fbpx

Teachers

 • Karoliina Valontaival
  Karoliina Valontaival
  Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

  Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

 • Linda Tavio
  Linda Tavio
  Psykologi (PsM), integratiivinen psykoterapeutti

  Linda Tavio on psykologi, vastavalmistunut integratiivinen psykoterapeutti & improvisaatio-ohjaaja. Hän panostaa ohjaajana keholliseen, tarvelähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen. Lindan utelias, salliva ja eläytyvä läsnäolo rohkaisee sinuakin heittäytymään hetkeen.

Labbnäs lomakoti

Location

Labbnäs lomakoti
Labbnäsintie 66, 25870 Dragsfjärd
Website
https://labbnas.fi/fi/etusivu/
Category

Date

12. - 14.8.2022

Labels

Koulutus ammattilaisille

Kehollisuus ja kohtaaminen: kesäleiri psykoterapeuteille ja psykologeille (2022)

Kouluttajina Karoliina Valontaival ja Linda Tavio

 

 

Leiri on sinulle, joka kaipaat henkilökohtaisista tai ammatillisista syistä lisää kehollista itsetuntemusta. Miten olla kehollisesti läsnä itselleen ja toiselle? Leirin pääpaino on luovassa liikkeessä, tanssimeditaatiossa ja hengitykseen tutustumisessa: näiden avulla Karoliina johdattaa syvempään kosketukseen oman kehollisen rekisterin kanssa. 5Rytmiä® on luovan tanssin menetelmä, joka sopii kaikille liikunnallisesta taustasta tai rytmitajusta riippumatta, ja jossa liikettä tutkitaan ilman suorituspaineita. Tanssi vahvistaa myönteistä kehosuhdetta, itsetuntemusta, luovuutta ja rohkeutta heittäytyä.

Lindan työpajoissa tutkimme kollegiaalisessa tunnelmassa, miten antaa vuorovaikutuksessa tilaa ja huomiota omille ja toisen kokemuksille. Tutkimme kehollisten viestien tavoittamista, sanoittamista, intensifiointia ja säätelyä.

Leirillä on mahdollisuus irti päästämiseen, leikkiin, rauhoittumiseen ja maadoittumiseen, sen hetken tarpeista käsin. Labbnäsin järvimaisema, herkullinen lähiruoka, sauna ja luonnonrauha kutsuvat päästämään irti arjesta, laskeutumaan omaan kehoon ja syventymään yhteiseen prosessiin. Sydämellisesti tervetuloa tutkimusmatkalle juuri sellaisena kuin olet!

Leirille osallistuminen ei edellytä tanssitaustaa tai -taitoja. 5Rytmissä ei ole koreografiaa, askelsarjoja tai esiintymistä. Liikkuminen tapahtuu jokaisen omista lähtökohdista käsin, omaan kehoon tutustuen. Tarvitset mukaan uteliaisuutta, avointa mieltä sekä kiinnostusta kehoon ja hengitykseen. Leiri ei ole ohjaajakoulutus eikä anna osallistujalle pätevyyttä ohjata 5Rytmiä® tai oikeutta käyttää menetelmän osia tai sen nimeä. Lue lisää 5Rytmistä täällä.

 

Kokemuksia vuoden 2021 leiriltä:

Taustakuvat ovat kurssipaikalta (Labbnäs lomakoti)
Slide 1
"Aivan ihana leiri!

Turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri, aidosti läsnäolevien superammattilaisten taitava ohjaus, kaikin puolin hienosti suunniteltu ja odotukseni ylittävä kokonaisuus. Erityisesti keholliset jutut ja aistiminen ja liikkuminen ja muiden kohtaaminen esim liikeimproissa oli tosi antoisaa. Ohjaajien työpajat täydensivät upeasti toisiaan ja linkittyvät toisiinsa.”

Slide 2
"Muistan tämän leirin aina.

Se oli upea, ainutlaatuinen leiri ihmisyyden ja inhimillisyyden äärellä. Musta oli tosi hyvä, että oli rajattu vain psykologeihin, psykoterapeutteihin ja opiskeleviin terapeutteihin. Mun kohdalla se lisäsi luottamusta ja heittäytymistä, että voi suorilta "luottaa" kaikkiin. Ja lisäksi tämän alan ihmiset kaipaavat lisää tällaistä!!”

Slide 7 Ruoka
"Paikka oli ihan täydellinen!

Todella herkullinen ja rakkaudella valmistettu ruoka, erityisruokavalioiden huomiointi ihan huipputasoa. Siistit, idylliset huoneet. Kaikki kauniisti laitettu ja mietitty koko paikassa niin sisällä kuin ulkona."

Slide 3
"Tämä leiri oli aidosti hyvin antoisa ja myönteistä muutosta tukeva kokemus!

Lämmin kiitos Karo ja Linda! Te molemmat tuitte omalla osuudellanne turvallisen, rakkaudellisen, eloisan, villin ja virtaavan tunnelman syntymistä. Teidän molempien tavat olla suhteessa ryhmään ja kaikkiin yksilöihin ovat todella empaattiset ja kohtaavat ja sensitiiviset toisen tarpeille. Ohjelma oli suunniteltu myös selvästi huolella ja ammattitaidolla. Siinä oli myös jouston varaa tilanteen mukaisesti. Tanssi, keholliset harjoitukset, teoria ja hengitys muodostivat yhdessä toisiaan tukevan kokonaisuuden. ”

Slide 4
"Sain leiriltä mukaan paljon:

kehollisia kokemuksia, elämyksiä, oivalluksia, rauhaa, lepoa, leikkiä, kokemuksen nähdyksi tulemisesta omana itsenäni, kokemuksen siitä että olen kokonainen ja tasapainossa itseni ja ympäristön kanssa sekä turvallista yhteisöllisyyttä."

