fbpx

Miten tanssi tukee vanhemmuutta ja arjessa jaksamista

touko 3, 2021 | Tanssin terveysvaikutukset, Vanhemmuus

Äitienpäivä on tämän viikon sunnuntaina 9.5.2021 ja on mahdollisuus ilahduttaa rakasta ihmistä ja kiittää häntä. On ollut yksi haastavimmista vuosista ikinä, ja kaikki vanhemmat tarvitsevat tällaisina aikoina erityisesti muistamista, kannustamista, arvostamista sekä jaksamisen tukemista. Miten 5Rytmiä-tanssi tukee vanhemmuutta ja arjessa jaksamista myönteisellä tavalla? Miten voisit tanssilla ilahduttaa jotakuta äitiä elämässäsi?

Kehollisuus ja yhteys itseen arjen voimavaroina

Äitiys on upeaa, ihanaa ja palkitsevaa. Vanhemmuus myös haastaa ja etenkin korona-aikana voi voimavarat olla erityisen vähissä. Niin ihania kuin lapsemme ovatkin, äitienkin tarvitsee välillä latautua, ottaa taukoa ja muistaa hoitaa suhdetta itseensä ja omaan kehoonsa. 5Rytmiä®-tanssi tarjoaa liikunnan lisäksi yhteyden syventämistä omaan kehoon, läsnäolon harjoittamista ja oman luovuuden herättelyä. Kun on yhteydessä itseensä ja saa täyttää omat akkunsa, on enemmän voimavaroja elämän yhteen merkityksellisempiin tehtäviin: lapsiemme kohtaamiseen ja heidän kasvunsa tukemiseen. Kun voi ja jaksaa paremmin, löytyy helpommin myös ilon ja läsnäolon hetkiä arjessa ja myönteistä vuorovaikutusta läheisten ihmisten kanssa.

Täydellisyyden suorittamisesta riittävän hyvään

Vanhemmuudessa joudumme usein kohtaamaan omaa vajaavaisuuttamme, keskeneräisyyttämme ja riittämättömyyden tunteita. Sekin voi kuluttaa ja uuvuttaa. Myös muut tekijät vaikuttavat: yhteiskunnassamme vallitsee myös hyvin vahvat täydellisen äidin myytit, vertailun kulttuuri sekä somen esittämät täydellise ja kiiltokuvamaiset äitihahmot. Tarvitsemme tilaa ja aikaa muistaa omaa viisauttamme, hyväksyä sitä missä olemme, löytää armollisuutta, purkaa painolasteja hartioilta ja palautua. Tarvitsemme tilaa, jossa voimme tavoittaa sitä, että olemme riittävän hyviä sellaisina kuin olemme ja jossa voimme höllätä perfektionistista rimaa – löytää omaa keskeneräistä, riittävän hyvää, inhimillistä äitiyttä. 5Rytmiä®-tanssi on kehollinen tapa harjoittaa itsemyötätuntoa, päästää irti täydellisyyden tavoittelusta, hellittää, kuunnella kehon viisaita viestejä sekä voimaantua olemaan omia itsejämme.

Vanhemman positiivinen kehosuhde perustana lapsen kehosuhteelle

Kehosuhteella on tosi iso merkitys hyvinvoinnin kannalta. Se liittyy muun muassa ruokasuhteeseen, liikuntaan (ja millaisiksi liikkujiksi itsemme koemme), itsetuntoon, seksuaalisuuteen sekä laaja-alaisesti moniin asioihin elämässämme. 5Rytmiä-tanssi tukee myönteistä kehosuhdetta mm. tutustuttamalla kehon aistimuksiin, hengitykseen, hyväksyvään läsnäoloon sekä liikkumiseen uteliaisuudella ja ilman suorituspaineita. Vanhemman suhde omaan kehoon heijastuu monin eri tavoin vuorovaikutukseen lapsen kanssa ja vaikuttaa myös siihen, millainen kehosuhde lapselle muodostuu. Yksi parhaimmista tavoista tukea lapsen positiivista kehosuhdetta on siis se, että vanhempi kehittää ja syventää suhdetta omaan kehoonsa.

Yhteenveto: näin tanssi tukee kokonaisvaltaisesti vanhemmuutta

Tanssi tukee vanhemmuutta kokonaisvaltaisesti syventämällä vanhemman suhdetta omaan itseen, omaan kehoon ja luovuuteen. Tanssin kautta opimme tärkeitä läsnäolon taitoja – ja niin kuin sanotaan, läsnäolo on paras ja tärkein lahja, mitä voimme toiselle ihmiselle antaa. Mitä enemmän olemme sinut itsemme kanssa ja pystymme olemaan läsnä itsellemme, sitä paremmin pystymme tarjoamaan lapsillemme hyväksyvää ja rakastavaa läsnäoloa.

Tanssia lahjaksi äitienpäivänä

Anna äidille hyvin ansaittu oma hengähdyshetki, palautumisaikaa arjesta ja tilaa löytää omaa luovuutta. Tanssi tukee hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, palauttaa yhteyteen oman itsen kanssa. Tanssi on merkityksellinen, elämänmakuinen lahja, joka ilahduttaa pitkään.

Ilahduta tanssilahjakortilla äitienpäivänä! Tanssilahjakortti on voimassa 12 kk ja on käytettävissä kaikkiin tanssikursseihin, niin etänä kuin lähiopetuksessa. Tilaa lahjakortti viimeistään pe 7.5.2021 niin saat lahjakortin sähköpostiisi viimeistään la 8.5.2021 ja voit joko tulostaa lahjakortin tai lähettää sen saajalle sähköisesti.

Lahjakortti sopii lahjaksi myös kevään muina juhlapäivinä, esimerkiksi synttäreillä tai valmistujaisissa.

Kehon kuuntelemisen ja aistimisen taito

Kehon kuuntelemisen ja aistimisen taito

Tanssi kehittää itsensä kuuntelemista eli kehon tilan aisteja. Kehollisella tiedolla on valtava merkitys itsetuntemuksen, itsemyötätunnon ja itseilmaisun kannalta.

Tanssi hoitaa aivoja ja muistia

Tanssi hoitaa aivoja ja muistia

Tanssi tekee tutkitusti hyvää niin keholle kuin mielelle! Mielenkiintoiset uudet tutkimukset kertovat tanssin vaikutuksesta myös muistiin ja aivoterveyteen.

Share This