fbpx

Opettajat

 • Karoliina Valontaival
  Karoliina Valontaival
  Sertifioitu 5Rytmiä®-opettaja, hengityskoulun ohjaaja

  Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin & tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

 • Linda Tavio
  Linda Tavio
  Psykologi (PsM), integratiivinen psykoterapeutti

  Linda Tavio on psykologi (PsM) sekä integratiivinen psykoterapeutti, jolle kehollisuus on keskeinen työväline. Lindan utelias, sensitiivinen ja heittäytyvä läsnäolo antavat mahdollisuuden uskaltaa itsensä äärelle. Improvisaatio-ohjaajana sekä sairaalaklovnina työskentely ovat lisänneet kykyä tarttua tässä ja nyt -hetkeen.

Labbnäs lomakoti

Sijainti

Labbnäs lomakoti
Labbnäsintie 66, 25870 Dragsfjärd
Website
https://labbnas.fi/fi/etusivu/

Päivämäärä

12. - 14.6.2023
mennyt tapahtuma!

Kellonaika

11:00 - 15:00

Hinta

390,00€

Kohderyhmät

Koulutus ammattilaisille,
Peruutettu

Kehollisuus ja kohtaaminen: kesäkoulutus psykoterapeuteille, psykologeille ja taideterapeuteille (2023) – PERUUTETTU

Kouluttajina Karoliina Valontaival ja Linda Tavio

 

HUOM: KOULUTUS ON VALITETTAVASTI PERUUTETTU LIIAN VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI.

 

Sydämellisesti tervetuloa Kehollisuus ja kohtaaminen -tutkimusmatkalle Kemiönsaareen psykologien, psykoterapeuttien ja taideterapeuttien kanssa.

Kesäleirimuotoisena toteutettu koulutus syventää kehollista itsetuntemusta, auttaa löytämään luovuutta työhön ja tarjoaa yhteisöllisyyttä kollegoiden kanssa. Luomme yhdessä turvallisen ja uteliaan ilmapiirin, joka mahdollistaa rehellisen, läsnäolevan saapumisen omaan kehoon sekä itsen ja toisten äärelle. Tällä matkalla ammatillinen ja henkilökohtainen kasvu sekä mahdollisuus lepoon ja irtiottoon nivoutuvat saumattomasti toisiinsa. Kolmannen kerran järjestettävä, erinomaista palautetta kerännyt koulutus, syventyy tällä kertaa kanssasäätelyn teeman äärelle.

Psyykkistä työtä tekevän keho ja mieli ovat koetuksella. Toisten ihmisten kehoihin virittyminen ja tarpeisiin vastaaminen ei ole ilmaista. Itseensä palaaminen ja omien tarpeiden kuuleminen lieneekin yksi keskeisimmistä oman jaksamisen kulmakivistä. Tämä kuitenkin edellyttää riittävää kehoyhteyttä, koska tarpeet sijaitsevat kehossa. Keskeinen taito on myös oppia tarvittaessa menemään kohti muita, sillä monet tärkeät inhimilliset tarpeet liittyvät kanssakäymiseen toisten kanssa tai edellyttävät sitä.

Lindan työpajoissa kanssasäätelyn teemaan pureudutaan pari- ja ryhmäharjoitteiden kautta. Harjoittelemme mm. omien tarpeiden ja rajojen tunnistamista ja sanoittamista, sekä toisten tuen pyytämistä ja vastaanottamista. Työpajat koostuvat kehollisista ja kokemuksellisista harjoitteista sekä reflektoinnista yksin ja yhdessä. Harjoitteissa käytetään mm. kehotietoisuutta, liikettä, katsetta, sekä kosketusta osallistujien ammatillisten ja henkilökohtaisten tarpeiden, rajojen ja osaamisen mukaan. Pyrimme tarveanalyysin avulla kartoittamaan näitä jo ennen leirin alkua.

Karoliina johdattelee syvempään kosketukseen oman kehollisen rekisterin kanssa 5Rytmiä® -luovan tanssin ja hengityksen kautta. 5Rytmiä® on luovan, terapeuttisen liikkeen menetelmä, joka sopii kaikille liikunnallisesta taustasta, iästä, sukupuolesta tai rytmitajusta riippumatta. Askelsarjoja tai koreografiaa ei ole, vaan jokainen tutkii tästä hetkestä ja omasta itsestä kumpuavaa liikettä 5Rytmiä®-harjoituksen tarjoaman rakenteen avulla. Kynnys on matala, eikä mitään erityistä osaamista tai tanssillisuutta edellytetä. 5Rytmiä®-tanssi mahdollistaa kehotietoisuuden tutkimisen ja syventämisen, mikä antaa pohjaa itsesäätelylle, itsetuntemukselle ja kanssasäätelylle. Liike tuo kosketuksiin sen kanssa, mitä aistii, tuntee ja tarvitsee tässä ja nyt. Tanssin kautta voi hahmottaa omaa tilaa, omia rajoja ja sanattomassa dialogissa toisten kanssa löytää yhteyttä ja yhteistä luovuutta. Tanssi mahdollistaa myös irti päästämisen, kontrollista luopumisen, oman luovuuden löytämisen sekä rauhoittumisen, maadoittumisen ja läsnäolon tässä hetkessä.

