjoitukselle: se itsessään energisoi ja virkistää. Vaikka saapuisi kuinka väsyneenä tanssilattialle, on hämmästyttävää, miten liikkuessa löytyy lepoa ja miten paljon tanssi voimistaa. Tule rohkeasti mukaan!

Pitääkö työpajoihin ilmoittautua etukäteen?

Kyllä. Tammikuun 2020 työpajoihin on ilmoittautuminen vielä vanhan, tällä sivustolla olevan verkkokaupan kautta. Kaikkiin muihin työpajoihin on ilmoittautuminen uuden ajanvarausjärjestelmän kautta.

Voiko työpajaan osallistua vain osittain?

Viikonlopputyöpajoihin voi pääsääntöisesti osallistua joko koko viikonlopuksi, vain lauantaiksi & sunnuntaiksi tai vain perjantai-illaksi. Varmistathan kyseisen työpajan tapahtumasivulta! Työpaja on kokonaisuus, johon on tärkeää osallistua alusta loppuun. Sitoutuminen koko matkaan on tärkeää myös ryhmän kannalta. Ei ole mahdollista tulla viikonloppuna vain yhdeksi päiväksi, ellei sitä ole erikseen mainittu työpajan kuvaukessa.

Ilmoittauduin työpajaan. Milloin saan lisätietoa?

Lähetän infokirjeen noin viikkoa ennen työpajaa. Kurssikirjeessä on mm. aikataulut, sijainnit, saapuminen ja mitä työpajaan tarvitsee mukaan.

Minulla on fyysinen rajoite

Ks. ystävällisesti ylempää (tunnit-kohdan alta löytyy myös ”fyysinen rajoite” -osio.

Kenelle työpajat sopivat?

Waves-tason työpajat ovat avoimia kaikille, myös aloittelijoille. Heartbeat-tason työpaja edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä, vähintään 15 tuntia (= 7-8 viikkotuntia tai yksi Waves-tason viikonlopputyöpaja). Cycles-tason työpajat edellyttävät kokemusta sekä Waves- että Heartbeat-työpajoista. Mirrors-tason työpajat edellyttävät Waves, Heartbeat, ja Cycles -kokemusta. Muut harjoitusmuodot eivät korvaa tätä vaadittua kokemusta 5Rytmistä, vaan aikaisempi kokemus pitää olla nimenomaan 5Rytmin parista.

Usein Heartbeat-työpajan yhteydessä on avoin, Waves-tason perjantai-ilta, joka on avoin kaikille, myös aloittelijoille.

Millä kielellä opetus tapahtuu?

Kansainvälisten opettajien työpajoissa opetuskieli on englanti. Tärkeimmät ohjeet voidaan tulkata suomeksi tarpeen mukaan.

Omat työpajat ohjaan suomeksi. Tarvittessa annan osan ohjeista myös englanniksi.

Mitkä maksuvälineet käyvät?
  • 1.1.2020 alkaen kaikki ilmoittautumiset ja maksut menevät uuden ajanvarausjärjestelmän kautta. Siellä maksutapoina on: verkkopankki-, debit- tai luottokortti- sekä mobiilimaksut ja Jousto/Euroloan-osamaksut.
Milloin on seuraava työpaja?

Tammikuun 2020 työpajat ovat vielä vanhassa kalenterissa ja verkkokaupassa. Katso lista tulevista työpajoista täältä.

Muut työpajat tulevat uuteen ajanvarausjärjestelmään: www.varaaheti.fi/5rytmia

Minulla on akuutti mielenterveysongelma

Tanssi tekee hyvää, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Nykyään tutkitaan paljon tanssin merkitystä esimerkiksi masennuksen hoidossa jne. Tanssi, luovuus ja kehollisuus kuuluvat kaikille. Mutta jos on akuutti, isompi mielenterveysongelma, pitää yhdessä harkita tanssin soveltuvuutta tämän hetkisessä elämäntilanteessasi. Vaikka 5Rytmiä usein koetaan hyvin eheyttävänä ja terapeuttisena menetelmänä, se ei ole terapiaa eikä voi korvata terapiasuhdetta laillistetun terapeutin kanssa, enkä minä ole terapeutti tai toimi terapeutin roolissa. Lisäksi 5Rytmin voidaan kokea voimakkaana menetelmänä. Tanssi tapahtuu ryhmätilanteessa, jossa työpajan ohjaajan ei ole mahdollista tarjota yksilöllistä ohjausta. Etenkin Heartbeat-tason työpajat edellyttävät riittävää mielenterveydellistä vakautta, kykyä kannatella itseään ja pintaan nousevia tunteita ja tuntemuksia sekä toimimaan ryhmässä. Jos sinulla on esim. hiljattain ollut psykoosi tai kärsit akuutisti skitsofreniasta, suosittelen odottamaan avoimelle viikkotunnille osallistumista, kunnes vointi on riittävän stabiili. Ja sitten suosittelen ottamaan minuun yhteyttä etukäteen, jotta voimme varmistaa turvalliset tanssiolosuhteet kaikille.

Postituslista

Miten voin liittyä postituslistalle?

Tilaa uutiskirje täältä.

Näin saat Gmailin ja uutiskirjeen yhteensopiviksi

1. Lisää osoitteeni yhteystietoihisi:

Joko

a) etsi lähettämäni sähköposti ja pidä hiiri tai sormi lähettäjän nimen päällä klikkaamatta sitä. Esiin ilmestyy laatikko. Klikkaa siitä ”lisää yhteystietoihin”.

TAI b) avaa oikeasta ylänurkasta ruutuvalikko ja sieltä ”Contacts” eli ”Yhteystiedot” ja lisää sähköpostiosoitteeni karoliina@valontaival.com yhteystietoihisi.

2. Gmailin inbox-tyypit

Uutiskirje saattaa löytyä Gmailista ”Promotions” -välilehden alta mikäli sinulla on käytössä Inbox oletusmoodissa (Default) ja tällöin pitää muistaa aina käydä lukemassa tältä välilehdeltä sähköpostit. Jos haluat kaikki sähköpostisi erottelemattomina samaan Inboxiin, valitse ”Unread first”. Löydät valikon klikkaamalla pientä kolmiota Inbox-otsikon vieressä. (HUOM: mobiililaitteella kaikki sähköpostit näkyvät samassa kansiossa.)

3. Tarkista roskapostisi.

Jos uutiskirje löytyy sieltä, klikkaa sähköpostin vieressä olevaa ruutua ja sitten ylempää valikosta ”Not spam”. Sitten aloita kohdasta 1.

Etkö löytänyt etsimääsi vastausta?

Palaa asiakaspalvelusivulle ja ota yhteyttä!