Slide 5
"Leiri painotti kehollisuuden ja luovuuden tärkeyttä kaikessa työssä.

Itsetuntemuksen lisääntymisen kautta sain myös keinoja asuttua vuorovaikutukseen aidommin ja rehellisemmin."

Slide 6 Karoliina
"Karoliinan intuitiivinen, viisas ja sensitiivinen ryhmän ohjaaminen

tanssissa ja hengitysharjoituksissa tuki omaa prosessiani loistavasti. Karoliina tarjosi jatkuvasti mahdollisuuksia tai portteja erilaisiin kokemuksiin sekä herkästi että heittäytyen ja antoi luvan tarttua siihen, mitä itsessä tapahtui kullakin hetkellä ihanan sallivalla ja lempeällä tavalla. Myös Karoliinan sanat (esim. runo) joillakin hetkillä vaikuttivat ja jäivät resonoimaan kehossa ja mielessä."

Slide 8 Linda
"Lindan työpajat tekivät vaikutuksen.

Lindan aito, virtaava ja sensitiivinen tapa olla suhteessa itseensä ja muihin loivat otollisen maaston päästä syvemmin yhteyteen itseni ja muiden kanssa. Lindan työpajoissa yhdistyi vaikuttavalla tavalla teoria, kokemuksellinen työskentely ja ryhmän viisauden hyödyntäminen."

Slide 9 Ryhmäkuva
 

 

Kenelle:

Leiri on tarkoitettu psykologeille ja valmistuneille psykoterapeuteille. Jos olet psykoterapeuttiopintojen loppuvaiheessa, ota yhteyttä kouluttajiin ja arvioidaan valmiudet harjoituksiin yhdessä (sähköpostiosoite: koulutus(ät)valontaival.com)

 

Kouluttajista:

Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Lue lisää Karoliinasta täällä.

 

 

Linda Tavio on psykologi, vastavalmistunut integratiivinen psykoterapeutti & improvisaatio-ohjaaja. Hän panostaa ohjaajana keholliseen, tarvelähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen. Lindan utelias, salliva ja eläytyvä läsnäolo rohkaisee sinuakin heittäytymään hetkeen.

 

 

Aikataulut:

12.-14.8.2022

Aikataulut tarkentuvat pian!

 

Hinta:

Tulossa pian!

 

Sijainti:

Labbnäs lomakoti | Labbnäs semesterhem
Labbnäsintie 66
25870 Dragsfjärd
Kemiönsaari

Avaa Google Maps tästä, jos alla oleva kartta ei toimi.

 

Ilmoittautuminen:

Tulossa pian!

 

 

Haluatko kuulla muista vastaavista koulutuksista?

Liity postituslistalle, niin saat tietoa myös tulevista leireistä ja koulutuksista ammattilaisille valitsemalla listalta “koulutukset” (voit valita useamman vaihtoehdon niin halutessasi).

 

Tiedustelut:

koulutus(ät)valontaival.com (tällä osoitteella tavoitat molemmat kouluttajat)

 

Peruutusehdot:

KORONA-AJAN VAIKUTUS LEIRIIN: leirin ajankohta on siirtynyt toukokuusta heinäkuulle. Mikäli koronatilanne niin vaatii, huomioimme turvallisuuden mm. asiakasmäärissä. Säiden salliessa voimme tarpeen mukaan myös liikkua ulkona ja osassa harjoituksia voidaan käyttää maskia. Korona-ajan ehdot lähitanssitunneille osallistumisesta löytyy usein kysytyistä kysymyksistä ja nämä ohjeet pätevät hyvin myös leiriin. Mikäli yleiset koronarajoitukset niin edellyttävät, voidaan leirin ajankohtaa tarvittaessa uudelleen siirtää.

 

PERUUTUSEHDOT:

Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksua ei palauteta. Peruutukset on tehtävä sähköpostitse osoitteeseen info (ät) valontaival.com. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Mikäli peruutus tehdään 3.5.2021 mennessä, veloitamme vain varausmaksun. 3.5.2021 jälkeen tehtyjen peruutusten osalta kurssimaksu veloitetaan kokonaisuudessaan.

Äkillisen force major -esteen esim. oman tai läheisen sairastumisen tai tapaturman vuoksi voi tehdä peruutuksen 2 viikkoa ennen leirin alkua, jolloin kurssimaksusta veloitetaan 50%. Lääkärintodistus tai muu vastaava todistus on esitettävä.

Osallistuja voi ilmoittaa tilalleen toisen henkilön (tällaiset muutokset on tehtävä viimeistään 2 vrk (48 tuntia) ennen leirin alkua). Varausmaksu ja kurssimaksun 2. erä veloitetaan alkuperäiseltä osallistujalta. “Sijainen” maksaa osuutensa alkuperäiselle osallistujalle ja he sopivat asiasta keskenään.

Leirin ajankohtaa voidaan tarvittaessa muuttaa yleisten, virallisten koronarajoitusten vuoksi. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan varausmaksu palauttaa täysimääräisenä (sekä myös kurssimaksun toinen erä, mikäli tämä on jo ehditty maksaa).

Jos leiri joudutaan peruuttamaan jonkun force major -esteen vuoksi (esim. kouluttajan sairastuminen, tapaturma, tms), ensisijaisesti pyritään järjestämään leiri toisena ajankohtana. Jos uusi ajankohta ei sovi osallistujalle, voidaan varausmaksu palauttaa täysimääräisenä (sekä myös kurssimaksun toinen erä, mikäli tämä on jo ehditty maksaa).