Labbnäsin järvimaisema, herkullinen lähiruoka, sauna ja luonnonrauha kutsuvat päästämään irti arjesta, laskeutumaan omaan kehoon ja syventymään yhteiseen prosessiin. Sydämellisesti tervetuloa tutkimusmatkalle juuri sellaisena kuin olet!

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä tanssitaustaa tai -taitoja. 5Rytmissä ei ole koreografiaa, askelsarjoja tai esiintymistä. Liikkuminen tapahtuu jokaisen omista lähtökohdista käsin, omaan kehoon tutustuen. Tarvitset mukaan uteliaisuutta, avointa mieltä sekä kiinnostusta kehoon ja hengitykseen.

TÄRKEÄ HUOMIO: Tämä ei ole 5Rytmiä®-ohjaajakoulutus eikä anna osallistujalle pätevyyttä ohjata 5Rytmiä® tai oikeutta käyttää menetelmää, sen osia tai sen nimeä omassa työssä. Leirillä 5Rytmiä®-tanssi toimii henkilökohtaisena kehollisena työkaluna oman itsen kohtaamisessa ja on vain itseä varten. Lue lisää 5Rytmistä täällä.

 

Kurssipaikasta: Labbnäs lomakoti

Labbnäs lomakoti on mahtava, uniikki kurssipaikka inspiroivien luontomaisemien keskellä. Leiri tarjoaa ruokaa kaikille aisteille. Labbnäsin järvimaisema, sauna ja luonnonrauha kutsuvat päästämään irti arjesta, laskeutumaan omaan kehoon ja syventymään yhteiseen prosessiin. Ikkunat upeasta tanssitilasta avautuvat järvimaisemiin. Sään ja lämpötilan salliessa seinät voidaan avata molemmin puolin niin, että sitä melkein tanssii luonnon keskellä. Koronan kannalta ilmanvaihto on siis erittäin hyvä! Labbnäsiin pääsee julkisilla ja bussiaikataulut huomioidaan aloitus- ja lopetusajoissa. Majoitus on saatavilla niin yhden kuin 2-3 hengen huoneissa.

 

Kokemuksia aiemmilta leireiltä:

Taustakuvat ovat kurssipaikalta (Labbnäs lomakoti), kuvat © Karoliina Valontaival
Slide 1
"Aivan ihana leiri!

Turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri, aidosti läsnäolevien superammattilaisten taitava ohjaus, kaikin puolin hienosti suunniteltu ja odotukseni ylittävä kokonaisuus. Erityisesti keholliset jutut ja aistiminen ja liikkuminen ja muiden kohtaaminen esim liikeimproissa oli tosi antoisaa. Ohjaajien työpajat täydensivät upeasti toisiaan ja linkittyvät toisiinsa.”

Slide 2
"Muistan tämän leirin aina.

Se oli upea, ainutlaatuinen leiri ihmisyyden ja inhimillisyyden äärellä. Musta oli tosi hyvä, että oli rajattu vain psykologeihin, psykoterapeutteihin ja opiskeleviin terapeutteihin. Mun kohdalla se lisäsi luottamusta ja heittäytymistä, että voi suorilta "luottaa" kaikkiin. Ja lisäksi tämän alan ihmiset kaipaavat lisää tällaistä!!”

Slide 7 Ruoka
"Paikka oli ihan täydellinen!

Todella herkullinen ja rakkaudella valmistettu ruoka, erityisruokavalioiden huomiointi ihan huipputasoa. Siistit, idylliset huoneet. Kaikki kauniisti laitettu ja mietitty koko paikassa niin sisällä kuin ulkona."

Slide 3
"Tämä leiri oli aidosti hyvin antoisa ja myönteistä muutosta tukeva kokemus!

Lämmin kiitos Karo ja Linda! Te molemmat tuitte omalla osuudellanne turvallisen, rakkaudellisen, eloisan, villin ja virtaavan tunnelman syntymistä. Teidän molempien tavat olla suhteessa ryhmään ja kaikkiin yksilöihin ovat todella empaattiset ja kohtaavat ja sensitiiviset toisen tarpeille. Ohjelma oli suunniteltu myös selvästi huolella ja ammattitaidolla. Siinä oli myös jouston varaa tilanteen mukaisesti. Tanssi, keholliset harjoitukset, teoria ja hengitys muodostivat yhdessä toisiaan tukevan kokonaisuuden. ”

Slide 4
"Sain leiriltä mukaan paljon:

kehollisia kokemuksia, elämyksiä, oivalluksia, rauhaa, lepoa, leikkiä, kokemuksen nähdyksi tulemisesta omana itsenäni, kokemuksen siitä että olen kokonainen ja tasapainossa itseni ja ympäristön kanssa sekä turvallista yhteisöllisyyttä."

