USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Viikkotunnit

Miten ilmoittaudun viikkotunneille?

Helsingin tunnit toimivat ns. drop-in -periaatteella, eli tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen ja maksu tapahtuu paikan päällä. Sarjakortin voi halutessaan ostaa ennakkoon verkkokaupasta. Poikkeuksena on Heräämö-aamutunti sunnuntaisin, jonne voi ostaa kertalipun myös etukäteen.

Tampereen tunneille voi ilmoittautua etukäteen tai ovella, mikäli kurssilla on vielä tilaa. Löydät ilmoittautumisen sekä kurssikalenterin kautta että kauppa-sivun kautta.

Mitä tarvitsen mukaan tunnille?
  • Vesipullon
  • Joustavat, mukavat vaatteet (+ kerrospukeutuminen)
  • Tanssimme avojaloin (tai tanssitossuissa)
  • Avoimen mielen
Millä kielellä opetus tapahtuu?

Ohjaan suomeksi. Usein tunneilla käy ihmisiä, jotka eivät puhu suomea ja tällöin annan osan ohjeista myös englanniksi.

Milloin on seuraava viikkotunti?

Katso lista tulevista viikkotunneista täältä ja koko kurssikalenteri täältä. Molemmista näkyy myös poikkeukset (jolloin viikkotuntia ei ole).

Mihin asti sarjakortit ovat voimassa?

HELSINKI: 1.1.2019 alkaen sarjakortit ovat voimassa 6 kk ostopäivästä lähtien.

TAMPERE: Sarjakortti on voimassa yhden kauden kerrallaan (syyskausi tai kevätkausi).

Minulla on fyysinen rajoite

Tanssi on mukautettavissa jokaisen oman fyysisen kapasiteetin ja jaksamisen mukaan. On mahdollista tanssia esimerkiksi tuolilla tai välillä lattialla ja löytää lepoa liikkeessä. Tanssi soveltuu monenlaisille kehoille! Kivun tai fyysisen rajoitteen ei välttämättä tarvitse olla este tanssimiselle, vaan se voi myös palvella mahdollisuutena löytää uudenlaisia tapoja liikkua. Teatterikorkeakoulun tilat eivät ole aivan täysin esteettömät, joten tilat eivät kovin liikuntarajoitteiselle valitettavasti sovi.

Kenelle tunnit sopivat?

Tiistain viikkotunnit ovat avoimia kaikille yli 15-vuotiaille, niin ensikertalaisille kuin pitempään tanssineille. Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa: jo heti kauden alussa tai loppupuolellakin. Aina on oikea aika tulla tanssimaan.

Aiempaa tanssitaustaa, rytmitajua tai mitään muitakaan ennakkotietoja tai -taitoja et tarvitse!

Mutta enhän minä osaa tanssia!

Tunneille et tarvitse rytmitajua, tanssitaustaa tai mitään muitakaan taitoja. Kynnys liikkumiseen on hyvin matala. Jos osaat kävellä ja liikuttaa käsiäsi, sinulla on toivoa! On mahdollista kuoria esiin tanssija, joka lymyilee sisälläsi. Näillä tanssitunneilla et voi epäonnistua tai tehdä virheitä. Nautimme jokaisen ainutlaatuisesta tavasta liikkua.

Voinko ottaa lapsen mukaan?

Kantorepussa tai -liinassa kulkeva pieni sylivauva voi tulla aikuisen mukaan tunnille kuulosuojaimilla varustettuna. Viikkotunnit on suunnattu aikuisille. Taaperoille ja leikki-ikäisille en suosittele avointa viikkotuntia, sillä lapset tarvitsevat lyhyemmän tunnin ja lapsille suunnatun tuntirakenteen. Seuraa postituslistaa ja kurssikalenteria mahdollisista perhe-tanssitunneista tulevaisuudessa!

Mitkä maksuvälineet käyvät?
  • Ovella / Drop-in: Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit, Apple Pay, käteinen (mieluiten tasaraha) sekä Enredin Ticket Duo ja Virike -etuudet (kortti- ja mobiilimaksut). Smartumin liikuntasetelit eivät valitettavasti käy.
  • Etukäteen verkkokaupan kautta (maksutavat: verkkopankki-, debit- tai luottokortti- sekä mobiilimaksut ja Jousto/Euroloan-osamaksut)
Mitkä ovat sarjakorttien käyttöehdot?
Sarjakortti on henkilökohtainen. S Käyttämättä jääneitä tunteja ei voi vaihtaa rahaksi eikä niitä voi siirtää toiselle kaudelle (poikkeuksena pitkittynyt sairaus: sarjakortin voimassaoloaikaa voidaan pidentää, mikäli asiasta on sovittu ennen kortin umpeutumista).

