fbpx
aivoterveys tanssin terveysvaikutukset

Tanssi hoitaa aivoja ja muistia

Mar 18, 2020 | Tanssin terveysvaikutukset

Tanssi tekee tutkitusti hyvää niin keholle kuin mielelle! Mielenkiintoiset uudet tutkimukset kertovat tanssin vaikutuksesta myös muistiin ja aivoterveyteen. Muistista ja aivoterveydestä voi ja kannattaa huolehtia ennaltaehkäisevästi. Tanssi hoitaa aivoterveyttä myös silloin, kun aivoja rappeutta sairaus on jo todettu. Tärkeää ei ole se, mikä tanssilaji on kyseessä, vaan se, mikä itselle sopii ja tuntuu hyvältä ja kiinnostavalta.

Aivoliiton blogiartikkeli kertoo:

“Tanssiessa fyysinen kunto kohenee, tasapaino petraantuu, stressi lievenee, kognitiiviset kyvyt terävöityvät ja hengitys paranee.

 

Tanssiminen muokkaa aivojen valkeaa ainetta, vähentää stressiä ja kohentaa tasapainoa. Tanssin aivoterveyttä parantavat vaikutukset näkyvät jopa ikääntyneiden tanssinharrastajien aivokuvissa.

 

Tanssin on osoitettu ehkäisevän ja lieventävän monia muita liikuntalajeja paremmin erilaisten aivoja rappeuttavien sairauksien oireita.

 

Tanssiessa kehon ja aivojen yhteispeli muokkaa aivojen biomarkkereita, eli juuri niitä, jotka muuttuvat monissa rappeuttavissa sairauksissa, kuten Alzheimerin tai Parkinsonin taudissa.

 

Tanssi ei pelkästään hidastanut valkean aineen vähenemistä, vaan jopa lisäsi sen määrää ikääntyvien tanssijoiden aivoissa.”

Jos kuulut siihen joukkoon, joka karttaa tanssia, kokee itsensä kömpelöksi, rytmitajuttomaksi tai osaamattomaksi, tule rohkeasti kokeilemaan 5Rytmiä tunneilleni tai järjestetään tilaustunti organisaatiollesi! 5Rytmissä ei ole koreografiaa tai askelkuvioita, eikä siinä voi epäonnistua. Tässä lajissa löydät oman, ainultaatuisen tapasi tanssia ja opit nauttimaan omasta liikkeestäsi!

0 Comments

Leikki ja luovuus

Leikki ja luovuus

Leikki on luovuuden alkulähde: se on ihmettelyä, tutkimista ja kokeilemista ilman suorituspaineita tai tiettyjä tavoitteita.

Kehon kuuntelemisen ja aistimisen taito

Kehon kuuntelemisen ja aistimisen taito

Tanssi kehittää itsensä kuuntelemista eli kehon tilan aisteja. Kehollisella tiedolla on valtava merkitys itsetuntemuksen, itsemyötätunnon ja itseilmaisun kannalta.

Share This