Slide 5
"Leiri painotti kehollisuuden ja luovuuden tärkeyttä kaikessa työssä.

Itsetuntemuksen lisääntymisen kautta sain myös keinoja asuttua vuorovaikutukseen aidommin ja rehellisemmin."

Slide 6 Karoliina
"Karoliinan intuitiivinen, viisas ja sensitiivinen ryhmän ohjaaminen

tanssissa ja hengitysharjoituksissa tuki omaa prosessiani loistavasti. Karoliina tarjosi jatkuvasti mahdollisuuksia tai portteja erilaisiin kokemuksiin sekä herkästi että heittäytyen ja antoi luvan tarttua siihen, mitä itsessä tapahtui kullakin hetkellä ihanan sallivalla ja lempeällä tavalla. Myös Karoliinan sanat (esim. runo) joillakin hetkillä vaikuttivat ja jäivät resonoimaan kehossa ja mielessä."

Slide 8 Linda
"Lindan työpajat tekivät vaikutuksen.

Lindan aito, virtaava ja sensitiivinen tapa olla suhteessa itseensä ja muihin loivat otollisen maaston päästä syvemmin yhteyteen itseni ja muiden kanssa. Lindan työpajoissa yhdistyi vaikuttavalla tavalla teoria, kokemuksellinen työskentely ja ryhmän viisauden hyödyntäminen."

Slide 9 Ryhmäkuva
 

 

Kenelle:

Leiri on tarkoitettu psykologeille, taideterapeuteille ja psykoterapeuteille. Jos olet opiskelija, ota yhteyttä kouluttajiin ja arvioidaan valmiudet harjoituksiin yhdessä (sähköpostiosoite: koulutus(ät)valontaival.com)

Koulutus on verovähennyskelpoista ammattillista koulutusta.

 

Kouluttajista:

Karoliina Valontaival on sertifioitu 5Rytmiä® -luovan tanssin ja tanssimeditaation opettaja, hengityskoulun ohjaaja ja joogaopettaja. Hän luo turvallisen tilan, johon on helppo tulla sellaisena kuin on. Hän mahdollistaa kehollisen luovuuden, läsnäolon, vapautumisen sekä autenttisen yhteyden löytämisen itseen ja muihin.

Lue lisää Karoliinasta täällä.

 

 

Linda Tavio on psykologi, integratiivinen psykoterapeutti & improvisaatio-ohjaaja. Hän panostaa ohjaajana keholliseen, tarvelähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen. Lindan utelias, salliva ja eläytyvä läsnäolo rohkaisee sinuakin heittäytymään hetkeen.

 

 

Aikataulut:

ma – ke 12.-14.6.2023
Halutessasi voit saapua jo su 11.6. yöksi.

Aloitus ma klo 11 (lounas), ohjelma alkaa klo 12.15. Paikan päälle voi saapua jo aiemmin maanantaina tai halutessasi jo sunnuntai-illaksi (lisähintaan). Ohjelma päättyy ke klo 15.

Tarkempi ohjelmarunko tulossa pian!

 

Hinta:

Leirimaksu:

390€ ennakkohinta (pidennetty 21.4.2023 asti)
450€ perushinta

Hinnat sisältävät alv 24%

Majoitus ja täysihoito (maksetaan suoraan Labbnäsiin):

• 2 – 3 hengen huoneessa: 228€
• 1 hengen huoneessa: 258€

Hintaan sisältyy kaksi yötä ihanissa huoneissa, lakanat ja pyyhkeet, todella herkullinen ruoka (3 ateriaa päivässä, kahvit ja välipala sekä iltapala – erityisruokavaliot huomioidaan loistavasti), saunamahdollisuus joka ilta, upeat tilat ja hulppeat maisemat.

Jos haluat yöpyä ylimääräisen yön (su 11.6.) tämä onnistuu lisähintaan 57€.

 

Sijainti:

Labbnäs lomakoti | Labbnäs semesterhem
Labbnäsintie 66
25870 Dragsfjärd
Kemiönsaari

Avaa Google Maps tästä, jos alla oleva kartta ei toimi.

 

Kurssi-infokirje:

Lähetämme kaikille ilmoittautuneille kurssi-infokirjeen noin 1-2 viikkoa ennen leirin alkua.

 

Ilmoittautuminen:

Koulutus on peruutettu. Ilmoittautuminen on suljettu.

 

Haluatko kuulla muista vastaavista koulutuksista?

Liity postituslistalle, niin saat tietoa myös tulevista leireistä ja koulutuksista ammattilaisille valitsemalla listalta “koulutukset” (voit valita useamman vaihtoehdon niin halutessasi).

 

Tiedustelut:

koulutus(ät)valontaival.com (tällä osoitteella tavoitat molemmat kouluttajat)

 

PERUUTUSEHDOT:

Katso peruutusehdot täältä.

 

Tanssivalokuva © Karoliina Valontaival