HELSINKI: Sarjakorttia voi käyttää tiistain ja torstain viikkotunneilla sekä lisämaksusta Heräämössä.

TAMPERE: Sarjakorttia voi käyttää sekä maanantain että perjantain tunneilla.

Minulla on akuutti mielenterveysongelma

Tanssi tekee hyvää, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Nykyään tutkitaan paljon tanssin merkitystä esimerkiksi masennuksen hoidossa jne. Tanssi, luovuus ja kehollisuus kuuluvat kaikille. Mutta jos on akuutti, isompi mielenterveysongelma, pitää yhdessä harkita tanssin soveltuvuutta tämän hetkisessä elämäntilanteessasi. Vaikka 5Rytmiä usein koetaan hyvin eheyttävänä ja terapeuttisena menetelmänä, se ei ole terapiaa eikä voi korvata terapiasuhdetta laillistetun terapeutin kanssa, enkä minä ole terapeutti tai toimi terapeutin roolissa. Lisäksi 5Rytmin voidaan kokea voimakkaana menetelmänä. Tanssi tapahtuu ryhmätilanteessa, jossa minun ei ole mahdollista tarjota yksilöllistä ohjausta. Jos sinulla on esim. hiljattain ollut psykoosi tai kärsit akuutisti skitsofreniasta, suosittelen odottamaan avoimelle viikkotunnille osallistumista, kunnes vointi on riittävän stabiili. Ja sitten suosittelen ottamaan minuun yhteyttä etukäteen, jotta voimme varmistaa turvalliset tanssiolosuhteet kaikille.

Työpajat

Miten voin jaksaa tanssia kokonaisen päivän tai viikonlopun?

5Rytmissä jokainen liikkuu omaan tahtiin ja omaa jaksamista sekä energian tasoa mukaillen ja kuunnellen. Tanssissa on sekä hitaita että vauhdikkaita osuuksia. Aalto luo luonnollisen kaaren harjoitukselle: se itsessään energisoi ja virkistää. Vaikka saapuisi kuinka väsyneenä tanssilattialle, on hämmästyttävää, miten liikkuessa löytyy lepoa ja miten paljon tanssi voimistaa. Tule rohkeasti mukaan!

Pitääkö työpajoihin ilmoittautua etukäteen?

Kyllä. Usein työpajat täyttyvät hyvissä ajoin, joten ennakkoilmoittautuminen on suositeltavaa. Mikäli työpajoissa on vielä tilaa ja on mahdollista ilmoittautua vasta ovella, ilmoitan tästä postituslistallani sekä Facebookissa tapahtuman sivulla ja omalla Facebook-sivullani.

Voiko työpajaan osallistua vain osittain?

Viikonlopputyöpajoihin voi pääsääntöisesti osallistua joko koko viikonlopuksi, vain lauantaiksi & sunnuntaiksi tai vain perjantai-illaksi. Varmistathan kyseisen työpajan tapahtumasivulta! Työpaja on kokonaisuus, johon on tärkeää osallistua alusta loppuun. Sitoutuminen koko matkaan on tärkeää myös ryhmän kannalta. Ei ole mahdollista tulla viikonloppuna vain yhdeksi päiväksi, ellei sitä ole erikseen mainittu työpajan kuvaukessa.

Ilmoittauduin työpajaan. Milloin saan lisätietoa?

Lähetän infokirjeen noin viikkoa ennen työpajaa. Kurssikirjeessä on mm. aikataulut, sijainnit, saapuminen ja mitä työpajaan tarvitsee mukaan.

Minulla on fyysinen rajoite

Tanssi on mukautettavissa jokaisen oman fyysisen kapasiteetin ja jaksamisen mukaan. On mahdollista tanssia esimerkiksi tuolilla tai välillä lattialla ja löytää lepoa liikkeessä. Tanssi soveltuu monenlaisille kehoille! Kivun tai fyysisen rajoitteen ei välttämättä tarvitse olla este tanssimiselle, vaan se voi myös palvella mahdollisuutena löytää uudenlaisia tapoja liikkua. Teatterikorkeakoulun tilat eivät ole aivan täysin esteettömät, joten tilat eivät kovin liikuntarajoitteiselle valitettavasti sovi.

Kenelle työpajat sopivat?

Waves-tason työpajat ovat avoimia kaikille, myös aloittelijoille. Heartbeat-tason työpaja edellyttää aiempaa kokemusta 5Rytmistä, vähintään 15 tuntia (= 7-8 viikkotuntia tai yksi Waves-tason viikonlopputyöpaja). Cycles-tason työpajat edellyttävät kokemusta sekä Waves- että Heartbeat-työpajoista. Mirrors-tason työpajat edellyttävät Waves, Heartbeat, ja Cycles -kokemusta. Muut harjoitusmuodot eivät korvaa tätä vaadittua kokemusta 5Rytmistä, vaan aikaisempi kokemus pitää olla nimenomaan 5Rytmin parista.

Usein Heartbeat-työpajan yhteydessä on avoin, Waves-tason perjantai-ilta, joka on avoin kaikille, myös aloittelijoille.

Millä kielellä opetus tapahtuu?

Kansainvälisten opettajien työpajoissa opetuskieli on englanti. Tärkeimmät ohjeet voidaan tulkata suomeksi tarpeen mukaan.

Omat työpajat ohjaan suomeksi. Tarvittessa annan osan ohjeista myös englanniksi.

Mitkä maksuvälineet käyvät?
  • Etukäteen verkkokaupan kautta (maksutavat: verkkopankki-, debit- tai luottokortti- sekä mobiilimaksut ja Jousto/Euroloan-osamaksut)
  • Ovella / Drop-in: Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit, Apple Pay, sekä käteinen (mieluiten tasaraha). HUOM! Mitkään liikuntasetelit eivät valitettavasti käy työpajojen maksuvälineinä.
Milloin on seuraava työpaja?

Katso lista tulevista työpajoista täältä ja koko kurssikalenteri täältä.

Minulla on akuutti mielenterveysongelma

Tanssi tekee hyvää, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Nykyään tutkitaan paljon tanssin merkitystä esimerkiksi masennuksen hoidossa jne. Tanssi, luovuus ja kehollisuus kuuluvat kaikille. Mutta jos on akuutti, isompi mielenterveysongelma, pitää yhdessä harkita tanssin soveltuvuutta tämän hetkisessä elämäntilanteessasi. Vaikka 5Rytmiä usein koetaan hyvin eheyttävänä ja terapeuttisena menetelmänä, se ei ole terapiaa eikä voi korvata terapiasuhdetta laillistetun terapeutin kanssa, enkä minä ole terapeutti tai toimi terapeutin roolissa. Lisäksi 5Rytmin voidaan kokea voimakkaana menetelmänä. Tanssi tapahtuu ryhmätilanteessa, jossa työpajan ohjaajan ei ole mahdollista tarjota yksilöllistä ohjausta. Etenkin Heartbeat-tason työpajat edellyttävät riittävää mielenterveydellistä vakautta, kykyä kannatella itseään ja pintaan nousevia tunteita ja tuntemuksia sekä toimimaan ryhmässä. Jos sinulla on esim. hiljattain ollut psykoosi tai kärsit akuutisti skitsofreniasta, suosittelen odottamaan avoimelle viikkotunnille osallistumista, kunnes vointi on riittävän stabiili. Ja sitten suosittelen ottamaan minuun yhteyttä etukäteen, jotta voimme varmistaa turvalliset tanssiolosuhteet kaikille.

Postituslista

Miten voin liittyä postituslistalle?

Tilaa uutiskirje täältä.

Näin saat Gmailin ja uutiskirjeen yhteensopiviksi

1. Lisää osoitteeni yhteystietoihisi:

Joko

a) etsi lähettämäni sähköposti ja pidä hiiri tai sormi lähettäjän nimen päällä klikkaamatta sitä. Esiin ilmestyy laatikko. Klikkaa siitä “lisää yhteystietoihin”.

TAI b) avaa oikeasta ylänurkasta ruutuvalikko ja sieltä “Contacts” eli “Yhteystiedot” ja lisää sähköpostiosoitteeni [email protected] yhteystietoihisi.

2. Gmailin inbox-tyypit

Uutiskirje saattaa löytyä Gmailista “Promotions” -välilehden alta mikäli sinulla on käytössä Inbox oletusmoodissa (Default) ja tällöin pitää muistaa aina käydä lukemassa tältä välilehdeltä sähköpostit. Jos haluat kaikki sähköpostisi erottelemattomina samaan Inboxiin, valitse “Unread first”. Löydät valikon klikkaamalla pientä kolmiota Inbox-otsikon vieressä. (HUOM: mobiililaitteella kaikki sähköpostit näkyvät samassa kansiossa.)

3. Tarkista roskapostisi.

Jos uutiskirje löytyy sieltä, klikkaa sähköpostin vieressä olevaa ruutua ja sitten ylempää valikosta “Not spam”. Sitten aloita kohdasta 1.

Etkö löytänyt etsimääsi vastausta?

Palaa asiakaspalvelusivulle ja ota yhteyttä!